ako prekladať tortu na tácku?
Pozrite si aj
brmbolček ja robím takto: na podložku kde bude torta, si položím spodný plát, z alobalu si natrhám pásy každy preložím na polovicu a obložím podložku...pásy vkladám aj malou časťou po plát, tak aby nebolo nezakryté miesto...takto môžeš smelo plniť a potierať a nič sa ti nezašpiní...alobal je nutné vybrať hneď ako poobtieraš celu tortu, ešte pred vložením do chladničky,lebo maslový krém stuhne a prilepí sa ti aj na alobal a bude sa ti zle vyťahovať.
Tu si pozri ako to vyzerá v praxi.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34735&user=42443
Gabika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako píše Aderiarleen... ja tiež už pplním priamo na tácke a podkladám tuhší papier na pečenie....po vychladení tortu poobtieram maslovým krémom, papier hned vyťahujem a idem poťahovať a zdobiť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super baby, ďakujem!!! Toto ma fakt nenapadlo a je to pritom aj celkom logické...
Takže ale v podstate som to robila skoro dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to tiež takto robím, len si dávam pod potravinársku fúliu menšie kusy, ale tie sa nesmú moc prekrývať lebo by sa zlepili a nevytiahla by si ich
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som začala robiť takto: mám melaminovu dosku obalenu ozdobným papierom a na tom je ešte potr.folia, a priamo na tej doske aj plnim , ozdobujem,alebo tvarujem proste všetko. Ked sa zašpiní folia len ju utriem kuch utierkou vlhkou a suchou a všetko je čiste. Po zlej skusenosti , čo sa mi stala už robim len takto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vačšinou robím na tácke čo predávajú v cukrárskych pomockach je velmi pekná a netreba pod nu ziaden ozdobný papier, prípadne dozdobujem vsetko okraje marcipánom, tá tácka sa sá v pohode utrieť, nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super takže som nakoniec robila celkom dobre, čo som zamazala, som aj poutierala
ale rozhodne to vyskúšam s tým alobalom, super nápad!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Ja to robím tak, že na tácku si dám ozdobný papier, na neho celofan, ak keď je torta okrémovaná, tak celofan okolo torty orežem a dávam marcipán. Všetko je pekné čisté a je to veľmi jednoduché. Dúfam, že som vám aj ja trošku pomohla. Tak nech vám to pečie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tortu neprekladam... zacinam ju plnit priamo na tej podlozke (karton, doska obalena papierom a potr.foliou), na ktorej ju budem odovzdavat. Naplnim, omazem, to co omazem na podlozke poutieram handrickou a potom zdobim..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja som sa natrapila niekedy,teraz ako Ali,macis to je super...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte radkyne moje



Tak odpoveď na túto moju otázku som naozaj nikde nenašla a preto sa znovu obraciam na vás.
Kde robíte tortu? Na čom? Na kuchynskej linke? Na tácke? Na papieri? Na fólii? Alebo kde??? Ja fakt nemám ani potuchy, ako preložím tú ťažkú tortu, ktorú pripravím, na nejaký podnos ozdobený papierom, aby sa mi to nezamazalo od krému...
Včera som robila prvú tortu, ale keďže som nedomyslela toto, plnila aj zdobila som ju priamo na tej tácke, na ktorej ju idem odovzdať. Proste som nedala pod ňu obrúsok, ktorý mi tam ale veeeeeeeľmi chýbal