reklama

Čokoládové pralinky od Barry Callebaut


reklama

Ahojte zienky, prosim vas, kto ste boli vtedy na prezentacii firmy Zeus a robili sa tam tie pralinky, nemate niekto postup pri praci s mikrovlnkou? Mam uz formy, aj cokoladu som si kupila, plnku skusim urobit nejaku domacu (ak mate recept, napiste prosim), len nepamatam si tie teploty a presny postup. Nemate niekto video, alebo aspon napisane? Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Korona, Ut, 07. 12. 2010 - 10:37

petronia, skús napísať evikum, ona bola na tom stretnutí tiež, aj tam mala pralinky, ktoré robila doma, ona ti určite poradí. Vyplazený jazyk

adušik, Ut, 07. 12. 2010 - 12:22

ak vám to pomôže ja som v nedelu robila:125g orechov 250ml šl smotany 30h margarínu 1čl medu 15g 1 van cukor 100g nasekaných orechov, cukor rozpustiť pridať smotanu mierne variť musí trošku zhustnúť pridať margarín med van cukor a orechy naplniť formu dať vychladnt Slnko Slnko Slnko Slnko uré do mrazáku stuhnuté vybrať a namáčať v čokoláde boli výborné

Idi, St, 30. 11. 2011 - 10:32

ahoj Adušik,prepáč 30 h margarínu? kolko si myslela?

evikum, St, 08. 12. 2010 - 10:18

Ahoj, nejaké recepty na domáce pralinky som vložila tu http://www.tortyodmamy.sk/ine?page=2 a tu je ešte jeden http://www.tortyodmamy.sk/content/domaci-nugat
. Takto som to robila, kým som nemala originál formy na pralinky, ale len také, z ktorých sa mi nedali vyklopiť.
V mikrovlnke rozpustíš čokoládu (ja nastavím na najvyšší výkon asi na minútu, každú chvíľu premiešam - to si podľa množstva čokolády vyskúšaj a čas uprav podľa seba), pridaj do nej za hrsť peniažkov a keď sa všetky rozpustia, vylej do formy. (Presné teploty rozpúšťania čokolády sa dozvieš, keď si do googlu zadáš temperovanie čokolády.) Treba to vo forme utriasť, aby tam neboli vzduchové bubliny. Potom čokoládu z formy vylej, aby tam ostala len taká škrupinka. Keď stuhne, naplň ľubovoľnou plnkou. Po stuhnutí opäť zalej čokoládou a keď celkom zatuhne, vyklop. Nejaké videá nájdeš na youtube, keď si zadáš how to make pralines, ja som pri tom strávila pekných pár hodín Hambím sa a ešte sa mám čo učiť. Možno ešte poradia skúsenejšie dievčatá, nech sa darí. Slnko

KaMarta, So, 26. 11. 2011 - 08:58

.... to závisí od druhu čokolády, ale každá musíte vyskúšať, má to svoje muchy..
Treba 2/3 čokolády rozpustiť tak ako píše evikum, premiešavať, teplota môže byť aj 45-48 stupňov, dobre pomiešať a pridať ešte 1/3 čokolády , čim ss má znížiť prudko teplota na 27 - 30 stupňov, vlastne toto je očkovanie čokolády.
No a potom s čokoládkou môžete pracovať, samozrejme všetko chce skúšať a skúšať, potom to už človek má takpovediac v oku.
Veľkou pomôckou k práci s čokoládou je nová knižka od Jožky Zaukolcovej: ČOKOLÁDA SLADKÉ UMENIE. Je fakt super a nájdete v nej kopu zaujímavých rád a receptov, ako pracovať s čokoládou.

ano, ano veľmi závisí aj od druhu čokolády, ja keď som si prvý krát kúpila u lenka@aditia.sk, tak som hneď dostala aj tabuľku topenia čokolády - pravej ,akurát neviem či to platilo iba na tú čo kupujem od nich alebo to platí pre všetky druhy pravých čokolád. Treba si asi pýtať radu vždy tam u koho sa nakupuje, mali by to teda aspoň si myslím aj vedieť. Asi to záleží aj o podiele kakaového masla v čokoláde

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama