Čo spôsobujú jednotlivé suroviny v torte
Pozrite si aj
Keď nie si spokojná, tak skúšaj,skúšaJ, SKÚŚAJ do bezvedomia,kým nie si TY SAMA s výsledkom spokojná . Kuchyňa je tak trochu alchymistická dielňa. Možno sa Ti podarí korpus NOVÉHO VEKU.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Záleží nielen od surovín, ale aj od ich kvality (nie každá múka je rovnaká, u vajec sa napr. mení konzistencia bielka, atď. ), od spôsobu šľahania ale aj od doby odstátia korpusu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kdesi som sa dočítala, že keď vyšľaháš bielka príliš dotuha, tak sa po upečení korpus drobí. Ale neviem, či to naozaj platí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som počula, že bielka sa majú trošku rozšlahať pri nízkej rýchlosti a potom už pri vysokej došľahať, možno to bude v tom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zulu19 prosím ťa ty dávaš aj olej? Už dlhšie mám problém s korpusom, že ho mám nízky a práve rozmýšľam, že keď robím olejovú bábovku alebo koláč kde ide mlieko tak vtedy koláč aj bábovka krásne narastie. Môže tá výška závisieť od toho oleja alebo mlieka resp. vody?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zulu, napíš recept, podľa ktorého pečieš, samozrejme závisí od surovín, vzájomného pomeru. Podľa toho má cesto, korpus určitú konzistenciu, vzhľad, krehkosť.... Takto Ti všetky radíme len naslepo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
upeč si piškótu deň vopred, zabal do potravinárskej fólie a rozrež až na druhý deň, aj ten najkrehkejší korpus krásne rozrežeš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem damy,
ja som taky specialny pripad, milujem robenie tort ale nenavidim pecenie a varenie :) cize nejake velike testovanie u mna nehrozi ak to nevyjde na prvy raz, tak skoro to druhu sancu nedostane :) viem ze to nie je bohvieaky pristup, ale narodila som sa s tym, ked sa jedna o varenie a pecenie...
moj recept na korpus
4 vajicka
250g hl. muky
240g cukru
1vc,1pdp
150ml oleja, 100 vody
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zmeň recept, tento Ťa ako začiatočníčku nesklame http://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html
Pokiaľ chceš len biely, gramáž pre kakao navýšiť múku t.j. 150g múky.
Tento Tvoj recept má málo vajíčok na ostatné ingrediencie. Možno niekomu vyhovuje, ale keď Tebe príde krehký, tak upeč podľa iného receptu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšaj recepty od Lorny, určite budeš spokojná
http://www.lorna.estranky.sk/clanky/dobre-rady-nielen-pre-zaciatocnikov/ako-upiect-jednoduchy-a-dobry-korpus-.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja robievam tento. Cely zivot a som velmi spoko.:) V poslednej dobe pridavam namiesto kypriaceho prasku lyzicku rumu a oleja. :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,
rada by som sa s vami poradila, lebo ja sa do toho vôbec nerozumiem :)
Mám recept na korpus - výborná chuť, vždy sa mi podarí spraviť vysoký, len ma trápi že sa mi strašne sype keď ho rozkrajujem, príp. chcem niečo z neho vyrezať... Keď už sa krája ako hotová ozdobená torta, tak pekne drží.
Čo by spôsobilo ak by som tam pridala viac niektorej suroviny napr. olej, vajíčko, múka?
ďakujem moc