reklama

broskyne


reklama

kupila som si v t-formaxe formicky na brokyne ,maju v priemere 5 cm... neviem sice ake velke zvyknu byt ci taketo lebo sa mi zdaju byt malicke podla toho co si pametam tak broskyne co som jedla boli dost velke takze moja otazka je ze ci aj vy mate taketo formicky na broskyne alebo mam mensie a mam menej pytat a este sa chcam spytat ze kolko beriete za broskyne:) dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Adka_lc, Ut, 13. 07. 2010 - 18:58

a este by som poprosila nejaky fajny a osvedceny recept na broskyne hlavne plnku:) dakujem

katih, Ut, 13. 07. 2010 - 19:04

pozri vo fotopostupoch alebo si to daj do vyhladavania uz sa tu o tom vela popisalo a krem pouzivam vajecny bohusov krem

Adka_lc, Ut, 13. 07. 2010 - 19:06

no ja som pozerala fotopostupy a bolo tak ze piskota je odtialto tak ju nenapise a ja neviem ktora to je no a neviem aky je ten bohusov krem ja ho vobec nepoznam nijak len viem ze ma pekne torty ale dakujem

ja mám tiež z t-fornaxu ale aj od pána Stana, všetky sú rovnaké. do stredu dávam punčovinu a cittronkový krem. nech sa podaria
Úsmev Úsmev

Adka_lc, Ut, 13. 07. 2010 - 19:13

tak to bolo asi len zdanie ze su vacsie:) hehe tak dakujem pekne za radu:))uz sa tesim ako ich vyskusam... asi hned zajtra:)))))

adka niekedy sa broskyne robili z malych naberaciek tak mozno preto sa ti tie kupovane zdaju mensie

Judit, St, 14. 07. 2010 - 08:51

Ja pouzivam tieto formicky a som veeeelmi spokojna, len pozor pri umyvani, su dost ostre !!! A krem davam klasicky pudingovo-maslovy a pridavam do kazdej kusok broskyne, alebo dam do kremu rozmixovane broskyne, alebo marhulovy dzem a je to Vyplazený jazyk Áno . A puncovy rozvar, s ktorym sa broskyne maluju, robim zo stavy z kompotu. Inac v dalsom cisle Dortomanie by som mala mat uverejneny na ne recept aj s fotopostupom. Snad som pomohla Slnko

ak urobíš broskyne podľa tohoto receptu: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/broskyne-6, budú až priveľké, také poriadne Úsmev . ja dávam do prostriedku mandľu, alebo liekový oriešok obalený v troške mandľovej hmoty /mleté mandle+práš.cukor+kusoček cery/, plnku dávam varenú vaječnú nad parou /6 celé vajíčka + 300g kryš.cukru+2vanil.cukre + mandľ.aróma naraz dať do nerez.misky, položiť nad paru a šľahať mixérom na najniž.stupni cca 30min, vychladiť vo vodnom kúpeli a postupne primiešať do 500g tuku. jednotlivé pologule najprv jemne potriem marhuľ.džemom, natlačím do každej krém vrecúškom, do každej druhej dám ten oriešok obalený v mandľ.hmote a spájam. prebytočný krém, ktorý sa vytlačí, utriem.

Adka_lc, St, 14. 07. 2010 - 18:25

prave som ich dnes robila... a uz som sa stihla porezat:)))) takze tradicia sa dodrzala lebo uz ivacere hovorili, ze saa porezali:) no a robila som podla receptu odtielto neviem od koho ale nie z tohto ktory sen mapisala sunflower-mata ale iny a je strasne gumene to cesto a krem obycajny pugingovo maslovy a lekvar do stredu a nic moc.... pametam si na uplne inu chut:( toto je tala obycajne nevyrazne nieco:( pridam najblizsie fotky

Judit, St, 14. 07. 2010 - 21:59

Skus klasicke piskotove cesto z 2-3 vajec, zvnutra ich obtriet rumom, naplnit kremom ako som pisala a ked tam das ten kusok broskyne, alebo do toho kremu das trochu rozmixovanych broskyn, prip. marhulovy dzem, uvidis ake budu dobre. A ten puncovy rozvar, s ktorym sa to maluje, som robila zo stavy z broskynoveho kompotu, malinoveho-jahodoveho sirupu, rumu, trochu puncovej aromy, vanilkovy cukor. Je to moja mnam Vyplazený jazyk vylepsena verzia. Tiez mi take klasicke podla receptu moc nechutili Slnko

Adka_lc, Št, 15. 07. 2010 - 21:46

no ved ani mne tieto:( ale ostattnym ano:)tak velmi pekne dakujem za radu:) urcite to vyskusam takto:)a tym rumom to obtriete po upeceni?

Judit, Pi, 16. 07. 2010 - 09:09

Ano, ked ich vyberiem z formiciek, vydlabem stred a vytriem rumom pomocou pierka. Potom dam krem s kuskom broskyne, spojim a potieram-malujem puncovym rozvarom zafarbenym a obalujem v krupicovom cukre , je jemnejsi a krajsie to ukaze ako krystalovy. A este jeden figel, ak mas rada taku kyselkavejsiu chut, daj do toho rozvaru trochu citronu - podla chutiSlnko

jeremy, Po, 14. 02. 2011 - 00:09

Ahoj Judit, mohu se tě zeptat, jak děláváš ten cukrový punčový rozvar? Moc děkuji. Kvietok

Judit, Ut, 15. 02. 2011 - 15:25

TERAZ NEMAM VELMI CAS TO PISAT, ALE AK MAS DORTOMANIU TAK TO TAM POHLADAJ, DAVALA SOM TAM CELY FOTOPOSTUP AJ S RECEPTOM, LEN TO UZ BOLO DAVNEJSIE. PRIP. MI NAPIS MAIL, ABY SOM NEZABUDLA TI TO NAPISAT.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama