reklama

Aké množstvo K2?


reklama

Zdravím žienky, som úplný začiatočník a ani za svet nedokážem vypracovať marcipán na potiahnutie torty. Vždy sa mi to trhá a rozsýpa... Chcela by som vyskúšať K2, len neviem koľko treba na klasickú okrúhlu tortu. A keď to vyvaľkám a potiahnem, určite mi zostanú neaké odrezky, či sa dajú odložiť a použiť znova. A ešte by ma zaujímalo, či by sa nedalo potiahnúť aj marcipánom na ozdoby (nebolo by to tvrdé?)ak by som tam nedala maizenu? Ďakujem za radu, lebo z toho poťahovania som zúfalá.

Pozrite si aj


reklama


reklama

K2 je veľmi dobrá na poťahovanie. Na klasickú okrúhlu spotrebujem okolo 0,5 kg. Vždy treba vyvaľkať vačšie a potom čo ti ostanú odrezky, tak ich môžeš použiť na budúce. O tejto téme sa tu veľa popísalo, skús si poprezerať diskusné témy.
Tak necha sa ti darí.
MonikaSlnko

Ja som doteraz poťahovala len falošným marcipánom:
6 lyžíc sušeného mlieka (polotučné - modré)
6 lyžíc práškového cukru (preosiateho)
1 lyžica maizeny (ja dávam GUSTIN)
1 lyžica bielka (ja dávam jedno bielko na tri dávky)
1 lyžica vody alebo mandľovej arómy(nám chutí a arómou)
trocha CERY - asi jedna kávová lyžička
Všetky sypké ingrediencie zmiešam lyžicou, pridám bielko, arómu, premiešam, pridám trocha vody, ale s vodou opatrne, treba pridávať postupne a nakoniec pridám rozpustenú CERU - pozor nesmie byť horúca, aby sa nezrazilo mlieko. Táto hmota musí byť po vypracovaní ako plastelína. Ja s ňou aj poťahujem a čo mi zostane, robím z nej ozdoby. Vaľkám na celofáne, a aj s ním prenášam na tortu. Na veľkú tortu spotrebujem celé sušené mlieko. Slnko Slnko Slnko K2 je síce dobrá na poťahovanie, ale marcipán zatiaľ každý zjedol a K2 celú nechali na tanierikoch. Je veľmi sladká. Treba si vyskúšať čo komu viac chutí. Ja chcem ešte vyskúšať čokoládovú plastelínu a MMF. Tak veľa šťastia pri poťahovaní.Bozkávam

miriams, Št, 29. 01. 2009 - 10:59

Mirka, tak presne z tohoto marcipánu robím ozdoby a robí sa mi s ním vynikajúco. Len keď ozdoby zaschnú, tak sú ako kameň. Toho som sa bála, že ako sa to bude krájať, či to aj na tej torte tak nestvrdne. Ale keď myslíš, tak to vyskúšam. Malá mala rok, a ešte len chystáme oslavu, tak uvidím. MMF som skúšala, teda už som ho robila, ale mne to neako nechutilo, ani synovi (4roky). A ten falošný jedáva odušu. Minule som na potiahnutie dala aj mandľovú arómu a ani ten nechcel. Ináč mne to tiež razilo v nose.Ďakujem za radu.

Miriam ja s ním poťahujem bežne a vôbec nie je ako kameň. Krája sa to super. Čokoláda mi vždy popraskala, ale falošný marcipán nie. A mám pocit, že ani ozdoby nestvrdli až tak veľmi ako keď sa robí len zo sušeného mlieka, práškového cukru a vody. Možno treba dať trochu viac Cery.Pohoda

ketrin, Št, 29. 01. 2009 - 17:19

skús pozrieť toto: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/obtahovanie-torty ... a ten recept je 250g práškového cukru, 250 g Cery, 150 g. sušeného mlieka a trochu mandľovej arómy, ak máš, ak nie, nevadí..na poťahovanie je to fakt super..ja teraz síce robím s dekor icingom, je to jednoduchšie, ak máš toho veľa, ale musela som sa naučiť s ním robiť..marcipán je fakt super, hlavne preto, že veľmi ľahko prekryješ spájenie - vyhladíš ho do hladka a je aj chutný, dobre sa farbí, len ak dáš veľa tekutej farby, trochu lepí, ja ho vtedy sám do chladu alebo do mrazničky na pol hodky.. Z toho marcipánu, čo je vyššie recept aj ja robím ozdobky a postavy, ten je na to..poľahovať ním torty som ešte ani neskúšala...nech sa ti darí

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama