reklama

18 cm korpus


reklama

Dobry den

Vedeli by ste mi prosim vas poradit dobry a osvedceny receptik na korpus s rozmerom 18cm??? 

 

Dakujem vam vsetkym!

Pozrite si aj


reklama


reklama

Dobrý deň, u mňa najčastejšie prevláda čokoládový korpus..a do formy s rozmerom 18 cm dávam 4 vajíčka..a podrobný recept: 4 žĺtka vymiešať so 167 g kryštálového cukru, pridať 67 g rozpustenej trošku vychladnutej čokolády, pridať 0,7 dcl oleja, 0,7 dcl teplej vody, 167g hladkej múky s 3/4 balíka PDP a nakoniec jemne primiešať sneh zo 4 bielkov. A pečiem pri 170 °C asi 40 minút, vyskúšam špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, je hotové. Môže sa stať, že sa korpus v strede trošku vyduje, tak korpus aj s formou prevrátim na kovovú mriežku naopak a zatlačím a tak ho nechám vychladnúť a je krásny rovný...a chuťovo je naozaj výborný, vôbec nie je suchý, naopak je super vláčny...

posledná pridaná v mojom albume je presne z takéhoto korpusu

Iren59, Ut, 22. 03. 2016 - 07:41

Aj ja ďakujem pekne za receptík, určite ho vyskúšamKvietokKvietokKvietoktortičky máš všetky nádhernéTlieskamTlieskamTlieskamchcem sa spýtať, pečieš dva korpusy na jednu tortu, či plníš iba jeden? ĎakujemBozkávam

ahoj, no väčšinou pečiem len 1 korpus a prekrojím na 3 časti, v prípade, že chcem vyššiu tortičku, tak vtedy si to rozdelím na 2 korpusy...recept, ktorý som tu pridala je originál na 6 vajíčok, ja som si to prepočítala a upravujem si to podľa toho, akú veľkú formu mám...

Dobrý deň mohla by som spýtať, keby chcem urobiť z 18 priemeru väčšiu napríklad priemer 24 a 26 ako si mam rozratat suroviny. Ďakujem moc.

Dobrý deň mohla by som spýtať, keby chcem urobiť z 18 priemeru väčšiu napríklad priemer 24 a 26 ako si mam rozratat suroviny. Ďakujem moc. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama