Alkoholová torta.... ako na to???
Pozrite si aj
ja som robila teráz punčovu a s tej priam tieklo.Chcela som skúsiť,kedže som ju ešte nerobila a bola fantastická. Inak keď robím normálnu tortu, tak pláty pokvapkám rumom a taktiež dávam aj do plnky. Tu robím na 1l mlieka 3 zlaté klasy 0,5kg cukor a 4 smetoly.do jednej časti pridám kakao a do druhej opražené na sucho orechy. No a zatiaľ iba samé pozitíva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A aký to má byť tvar torty? Mňa napadlo, že to môže byť alkohol ukrytý v torte - to pužívajú baby do torty "prsia", ukryjú tam alkohol, dajú slamku a oslávenec potom môže cez bradavku vypiť alkohol
Ale asi myslíš niečo iné, však?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Torta má byť okrúhla v tvare terča, a alkoholová.... ja som rozmýšľala, že by som do prostriedku dala pohárik a po odtiahnutí šípky by tam bola slamka s alkoholom, no zákazníčka, chce aby bolo ak chuťovo alkoholová.... nielen pohárik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
buď punčovú a do zálievky dať hodne rumu alebo krém s vaječným likérom - tuším som ho raz kdesi videla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som tiez asi urobila puncovu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S alkoholom ide dokopy aj salkový krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim klasika maslovy krem s tym ,ze na kazdy plat primiesam do kremu inu prichut ci kakao, kokos, ovocie a ten rum davam tak 2,5dcl do stavy od kompotu a polievam tym korpusy /jednotlive platy len ten spodny nie /a ak chce aj orechy tak robim plnku ako na opity izidor a davam to na spodok torty a na tu orechovu plnku davam ten maslovy krem s kakaom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja by som urobila taký krém ako na likérové košíčky (s liehom) a tu masu by som zmiešala s maslom, a piškót samozrejme namočiť šťavu s rumom nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som skúšala ako na tortu Emotion, na horúci s ruri vytiahnutý korpus, popichaný špajhlou, som vyliala 1dl rumu zmiešaného s 1dl vaječného likéru, alebo robím ako a opitý koláč orechy s cukrom, môže byť aj trochu drobkov s torty zmiešam a dám do toho rum, hmota nesmie byť moc riedka lebo na nu natieram čokoládavý alebo parižský krém, pod zmes treba dať džem aby držala, je to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vlastne to píše aj Zuzka 24, čo som si neskoro všimla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som asi tiež spravila punčovú s väčším množstvom rumu, ten vaječný likér nie je taký výrazný, aby to bolo výraznejšie cítiť alkoholom, ale už som robila aj višne v čokoláde, použila som síce višňový frutafil, ale naliala som tam asi 3dl griotky, to bolo tiež super. Ale kto nemá rád ovocné, tak radšej ten punčák.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nemiešam rum žiadnou štavou z kompotu prečo to robíte,aby toho bolo viac?
Akurát pokropím pláty rumom ale nie horúce inak rum vyprcha.takto to robí už roky moja mama.
Štavu dávam vtedy,ak pečiem pre deti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bublinka ak pouzivas kompoty tak je fajn pouzit aj stavu z neho na polievanie korpusov, su potom stavnate a celkovo torta nieje taka tazka myslim chutovo
nerobim to koli tomu aby mala vahu aj tak pocitam cenu podla pouzitych surovin a nie podla vahy, robim to odjakziva aby bola chutnejsia
ked dostanem objednavku na torticku tak hned aby bola stavnata a nie sucha, tak to riesim takto a zatial mi kazdy poslal sms ze taku este nejedli, ze bola mnam mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekne Vám ďakujem za rady, určíte niečo s toho urobííííím. Keďže mi dnes zákazníčka povedala, že chce v nej mať rum, tak urobím podľa vaších rád, šťava s rumom ...... Ešte raz veľmi pekne ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hľadala som ako môžem urobiť tortu s alkoholom, ale ešte sa chcem obrátiť na skúsenejšie cukrárky. Zákazníčka si želá alkoholovú tortu..... a teraz neviem ako to urobiť..... Mám len cesta pokvapkať rumom, alebo dať aj do plnky rum? a aká plnka by bola najvhodnejšia do takejto torty s alkoholom? Ešte som takúto tortu nerobila, tak mám s toho hlávku v smútku... prosím poraďte mi...