reklama

Ako dostanem punčovú tortu z formy?


reklama

Ahojte,

robim 1x puncovu tortu a netusim ako ju uz zaliatu po odlezani dostanem z formy.Ta v ktorej som ju piekla totiz nema tu otvaraciu obruc.
A este sa chcem opytat, kedy je puncova torta najlepsia? Musim ju mat hotovu v piatok vecer,v noci ju budem potahovat a zdobit.Mam ju zaliat uz dnes vecr alebo az vo stvrtok cez den?
Moc dakujem za Vase odpovede :)))

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zakulka, St, 09. 03. 2011 - 22:36

no ja vidím iba jedinú možnosť, a to vyklopiť ju dole hubou, dufam že si piekla na papieri na pečenie, a možeš zaliať aj dnes aspon sa sirup dobre dostane všade.

Kazuso, St, 09. 03. 2011 - 22:38

Môžeš napríklad vyložiť formu potravinárskou fóliou. S tým polievaním ti veľmi nepomôžem, ešte som punčovú toru nerobila. Ja by som ju poliala asi až zajtra.

Daducha, St, 09. 03. 2011 - 23:10

No, vsade som citala, ze potrebuje drzat tvar.Robim totiz ten postup kde sa vo vnutri stacaju pasy cesta do slimaka.A to by mi asi povolilo Smútok .

Daducha, St, 09. 03. 2011 - 22:56

Dakujem baby, piekla som to na papieri na pecenie,len teraz dumam dumam ako dalej.Aj mna napadlo to cele vyklopit no ved co ine Váľam sa od smiechu po podlahe ,len aby to vydrzalo.Najhorsie je, ze ked to aj vyklopim, tak potom to musim prehodit este raz,lebo ten plat co chcem mat navrchu, bude dole a musim ho dostat hore.Joj,pisem jak hululu,dufam, ze sa to da pochopit Chichocem sa

Daducha keď to namočíš vo forme a budeš to vyklapať tak daj pozor aby sa ti to nadotrhalo,lebo to bude mokre a ťažke.

klara37, Št, 10. 03. 2011 - 00:55

daducha ja ti poradim formu vyloz potravinarskou foliou ale tak aby ti folia trcala natolko aby sa dalo za foliu chytit a pekne dostat neporusenu torticku von z formy uz len opatrne dostat foliu z pod torty a mozes potahovat ja tak robim slahackovu tortu len je lepsie ked to vytahuju dvaja je to istejsie no ale neviem co ti spravia tie slimaky v strede ked ich nelepis plnkou ale len rozvarom (dzemom)lebo puncovy zakusok sa zatazuje aby lepsie drzal po kope.Potom daj vediek ako to dopadlo... Prekvapenie Torta

sofi07, Št, 10. 03. 2011 - 07:45

neboj vyklopis, mne sa to zatial vzdy podarilo bez problemov Mrkám a tiez to potom otacam Váľam sa od smiechu po podlahe, bude to ok :)

selenka, Št, 10. 03. 2011 - 09:24

ja by som to skusila tak, ze by som si omotala korpus poskladanym alobalom, spodny plat by som uz dala na podlozku. Alobal by to snad mal udrzat namiesto tortovej formy (hoci aj niekolko vrstiev) a potom ho das pekne dole a nemusis nic preklapat. Úsmev

daducha daj si plech od koláčov na ktorom pečieš na vrch formy tortovej a preklop to je to pevné a tak potom aj opačne ked budeš otáčať a malo by to držať nech sa darí

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama