reklama

krajanie polevy ( ( (

AnnaK , 26. 07. 2010 - 17:08

reklama

dievcence moje..poradite mi ako mam pekne nakrajat cokoladovu polevu aby mi nepraskala?skoro mi do placu bolo dnes...tolko roboty s tym kolacom a nakoniec to vyzera hrozne...aj noz som macala do horucej vody a nic...( ( (Kvietok


reklama


reklama

ja davam do cokolady olej ,cera po stuhnuti je tvrda a potom sa cokolada lame takto upravenu cokoladu lejem aj na rastlinnu slahacku samozrejme musi byt vlaznaKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

AnnaK, Po, 26. 07. 2010 - 17:17

to akoze namiesto cery davas olej?zaujimave...a kolko?

Ja davam podla potreby napr na franc.kremes potrebujem hustejsiu aj tortu ked polievam tak hustou cokoladou na niektore zakusky môze byt aj redsia napr.ked potahujem roladu stetcom davam viac vrstiev a tak môze byt aj redsia.Najviac odcenis takto riedenu cokoladu na rolade neodpadava nelame sa.

AnaP, Po, 26. 07. 2010 - 17:19

Tak toto je aj moja nočná mora.Skúšam polevy všelijaké,aj s maslom,aj s olejom,buď sa lepia ,alebo praskajú.Ako na to?????Kvietok ďakujeme skúsenejším alebo receptík na polevu trebárs na 200g čokolády koľko /oleja,masla/aby to bolo OK a nelepilo sa a nelámalo.

sona7, Po, 26. 07. 2010 - 17:21

...kocky ,ked natrete kolac cokoladou tak za malicku chvilu ,nesmie silne stuhnut, uz krajat teplim nozom,budete spokojne,potom uz moze stuhnut az stvrdnut...

Korona, Po, 26. 07. 2010 - 17:22

..ja dávam tiež len olej, dávam to od oka podľa hustoty roztopenej čokolády, s olejom nie je poleva taká tvrdá ako s cerou, pri krájaní používam dva nože, ktoré striedam v horúcej vode.Úsmev

Gaba585, Po, 26. 07. 2010 - 17:30

Dávam len olej a krásne režem len jedným nožom, ktorý si po každé utriem do papierovej utierky.

kovka, Po, 26. 07. 2010 - 21:02

robim presne takto isto.. treba vela trpezlivosti MrkámMrkámMrkám

Korona, Po, 26. 07. 2010 - 17:40

...myslíš mňa, že Fafuliakova M., no vieš ja pečiem len tak pre seba hlavne zákusky, torty len veľmi málo, ale na túto stránku chodím veľmi rada, ale nemám tu foto hlavne preto, že to sem neviem vložiť a už som mojim deťom toľkokrát hovorila aby ma to naučili a stále nám to akosi nevychádza, lebo chodia domov len na víkendy aj to nie každý, takže tak je to so mnou, ale Ty máš krásne torty isto sa tomu venuješ už dlho.Chichocem saTortaChichocem saTortaKvietokSlnkoKvietok

Dakujem,ked si napisala o tej cokolade hned som vedela,ze mas bohate skusenosti a tak som hladala Tvoje vyrobky skoda,ze nemôzes ich dat na tuto stranku.Ja uz som stara mam 58 rokov tak aj ta prax je dlhorocna.No vdaka tejto stranke sa zdokonalujem aj ja.KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Ja dávam ceru a krájam tak, že do vysokej nádoby dám vrelú vodu, do nej vložím dva nožíky a za každym rezom(myslím tým jeden pás) si vymieňam nože a ide to fajnÁnoÁnoÁno nech sa daríBozkávamBozkávamBozkávam

aja1, Po, 26. 07. 2010 - 20:12

Tiež mám dva nožíky pripravené na krájanie.

aja1, Po, 26. 07. 2010 - 20:10

Ja robím polevu s cerou a len čo ju nalejem na zákusok,hneď si rozváram vodu do ktorej namáčam nožík.Kým sa mi voda uvarí,aj poleva stuhne a hneď aj krájam horúcim nožíkom ktorý si preedtým utriem do servítka.A hlavne netlačiť na nôž,vtedy vie poleva praskať.

presne tak, netlačiť,PrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie veď tie horúce nožíky tú polevu rozpúšťajú a ide toÁnoÁnoÁno

AnnaK, Po, 26. 07. 2010 - 20:29

dakujem vam pekne..vedela som,ze nesklamete...nabuduce sa budem drzat vasich odporucani...papa Kvietok

AnnaK, Ut, 27. 07. 2010 - 17:18

hm..aj to vyzera dobre..tak ja teda skusim aj to nabuduce...dakujem za tipKvietok

ahoj,tiez pouzivam dva aj tri noze v horucej vode a hlavne,ked polejem rezy cokoladou po chvili hned aj krajam ,najskor pasy a potom kazdy kolacik sam po jednom a noz z vody utriem,vlastne to kraja ten teply noz ,,netlacit´´vela zdaru a trpezlivostiChichocem saChichocem saChichocem sa Krajanie je asi nocna mora kazdej cukrarkySmútokSmútokSmútok

Korona, Ut, 27. 07. 2010 - 08:56

...ďakujem jaja19, áno čítala som ten postup na vkladanie fotiek, pri najbližšej príležitosti vyskúšam.
Fafuliakova M., ja mám tiež už 55 a stále sa je čo učiť a táto stránka je super, nie je dňa kedy by som tu nebola.Veľký úsmevTortaVeľký úsmevTorta

Ja krajam tak, že dlhý nôž prejdem cez oheň na plynovom sporáku. Položím celou dĺžkou noža na koláč, poleva sa roztopí. Nôž za každým položením utriem do mokrej handry. Takto sa dobre nakrája aj tvrdá vysoká vrstva čokolády.

ja ju krajam horucim nozom, mam noze od dellingera, vzdy ho ponorim do horucej vody a potom krajam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama