čokoládový krém
Pozrite si aj
..podľa mňa je najlepší šľahaný nad parou. Vajcia s kryšt cukrom čokoládou a kakaom vyšľaháš nad parou do zhustnutia a do vychlad. všľaháš maslo. Super čokoládová plnka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V akom pomere KOrona? mozes to uviest prosim, aj ja mam zaujem...
Vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Korona nevieš mi prosím ta napísať presne z čoho koľko mám dať. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám najradšej túto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pandacom, daj si do vyhľadávania "ľahký vaječný krém", je to recept od Bohuša, sú tam aj iné krémy od neho. Sú ozaj dobré, osvedčené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nakoniec do horúcej vaječnej zmesi pridávam ľadové gaštany a je to super
čokoládový krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/content/kralovsky-cokoladovy-krem ja som robila tento a bol super. Len pridávaj opatrne ten puding po troške. Ak by sa zrážal tak pridaj masla. Alebo som už niekde videla, že pri zrazení krému zašľahavali to troške olej ako ked sa robí domáca majonéza. Nech sa Ti podarí a nech chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tento 10 PL kryštálový cukor, 6 PL vody, 30 dkg kakao, 60 dkg varová alebo horká čokoláda, 1 žĺtok (ale ja nedávam),toto všetko spolu uvaríme a do vlažného vmiešať 1 maslo,je fantastický..... Mám ho s tejto stránky, len netuším od koho....
ale najprv premiešam kakao, aby sa to spojilo s vodou a cukrom a potom do toho nalámem čokoládu a začnem variť, lebo ináč mi ostávajú hrudky z kakaa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tento a je vynikajúci, ešte nebolo mlsného jazýčka, ktorému by nechutil.
12,5 dkg práškový cukor
1 VC
3 žĺtky
5 dkg škrob ( Solamyl, Amylon....)
250 ml mlieka
300 g kvalitnej horkej čokolády
250 g masla
Postup:
Nad parou ušľahám mlieko, škrob, cukor, VC, žĺtky. Treba neustále šľahať (len ručne metličkou) a keď začne zmes hustnúť treba ju zložiť. Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania vychladíme. 300 g čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli al. v mikrovlnke(necháme vychladnúť). Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávame striedavo vajíčkový krém a čokoládu(nesmie byť vrelá).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A môžete mi prezradiť čo je to VC?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vanilkový cukor?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potrebovala by som recept na nejaký veľmi dobrý cokoládový kr=em ale nie parížský. Ďakujem