reklama

Cesto do silikonovej formy

agataj , 24. 04. 2011 - 19:22

reklama

Milé tvorilky, velmi pekne Vás prosím o radu, ktoré cesto je vhodne do silikonovych foriem rôznych tvarov, aby sa dalo pekne vybrať a malo pekný tvar. Drahý mi kúpil napr. ružu a teraz veľkonočný motív a piškotové cesto nie je ono, jedine že robím niekde chybu. Ďakujem velmi pekne

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, Ne, 24. 04. 2011 - 19:28

Ja by som robila tuhšie cesto - ako na mafiny...ale sú tu v tejto oblasti skúsenejšie žienky, čo poradia lepšie. Torta Torta Torta Torta

ja robim "normalne" piskotove ako vzdy, je jedno, do akej formy.. ale je pravda, ze ja silikonovu mastim a vysypujem rovnako, ako nerezovu.. uz sa mi stalo, ze som nemohla vyklopit cesto a za to vymastenie predsa nic nedam Mrkám

Tak ja so zas prišla na to, že ju musíš nechať prechladnúť v tej forme, ak vyklápam horúce robím gule Chichocem sa

ale ked napr.robim srdiecko, tak musim piect na 2x.. cas ma tlaci a musim vyklopi co najskor, aby som mohla dat piect dalsi korpus..

Cesto zo silikonových foriem sa vyberá ľahko, len pokiaľ je zložitejší tvar, treba trochu formu vystriekať olejom (prípadne aj pred prvým použitím), napri Carlexom. Ak nemáš, stačí trochu vymastiť pierkom. Formy by sa nemali dávať do umývačky, lebo tam sa zbavia mastnoty, ktorú potrebujú mať. Ja ich umývam v rukách. Niekedy sa mi tiež stane, že cesto sa trochu prilepí, no to viem že už ju treba pomastiť. A ako napísala Majdajanka, niekedy keď je cesto jemnejšie, ako piškóta bez tuku, treba ju tam nechať vychladnúť.

ja pouzivam len silikonky. vzdy ju treba aspon pomastit(robim piskoty v nej) a ked dopeces tak pockas chvilu, nevyberat hned. a vzdy bolo fajn, len obcas sa kustik nalepil. teraz som ale kupila carlex sprej a je to super vecÚsmev))) len rychlo nastriekam, nestracam cas a nadherne sa odliepa cesto

a ano je pravda aj to s tym umyvanim...pred prvym pouzitim umyt a naolejovat trocha...vzdy musi ostat troska tej mastnoty na forme. (mamina predava tieto formy, tak som bola poucenaÚsmev)

alessia, Po, 25. 04. 2011 - 11:04

ja si tiez formu najprv postrikam olejom ked robim piskotove a zatial sa mi vzdy pekne vyklopila,nechavam vychladnut len chvilu a ide to v pohode,casom ti to urcite pojde-drzim palce Pohoda

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama