reklama

Alkoholová torta.... ako na to???


reklama

Hľadala som ako môžem urobiť tortu s alkoholom, ale ešte sa chcem obrátiť na skúsenejšie cukrárky. Zákazníčka si želá alkoholovú tortu..... a teraz neviem ako to urobiť..... Mám len cesta pokvapkať rumom, alebo dať aj do plnky rum? a aká plnka by bola najvhodnejšia do takejto torty s alkoholom? Ešte som takúto tortu nerobila, tak mám s toho hlávku v smútku... prosím poraďte mi... Hambím sa

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja som robila teráz punčovu a s tej priam tieklo.Chcela som skúsiť,kedže som ju ešte nerobila a bola fantastická. Inak keď robím normálnu tortu, tak pláty pokvapkám rumom a taktiež dávam aj do plnky. Tu robím na 1l mlieka 3 zlaté klasy 0,5kg cukor a 4 smetoly.do jednej časti pridám kakao a do druhej opražené na sucho orechy. No a zatiaľ iba samé pozitíva. Torta

Hudy, St, 13. 04. 2011 - 22:44

A aký to má byť tvar torty? Mňa napadlo, že to môže byť alkohol ukrytý v torte - to pužívajú baby do torty "prsia", ukryjú tam alkohol, dajú slamku a oslávenec potom môže cez bradavku vypiť alkohol Mrkám
Ale asi myslíš niečo iné, však?

Miriam1, St, 13. 04. 2011 - 22:48

Torta má byť okrúhla v tvare terča, a alkoholová.... ja som rozmýšľala, že by som do prostriedku dala pohárik a po odtiahnutí šípky by tam bola slamka s alkoholom, no zákazníčka, chce aby bolo ak chuťovo alkoholová.... nielen pohárik

zlatat, Št, 14. 04. 2011 - 10:49

buď punčovú a do zálievky dať hodne rumu Chichocem sa alebo krém s vaječným likérom - tuším som ho raz kdesi videla

ja robim klasika maslovy krem s tym ,ze na kazdy plat primiesam do kremu inu prichut ci kakao, kokos, ovocie a ten rum davam tak 2,5dcl do stavy od kompotu a polievam tym korpusy /jednotlive platy len ten spodny nie /a ak chce aj orechy tak robim plnku ako na opity izidor a davam to na spodok torty a na tu orechovu plnku davam ten maslovy krem s kakaom Veľký úsmev Veľký úsmev Mrkám Mrkám

ahoj, ja by som urobila taký krém ako na likérové košíčky (s liehom) a tu masu by som zmiešala s maslom, a piškót samozrejme namočiť šťavu s rumom Úsmev nech sa darí

JANAAB, Št, 14. 04. 2011 - 11:32

ja som skúšala ako na tortu Emotion, na horúci s ruri vytiahnutý korpus, popichaný špajhlou, som vyliala 1dl rumu zmiešaného s 1dl vaječného likéru, alebo robím ako a opitý koláč orechy s cukrom, môže byť aj trochu drobkov s torty zmiešam a dám do toho rum, hmota nesmie byť moc riedka lebo na nu natieram čokoládavý alebo parižský krém, pod zmes treba dať džem aby držala, je to super

JANAAB, Št, 14. 04. 2011 - 11:34

vlastne to píše aj Zuzka 24, čo som si neskoro všimla Áno

Sigetka, Št, 14. 04. 2011 - 12:06

Ja by som asi tiež spravila punčovú s väčším množstvom rumu, ten vaječný likér nie je taký výrazný, aby to bolo výraznejšie cítiť alkoholom, ale už som robila aj višne v čokoláde, použila som síce višňový frutafil, ale naliala som tam asi 3dl griotky, to bolo tiež super. Ale kto nemá rád ovocné, tak radšej ten punčák.

Ja nemiešam rum žiadnou štavou z kompotu prečo to robíte,aby toho bolo viac?
Akurát pokropím pláty rumom ale nie horúce inak rum vyprcha.takto to robí už roky moja mama.
Štavu dávam vtedy,ak pečiem pre deti.

bublinka ak pouzivas kompoty tak je fajn pouzit aj stavu z neho na polievanie korpusov, su potom stavnate a celkovo torta nieje taka tazka myslim chutovo Mrkám Mrkám nerobim to koli tomu aby mala vahu aj tak pocitam cenu podla pouzitych surovin a nie podla vahy, robim to odjakziva aby bola chutnejsia Hambím sa Hambím sa Hambím sa ked dostanem objednavku na torticku tak hned aby bola stavnata a nie sucha, tak to riesim takto a zatial mi kazdy poslal sms ze taku este nejedli, ze bola mnam mnam Úsmev Úsmev Úsmev

Miriam1, Št, 14. 04. 2011 - 23:05

Veľmi pekne Vám ďakujem za rady, určíte niečo s toho urobííííím. Keďže mi dnes zákazníčka povedala, že chce v nej mať rum, tak urobím podľa vaších rád, šťava s rumom ...... Ešte raz veľmi pekne ďakujem. Objímam Objímam Objímam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama