reklama

čo pre diabetika


reklama

Ahojte šikulky, potrebovala by som od vás radu čo alebo ako upiecť ...niečo pre diabetika. Synovcovi pred 3 mes. zistili cukrovku a teraz v piatok má 8 rôčkov a chcela by som mu niečo upiecť ale netuším čo by som mohla. Nevedeli by ste mi poslať nejaké dia receptíky. Ďakujem veľmi krásne.

Pozrite si aj


reklama


reklama

AnaP, Ut, 06. 11. 2012 - 10:51

Ahoj,bianka 99,diabetikovi môžeš upiecť hoci čo,ja potreba,aby dodržal množstvo sacharidových jednotiek -alebo sa hovorí ,že chlebových jednotiek,ktoré sa dajú zamieňať.napr.keď si dá koláčik,/tortičku/,nedá si príslušný krajček chleba,A pri pečení sa dá používať napr.Stéviový cukor-má len polovičný obsah sacharózy,ale sladivosť ako normálny cukor.Pokukaj po stránke,je tu toho hodne.nech sa Ti podarí urobiť radosť. Úsmev Zlomené srdce Anka

ahoj... ak si zahlasena na facebooku vyhladaj si DIA MAMICKY, maju tam aj rozne recepty, dokonca ti aj ochotne poradia Zlomené srdce Zlomené srdce
ja som pre otca robila normal piskotove korpusy, no namiesto normalneho cukru som pouzila cukor pre diabetikov, aj do kremu, torticku som poliala dia cokoladou.... treba ale sledovat kolko toho moze drobcek spapat Objímam Objímam Objímam
drobcekovi prajem vsetko najlepsie Slnko Slnko Slnko a veeeeela sil s touto chorobou Plačem Zlomené srdce Zlomené srdce

Petina, Ut, 06. 11. 2012 - 12:05

Evikuška aj ja :) pod akým menom? tak nás nespája len zábava ale i starosti Plačem

u mna je to tak,ze tuto chorobu ma moj otecko, nastastie je to este celkom zvladatelna forma a ak mozem tak mu to ulahcujem ako sa da Úsmev Úsmev Úsmev
nedokazala som ani citat prispevky mamiciek, ktore maju takto chore svoje deticky, velmi ma to boli a obdivujem ich silu... dakujem Bohu, ze moji drobci tuto chorobu nemaju a modlim sa, aby sa im po cely zivot vyhybala
Petina, neviem ako ste na tom vy, ale mas moje Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Prajem vela sil Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam

Petina, St, 07. 11. 2012 - 15:08

Ďakujem Bozkávam a teší ma, že tvoje detičky sú zdravé, a tatinovi prajem veľa zdravia a pekné výsledky Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Bea40, Ut, 06. 11. 2012 - 12:56

Evikuska, ďakujem za radu - nevedela som, že existuje aj takáto skupina na FB - z manželovej strany zistili štyrom členom diabetes, tak sa musím preorientovať aj na takéto pečenie okrem bezlepkových a bezlaktózových zákuskov. Bozkávam

zuzuz1, Ut, 06. 11. 2012 - 12:12

ja som pred asi tak 2 tyzdnami robila tortu diabetikovi... poziadavka bola slahackova torta s cerstvym ovocim... takze ako tu uz bolo spominane - klasicka piskota no namiesto cukru som pouzila sorbit - ten tu dost baby odporucali a do slahacky som tiez trochu sorbitu dala... nezabudnut piskotu potret diazdemikom :) no a cerstve ovocie som do slahacky zamiesala...aby bola dobre tuha pouzila osm zelatinovy stuzovac... no nakolko ju chceli potiahnutu musela som pouzi normal potah - diapotah nezozenies. ale naj je poliat diacokoladovou polevou a nejake diacukriky na to nasypat... vela zdaru a drobcovi vela sil aj celej rodinke Áno Áno Áno

Bianka99, tento "problémik" budem riešiť o 2 týždne aj ja... Môjmu synovi diabetes zistili pred pol rokom a onedlho bude mať 5 rokov... a keďže oslava bez torty by sa mu nerátala - už teraz vyjednáva ako má torta vyzerať - pátram aj ja už niekoľko týždňov po tom, aby bola pre neho vhodná... keďže je malý a naozaj toho nemôže zjesť veľa - všetko vážime doslova na gramy - zaobstarala som si mandľovú múku... tá je skoro bezsacharidová a piškótu sladím bezsacharidovým cukrom ZERO... Plnku by som urobila šľahačkovú alebo tvarohovú a pridala aj ovocie (ale pozor, aj ovocie sa započítava). Ak máš záujem, napíš mi mail a môžem Ti poslať nejaký receptík na korpus, prípadne tvarohovú plnku... Prajem pekný večer...

stefi_k, St, 07. 11. 2012 - 00:09

môžeš miesto cukru použiť isomalt energeticka hodnota je cca 2 kcal/g (8,4 kJ/g) a na glikemický index 2 (±1) preto je vhodný aj pre diabetikov, priemyselne sa používa do diabetických čokolád pretože má podobnú chuť jak cukor a masu.

Bea40, St, 07. 11. 2012 - 08:25

Dievčatá, pýtala som sa v inom príspevku ohľadne čokolády, ale nedostala som odpoveď. Môžem použiť na poliatie torty pre diabetika 72 % čokoládu Ariba alebo Callebaut? Mám doma zásoby tejto, pretože ju používam na bezlepkové a bezlaktózové pečenie.

stefi_k, St, 07. 11. 2012 - 15:15

v podstate ten cukor v 72 percentnej tam je len je ho ovela menej, čím viac percent kakaa tým menej cukru je v čokoláde. horka 70 percentná čokoláda ma glykemický index 22 mliečna 49, ja osobne som skôr za prerátanie indexu na celý zákusok jak na jednú komponentu. najnovščie trendy hovoria za jej použitie aj pre diabetika samozrejme v rozumnej miere.

Ďakujem baby, neskutočne ste mi pomohli Zlomené srdce, niečo som už našla ale Kucierka ak by si bola tak ochotná tak mi môžeš nejaké receptíky poslať na brodekova@azet.sk. A čo sa týka tej choroby, no proste je to hrozné, môj malý je našťastie zdravučký ale segra to má naozaj ťažké, musí ho sledovať, rátať SJ a podľa mňa je to najhoršie asi v tom že má ešte ďalšie dve deti, ktoré chcú stále niečo sladké, no proste ako každé dieťa ....normálne mi idú slzy do očí, lebo chúďatko moje už od minulých narodením mu sľubujem tortu veľký traktor a teraz proste z toho nič nebude ....Ešte raz baby veľké ĎAKUJEM

stefi_k, St, 07. 11. 2012 - 15:18

však mu ju urob, ptahovku jest nemusí a tortu sprav dia.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama