Bryndzovník
Pozrite si aj
Ja milujem bryndzovníky ale robím ich ako malé kolieska.
Tá plnka je : 250 bryndze, pol kelimku kyslej smotany 14perc., 1 uvarený zemiak popučený a pažítka.
....si mi normálne chute narobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím len obyčajné hlúpe kysnuté cesto, teda hl. múka, trocha soli, 1 vajce(ani nemusí byť) a droždie. Normálne vymiesim stredne tuhé cesto a nenechám ho vykysnúť, ale hneď ho rozvaľkám na doske na natriem bryndzovou hmotou, ktorú si robím z bryndze a palmarinu v pomere 1:1. Podľa toho, ako veľmi to chceš mať bryndzové, ja používam na kilo múky 250g bryndze a 250g palmarinu. Natriem to a poskladám ako lístkové cesto a 2-3xpreložím, zároveň to aj kysne. Potom vyvaľkám asi na 1cm a pokrájam na štvorčeky 3x3 alebo 4x4 cm, potriem vajíčkom a posypem rascou, alebo sezamom, alebo v poslednej dobe našim deckám najviac chutí pizové korenie, to už si urobíš podľa chuti. Už to nenechávam veľmi kysnúť, oni v rúre pekne narastú. Obmenou je syr tvrdý nastrúhaný, alebo niva, alebo 1 hlávka cesnaku na 250g palmarinu, alebo postrúhané uvarené zemiaky v šupke posypané korením americké zemiaky..... má to tisíc podôb pod názvom "co dúm dal", alebo "dobré, lacné, rýchlo a veľa".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám kočky a myslím, že to bude tak ako si ty písala Sigetka lebo mi niečo vravela že sa to skladá ako lístkové cesto.ešte raz ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci vo spolok potrebovala by som pomôcť.Jedna známa ma pýtala upiecť bryndzovník ale má byť s kysnutého cesta a na to sa dáva bryndzová plnka potom sa preloží a vyvaľká,znova poskladá a vyvaľká. Vie mi niekto s týmto pomôcť? Myslím či má niekto na to recept.Za každú odpoveď vám vopred ďakujem.