čokoládový krém
Pozrite si aj
To chceš len na vyrovnanie pod poťahovku? Ja robievam maslo + nutela, maslo + várová čokoláda, maslo + biela čokoláda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
2 žltky, 4 PL kryšt. cukru, 1/2 dcl čiernej kávy,70 g čokolády - variť chvílku, pridať 100 g kakaa, odstaviť a pridať 200 g masla. Ked vychladne pridať ešte 250 g masla a prášk. cukor podľa chuti. ( 300 g)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I. 6 bielkov daj do misky v ktorej ich budeš šľahať, 2 šálky cukru /cca 400-500g/a 2 šalky vody variť pomaly dovtedy, kým sa nerobí retiazka ako na bublifuk/najdi si v kuchyni nejaké náradie co má na konci očko, ponor do toho sirupu a fúkni do očka, ak sa robia retiazkové očká tak je to dobré, tento sirup vlej do bielkov a okamžite šľahaj skoro do vychladnutia , pridaj 300g horkej čokolády stopenej, môže byť aj várová a šľahaj do vychladenia, pridaj 500g vopred vyšlahaného masla.
II. 6 celých vajec,300g cukru kryšt. šľahať nad parou , pridať 300g čokolády zmäknutej vyšľahať do krémova trvá to cca 30 min. za občasného premiešania vychladíme, vyšľaháme si 500g masla a doň po častiach všľahávame čokoládovú masu. tento krém vynikajúco absorbuje rum, tak je dobrý pre tých, ktorý majú radi krém s rumom. Je však dobrý aj bez rumu, alebo bledá varianta, bez čokolády s vanilkou.
III. Parížsky krém: deň vopred urobiš parížsku šľahačku/ uvariť v hrnci 2 šľahačkové 33% smotany , len po bod varu- variť sa nesmie, potom pridaj 300 g čokolády horkej , varovej a miešaj kým sa nespojí so smotanou, vychladené da do chladničky na 24 hodim , potom si vyšľahaj 500g masla do penista a vyšľahaj aj smotany a spoj do jedného krému.
ja robím tieto krémy, sú chuťovo vynikajúce a aj pod poťahovku vhodné, možno ti niekto napíše niečo lepšie, ale daj si do vyhladavača čokoládový krém a vyhľadá ti ich kopec. Pekný večer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elian, keď pridávaš maslo do bielkovočokoládovej hmoty tak sa to nezrazí? Musí sa šľahať pomaly?Ďakujem:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
elian, ja naopak parizsky krem robim tak,ze slahacku teda riadne prevarim aj spolu s rozpustenou cokoladou, teda ja konkretne pouzivam zivocisnu slahacku, u nas je tento parizak velmi oblubeny a este sa mi nestalo, ze by sa nevyslahal, alebo nieco podobne a potom este slahany vajickovy nad parou s kavou ako spomina monka, ten je u nas tiez oblubeny...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten receptik od elian znie velmi chutne, budem musiet vyskusat, ja robim cokoladovy taky ze pol litra mlieka, 1 coko puding, 1 zlaty klas, j lyzica hl. muky, vanilkovy cukor, 1 cela figaro cokolada, praskovy cukor, a po vychladnuti pridam maslo vymiesanee s maslom. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ten parizsky moze ist aj pod potahovku????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam aj pod potahovku, zatial som nemala problem, ale niektore kocky pisali, ze im zlieza potah, tak musis vyskusat sama, ako ti bude najlepsie, alebo naplnit parizakom a vrch a boky potret maslo s cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
monica, krém sa nezrazí, je super vyskúšaja cililing parížsky môže ísť pod poťahovku-samozrejme hovorím o kreéme šlahačka, čokoláda + maslo nebojte sa tie krémy mám odskúšané, ak ich budete takto robiť budete spokojné sú kvalitné a lahodné, pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Potrebovala by som recept na nejaký dobrý čokoládový krém pod poťahovku. Ďakujem