Popis
Rozhodla som sa, že keď fúkané rožky fungujú s orechmi, kokosom, budú aj s makom. Zľahka som upravila pôvodný recept a výsledok bol výborný. Opäť sa rozplývali v ústach a to dokonca aj s bezlepkovou múkou. ;)

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 12 minút |
Celkový čas | 42 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | mletého maku |
250 | gramov | polohrubej múky (moja bola bezlepková) |
250 | gramov | masla |
500 | gramov | práškového cukru (ja som dala 400g) |
1 | čajová lyžička | sódy bikarbóny |
150 | gramov | čokoládová poleva tamvá, alebo biela |
Inštrukcie
Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s mletým makom a pridáme zmäknuté maslo. Je toho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.
Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde. Pristane im aj svetlá aj tmavá čokoláda.
Poznámky
Tu nájdete recept na orechové rožky a tu na kokosové.








Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 27431x
Komentáre
tak toto vyzerá super,robím orechové aj kokosové,tak dnes vyskúšam tieto,ďakujem za recept.
Robila som ich a sú výborné,len moje nie sú také pekné,mám ich diekrované
prosím vás, akú bezlepkovú múku ste použili?
Novalim promix tmavu univerzalnu
Podla tohto receptu https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kokosove-rozky, som robila uz niekolko krat, aj s klasickou , aj s bezlepkovou mukou, vzdy sa podarili, asi to zavisi aj od rury, mozno sa treba skusit vyhrat s casom a teplotou. Skuste trochu ubrat z teploty, vyberat ich treba hned, ked okraje zacnu chytat zlaty nadych.