reklama

aké konkrétne druhy salám a syrov ?

andika , 05. 01. 2012 - 13:14

reklama

Ahoj Dievčence , v prvom rade veľa krásneho a šťastného tvorenia do Nového roku 2012.
Chcela by som pekne poprosiť ak by niektorá napísala presné druhy salám a syrov , ktoré sú vhodné na ozdobovanie slanej torty , už som niekoľko robila ale vždy len pre nás a viem že sa mi nedarili pekne tie ozdoby saláma sa lámala syr tiež - teda nebolo to ono a dnes mi volal kolega , že by veľmi pekne poprosil na nedeľu takú slanú tortičku pre zaťka - tak by som nechcela riskovať že sa mi to zase nebude dať pekne stáčať ... vopred ďakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

yamaha, Št, 05. 01. 2012 - 14:07

zo suchych salam je najlepsia malokarpatska ta sa najlepsie staca a drzi po kope ked chces na ruzicku a sunku do vnutra davam a na boky skor niaku hranatu ta sa pekne obklada,ale to kupujem aku maju lebo zatial som na ziadnu konkretnu nenatrafila co by bola az taka super na ruzicky unas neni moc velky vyber a syr je dobry tie od liptova tusim tie su super mekke udene alebo neudene alebo pozrem ktory ma niaky hranaty tvar a ten berem,ale tiez mam problem zohnat nieco poriadne lebo kolkokrat nic poriadne neni a aj mne sa lamu,ale treba ich nechat chvilu vonku a zmekne ten syr,ale ta malokarpatska ta je najlepsia

zou, Št, 05. 01. 2012 - 14:08

Nerobila som vela slanych torticiek, ale z mojej skusenosti: salamy a sunky musia byt nakrajane na tenko, syr musi byt vlacny, nelamavy, typu emental - najlepsie. Dobre su aj syry typu eidam, ale nie vsetky. Skus si na skusku kupit krajany syr vo vasom obchode a skusat...so sunkami a salamami som nemala problem, horsie to je so syrmi, je ich vela druhov a rozna kvalita...Neviem, ci som ti pomohla, ale to je moja skusenost...drzim palce, nech sa dari

ono je to velmi tazko radit lebo zalezi aj od akeho vyrobcu je salama. Lebo malokarpatska v jednom obchode je uplne ina ako v druhom taku mam skusenost a z jednej sa to robi super a z druhej nanic. Fakt je super ked je na tenko nakrajana aj sunka vtedy sa robia dobre aj ruzicky

Kazuso, Št, 05. 01. 2012 - 16:41

Salámy nekupujem v obchodných reťazcoch. Tam ich krájajú dosť nahrubo. Keď som sa ozvala, povedali, že oni majú taký stroj čo na tenúčko nenakrája. No neviem, možno majú také len u nás. Ja si radšej nechám nakrájať salámu v našej dedinskej Jednote a tam mi predavačka nakrája tak na tenko ako len chcem. A syr mám najradšej taký, čo obsahuje menej % tuku. Dá sa pekne nakrájať, je pružný a hlavne nelepí sa. Tie syry ktoré obsahujú viac tuku sú také mazľavejšie. A šunku mám najradšej kinder.

Ahoj Medzi materskými som 3roky robila v potravinách a dosť času som strávila aj za pultami. Môj názor je, že by si mala ísť vopred do obchodu a kúpiť si po pár dečkov domov na skúšku a podľa toho sa rozhodnúť. Alebo sa spoľahnúť na ochotu a prehľad predavačky. Ako už kočky písali, veľmi záleží na výrobcovi. Napr. spomínaný malokarpat má v ponuke každý výrobca a nie každý mi príde až tak kvalitný, prípadne jedlý Chichocem sa . Ale určite by som sa vyhla predajniam s predkrájanými výrobkami. Pri priamom krájaní Ti aj predavačka môže dosť poradiť a prispôsobiť hrúbku podľa toho, ako sa jej ten syr, saláma pozdávajú.

moja skúsenosť je z Lidlu akákoľvek saláma i šunka ,/ okrem tej hrubšej/ balená sa naskladá perfiš
so syrom neporadím , ten kupujem podľa oka / ale je syr , ktorý je na rastlinnom podklade /ten používajú na vyprážanie ...nerozteká sa / , výrobcu nepoznám , ale má ho Kaufland

kramky, Pi, 06. 01. 2012 - 09:09

Chichocem sa monky, ako hovoríš, aj ja mám dobrú skúsenosť s výrobkami z li--a, napr jednotlivo balený syr bluedino po 16ks, je taký trošku "lepkavý", dobre drží ako "obklad" a mäsové napr salám paprikáš, schwardvaldká šunka, alebo taký ako malokarpatský ale väčšie kolieska, doteraz vždy bol tenúčko nakrájaný a aj je veľmi chutný Slnko fakt treba skúšať a keď nebude dobré na tortičku, prázdne brušká sa určite vždy nájdu Objímam Zlomené srdce Objímam

zut12, Št, 05. 01. 2012 - 23:04

súhlasím so všetkým, čo napísali dievčatá, ale ešte chcem dodať, že aj keď si dnes kúpiš vynikajúcu šunku konkrétnej firmy, nemôžeš sa spoľahnúť, že aj nabudúce bude taká vynikajúca (napr. debrecínka je raz pružná, raz sa láme, sype...)a pripájam sa k názoru, že najlepšie je mať dobré vzťahy s predavačkami alebo s mäsiarom a nechať si poradiť ...

andika, Pi, 06. 01. 2012 - 07:50

ďakujem dievčence za všetky rady a tak hor sa na salamovo syrový nákup - dnes skúšame -pap Pohoda áme a zajtra vyrábame

Dori, Pi, 06. 01. 2012 - 13:25

Ahojte dievcata ja robim slane torty a nieje lepsej salamy ako vapeč,alebo púchovsky plesnivec robim v masiarstve tak viem aku maju kvalitu na ruzicky pouzivam kuraciu debrecinku a sunkovu salamu,sunku admiral a niekedy aj prosuto.... Úsmev syr pouzivam goudu a ta je super niekedy aj udenu kravicku..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama