18 cm korpus
Pozrite si aj
Dobrý deň, u mňa najčastejšie prevláda čokoládový korpus..a do formy s rozmerom 18 cm dávam 4 vajíčka..a podrobný recept: 4 žĺtka vymiešať so 167 g kryštálového cukru, pridať 67 g rozpustenej trošku vychladnutej čokolády, pridať 0,7 dcl oleja, 0,7 dcl teplej vody, 167g hladkej múky s 3/4 balíka PDP a nakoniec jemne primiešať sneh zo 4 bielkov. A pečiem pri 170 °C asi 40 minút, vyskúšam špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, je hotové. Môže sa stať, že sa korpus v strede trošku vyduje, tak korpus aj s formou prevrátim na kovovú mriežku naopak a zatlačím a tak ho nechám vychladnúť a je krásny rovný...a chuťovo je naozaj výborný, vôbec nie je suchý, naopak je super vláčny...
posledná pridaná v mojom albume je presne z takéhoto korpusu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem pekne :) skusim receptik :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ďakujem pekne za receptík, určite ho vyskúšamtortičky máš všetky nádherné
chcem sa spýtať, pečieš dva korpusy na jednu tortu, či plníš iba jeden? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, no väčšinou pečiem len 1 korpus a prekrojím na 3 časti, v prípade, že chcem vyššiu tortičku, tak vtedy si to rozdelím na 2 korpusy...recept, ktorý som tu pridala je originál na 6 vajíčok, ja som si to prepočítala a upravujem si to podľa toho, akú veľkú formu mám...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň mohla by som spýtať, keby chcem urobiť z 18 priemeru väčšiu napríklad priemer 24 a 26 ako si mam rozratat suroviny. Ďakujem moc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň mohla by som spýtať, keby chcem urobiť z 18 priemeru väčšiu napríklad priemer 24 a 26 ako si mam rozratat suroviny. Ďakujem moc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den
Vedeli by ste mi prosim vas poradit dobry a osvedceny receptik na korpus s rozmerom 18cm???
Dakujem vam vsetkym!