biela čokoládová poleva
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem. Presne tieto diskusie som myslela, len som ich nevedela násjť. Akosi mi to tu nejde. Len ma tam prekvapil ten príspevok, že z bielej čokolády to akosi tečie. Máte ešte niekto takú skúsenosť? Stále som si hovorila, že ju musím vyskúšať najskôr doma,no akosi nebolo času a zrazu idem tento týždeň naostro, tak mám obavy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetko je presne tam, kde si zadala túto otázku - Čokoláda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja som robila túto plnku nedávno. Robila som ju z klasickej bielej čokolády nie z dukátikov. Ja som ju robila ako falošný parížsky krém - čiže roztopila som ju v šlahačkovej smotane, nechala vychladnúť celý den a celú noc v chladničke a potom som to vyšlahala a do toho maslo a držala dobre. Ale keby som ju mala dať len ako samostatne bez masla, asi by som pridala stužovač, lebo sa mi zdalo že sa trošku topila. Ešte poznamenám že som ju robila tiež prvýkrát v živote a naostro hned do svadobnej torty a našťastie sa mi podarila, lebo mám za sebou zatiaľ len dve torty. Tak veľa šťastia A ešte jedna vec - do jednej smotany 250ml som topila len jednu 100g čokoládu, aj tak to bolo dosť sladké a ani do masla som nedávala potom cukor, lebo by to už bolo presladené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem si zlatá, len ja to nechcem robiť ako plnku ale ako polevu na tortu. Ako plnku ju poznám, je výborná, len z ekonomického hľadiska ju už väčšinou nahrádzam vajíčkami šľahanými nad parou s kakaom a cukrom,do odstaveného vmiešam čokoládu, vychladím a vyšľahám s maslom. Vyskúšaj niekedy, tiež je super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joj bože, ja som si len teraz všimla že píšete o poleve, nie o plnke takže sa ospravedlnujem za komentár, nič som nepovedala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte Potrebujem poradiť s čokoládovou polevou. Chcem robiť tú, keď sa topí 250g čokolády v 250ml šľahačky. Máte skúsenosti s bielymi dukátikmi a celkovo touto polevou? Robiť hneď s čerstvou alebo nechať odležať ako klasickú parížsku? Viem, že sú tu o tom už diskusie, ale nemohla som ich akosi nájsť, tak budem veľmi vďačná za ochotu.