ako dlho musí chladnúť ?
Pozrite si aj
hlavné je aby si to mala dobre vychladené,môžeš to dať schladiť aj do mrazničky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,ja malokedy nechavam az 12hodin stuhnut.pockam kym pekne vychladne a pracujem s nim.uvarim skoro rano a na obed plnim.pohodicka.nic sa nestane vela zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,
aj ja by som sa chcela opýtať na túto tému, čo sa týka šľahania.
Do masla treba dávať vopred vyšľahanú šľahačku, alebo len takú uvarenú? Keď robím pravý parižák, tak pri šľahaní aj zväčší svoj objem, alebo to len tak ostane v tom množstve ako je uvarené? Nemám s tým veľa skúseností. Ďakujem pekne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď robím falošný parížsky, vyšlahám maslo a do toho zašlahávam po troške uvarenú nevyšlahanú šlahačku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rady, skúsim ak to nevýjde, pre istotu som už uvarila aj zlatý klas :)
Ešte jedna otázka, nahradili ste niekedy zlatý klas hladkou múkou ? Pamätám si, že babka robievala nadstavovaný krém - múka uvarená v mlieku a do vychladeného vmiešané maslo a kakao ... nepamätám si pomery, ale tú chuť bolo to lepšie ako plnka so zlatým klasom, robí to niektorá ? ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím základný vanilkový krém 3dcl mlieko, 3PL hladká múka, 22 dkg cukor 1 vanilka uvariť na hustú kašu muku ale treba rozmiešať v mlieku ako ked sa puding robí aby neboli hrčky a pri varení poriadne miešať ..po vychladnutí 25 dkg maslo ja robím aj tak že už ked zašlahávam maslo hodím tam banán a mám banánovú ..alebo na záver domiešam ručne orechy a trochu rumu ..je výborný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Kuki, Zlaty klas ci puding, to je vlastne povacsine zhotovene z kukuricneho, ci zemiakoveho skrobu, plus su tam prichute, farbiva, a zvycajne sa pouziva na sladku kuchynu. Napriklad: Gustin:to je cisty kukuricny skrob, a Solamyl:to je zase zemiakovy skrob, tie su vhodne pr svoju neutralnu chut aj pre sladku aj pre slanu kuchynu, v zavislosti od prisad. A hladka muka je cosi ako psenicny skrob. Takze vlastne ak das muku, to akoby si varila psenicny puding.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem, či je to ešte aktuálne, ale raz som ho tiež potrebovala na rýchlo a dala som ho na hodinku do mrazáku s tým, že som ho cca každých 8-10 minút premiešavala. Dopadlo to dobre a bez problémov sa vyšlahal.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá, prosím vás musí parížsky krém stáť 12 h. v chladničke ? Ide mi o to, že chcem dnes piecť tortu s parížskym krémom (šľahačka uvarená s čokoládou a vyšľahaná). Všetky recepty čo som tu našla hovoria, že večer uvariť a na druhý deň vyšľahať. Čo sa stane ak to dnes aj uvarím aj vyšľahám ? Pôjde to, stuhne mi krém ? Nerada by som to potom hodila do koša.
Ďakujem za cenné rady