čokoládová, narodeninová

Popis

čokoládová
čokoládová, narodeninová - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

12kusyvajec
480gramovCukor krupica
400gramovpolohruba muka
80gramovkakao.
2čajové lyžičkyPDP
300gramovslahackova smotana
300gramovcokolada
300gramovcukor
4polievkové lyžicekakao
150gramovCera
1kilogrammaslo
300gramovrastlinnej šľahačky
 kusstužovač Lilly jogurt
 kusvišne
 kusgriotka alebo rum
300gramovčokoládová poleva

Inštrukcie

Príprava korpus: Pečiem na 2x po 6 celých vajec, 240g cukor krupica vyšľahám na penu, postupne pridám 200g múka, 40 g kakao, 1 ČL PDP - preosiate, tým sa suroviny aj premiešajú. Do formy vyloženej papierom na pečenie, vlejem pripravené cesto, zarovnám a vložím do rúry piecť. Rúru si predhrejem na 220 oC, keď vložím formu stiahnem na 180 oC a pečiem asi 30 min. Príprava maslový krém: Šľahačkovú smotanu s cukrom uvarím, odstavím z plameňa, vsypem polámanú čokoládu a na kúsky nakrájanú ceru , miešam do roztopenia, nakoniec pridám kakao a vymiešam metličkou do hladka, aby nezostali hrudky . Nechám vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Trochu si vyšľahám samotné maslo, postupne pridávam čokoládovú hmotu a vyšľahám na jemný krém. Príprava šľahačkový krém: Podľa návodu na obale stužovača šľahačky Lilly si vyšľahám šľahačkový krém . Vykôstkované čerstvé alebo mrazené višne, chvíľu povarím s trochou cukru, nechám vychladiť. Šťavu zlejem a pridám do nej ½ dcl. Griotky, prípadne môže byť aj rum. Šťavu použijem na pokropenie korpusov. Čokoládová poleva: Ja používam polevu v peniažkoch horkú a na ozdoby horkú a bielu. Postup: Z upečených korpusov skrojím vrch (čím odstránim kôru a zároveň ich vyrovnám, každý rozkrojím na polovice vzniknú 4 pláty, pokropím šťavou z višní, na prvý plát natriem vrstvu čokoládového krému, druhý plát – šľahačkový krém, naň rozložím vychladené višne, 3 plát, znovu čokoládový krém a 4 plát. Naplnené korpusy prikryjem papierom, zaťažím a dám vychladiť. Po vychladení ponatieram čokoládovým krémov , dobre vyhladím a znovu nechám trochu vychladiť. Po vých ladení polejem vrch a boky torty roztopenou čokoládovou polevou po stuhnutí čokolády zdobím ozdobami, ktoré si vopred pripravím z čokolády a plastickej čokolády. Lepím ich tiež roztopenou čokoládou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.