reklama

čokoládový krém


reklama

Ahojte. Potrebovala by som recept na nejaký dobrý čokoládový krém pod poťahovku. Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kazuso, So, 07. 05. 2011 - 21:21

To chceš len na vyrovnanie pod poťahovku? Ja robievam maslo + nutela, maslo + várová čokoláda, maslo + biela čokoláda.

2 žltky, 4 PL kryšt. cukru, 1/2 dcl čiernej kávy,70 g čokolády - variť chvílku, pridať 100 g kakaa, odstaviť a pridať 200 g masla. Ked vychladne pridať ešte 250 g masla a prášk. cukor podľa chuti. ( 300 g) Slnko Slnko Bozkávam

elian, So, 07. 05. 2011 - 21:49

I. 6 bielkov daj do misky v ktorej ich budeš šľahať, 2 šálky cukru /cca 400-500g/a 2 šalky vody variť pomaly dovtedy, kým sa nerobí retiazka ako na bublifuk/najdi si v kuchyni nejaké náradie co má na konci očko, ponor do toho sirupu a fúkni do očka, ak sa robia retiazkové očká tak je to dobré, tento sirup vlej do bielkov a okamžite šľahaj skoro do vychladnutia , pridaj 300g horkej čokolády stopenej, môže byť aj várová a šľahaj do vychladenia, pridaj 500g vopred vyšlahaného masla.
II. 6 celých vajec,300g cukru kryšt. šľahať nad parou , pridať 300g čokolády zmäknutej vyšľahať do krémova trvá to cca 30 min. za občasného premiešania vychladíme, vyšľaháme si 500g masla a doň po častiach všľahávame čokoládovú masu. tento krém vynikajúco absorbuje rum, tak je dobrý pre tých, ktorý majú radi krém s rumom. Je však dobrý aj bez rumu, alebo bledá varianta, bez čokolády s vanilkou.

III. Parížsky krém: deň vopred urobiš parížsku šľahačku/ uvariť v hrnci 2 šľahačkové 33% smotany , len po bod varu- variť sa nesmie, potom pridaj 300 g čokolády horkej , varovej a miešaj kým sa nespojí so smotanou, vychladené da do chladničky na 24 hodim , potom si vyšľahaj 500g masla do penista a vyšľahaj aj smotany a spoj do jedného krému.

ja robím tieto krémy, sú chuťovo vynikajúce a aj pod poťahovku vhodné, možno ti niekto napíše niečo lepšie, ale daj si do vyhladavača čokoládový krém a vyhľadá ti ich kopec. Pekný večer

Torta Torta Torta Torta Torta Torta

Monica, Ne, 08. 05. 2011 - 08:08

Elian, keď pridávaš maslo do bielkovočokoládovej hmoty tak sa to nezrazí? Musí sa šľahať pomaly?Ďakujem:) Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

lubicc, So, 07. 05. 2011 - 23:51

elian, ja naopak parizsky krem robim tak,ze slahacku teda riadne prevarim aj spolu s rozpustenou cokoladou, teda ja konkretne pouzivam zivocisnu slahacku, u nas je tento parizak velmi oblubeny a este sa mi nestalo, ze by sa nevyslahal, alebo nieco podobne Mrkám a potom este slahany vajickovy nad parou s kavou ako spomina monka, ten je u nas tiez oblubeny...

katih, Ne, 08. 05. 2011 - 07:29

ten receptik od elian znie velmi chutne, budem musiet vyskusat, ja robim cokoladovy taky ze pol litra mlieka, 1 coko puding, 1 zlaty klas, j lyzica hl. muky, vanilkovy cukor, 1 cela figaro cokolada, praskovy cukor, a po vychladnuti pridam maslo vymiesanee s maslom. :)

lubicc, Ne, 08. 05. 2011 - 09:30

ja davam aj pod potahovku, zatial som nemala problem, ale Pohoda niektore kocky pisali, ze im zlieza potah, tak musis vyskusat sama, ako ti bude najlepsie, alebo naplnit parizakom a vrch a boky potret maslo s cukrom

elian, Ne, 08. 05. 2011 - 12:42

monica, krém sa nezrazí, je super vyskúšaja cililing parížsky môže ísť pod poťahovku-samozrejme hovorím o kreéme šlahačka, čokoláda + maslo nebojte sa tie krémy mám odskúšané, ak ich budete takto robiť budete spokojné sú kvalitné a lahodné, pekný deň

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama