Zrazeny parizak,robil uz niekto z toho puding?
Pozrite si aj
no ja si myslím že zohrievanie neuškodí aj ja som tak raz zohrievala, ked sa mi zasa pri inej plnke nechcel rozpustiť cukor ved predtým sa to varilo, aj mne sa už zrazil a riešila som to tak, že som vedľa vyšlahala maslo, alebo smetol, a postupne pridávala parížak a vyšlahala, na to množstvo asi 250 g to len tak tipujem lebo ja dávam radšej menej a postupne pridávam aby to nebolo moc smetolové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
severinka presne som to urobila teraz,akurat,ze som len trosku masla dala a vslahala a zase je uzasny hladunky kremik,caka v chladnicke par minut a uvidim ci pri premiesani bude ok..ak by to bolo tak nemama co riesit to by bolo super,skusim to ako vravis ty do masla davat ten zrazeny len je toho take mnozstvo...juuj no uvidime,drz palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zraza sa pri premiesani..ked ho preslaham je uzasny!!neviem co robit rozohriat a uvarit puding,ci radsej nie?poraddte!naplnila som kusok korpusu tym naslahanym kremom a dala do mrazaku na 20min krasne sa kraja nic tomu nieje,ale mam zaruku,ze ak bude dlhsie vonku pri krajani nebude zrazeny???je to pre mna velka zodpovednoat..baby poraddte prosim,mozno sa vam take uz stalo,pudingovy sa napravi raz dvaa,ale toto mi nejde do hlavy!uz sa mi zrazil raz ta ista znacka,ale nemali moju oblubenu tak som kupila,ze to bola mozno nahoda a hoby nahoda asi...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa presne toto isté stalo s karamelovým krémom, keď som ho robila so šľahačkou Keď som ho spravila, úžasný, dala do chladničky, potom po vytiahnutí pozerám a zrazený, zase som ho trošku nahriala, po premiešaní bol hladký, naplnila tortu, kúsok mi ostal, dala som do mištičky a na druhý de pozerám - v mištičke trochu zrazený krém
... stavím sa, že bol aj v torte
Neviem čo s tým, ako sa toho vyvarovať
A toto sa mi stáva aj s pudingovým - urobím je krásne hladučký, naplním ním tortu a na druhý deň už je zrazený a zrazí sa aj v torte - je to pre mňa záhada, ktorú neviem rozlúštiť
ja neviem, či to robí ten rozdiel teplôt - chladnička, teplota v kuchyni ... ale zase nie vždy sa mi to takto pokazí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve robím aj ja parížak - vytiahla som čokoládovú šľahačku z chladničky a zrazená - asi ma porazí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no vies co zlatat,ja myslim,ze to je znackou slahacky u parizaku,lebo ina znacka mi to nerobi a robim ho najcastejsie..neviem,skus zmenit znacku,ale aj tak by som rada vedela,co s tym robit..s tym pugingovym veru neviem ja ak sa zrazi,dam tam trochu oleja a slaham na naj otackach a je ok aj v torte,alebo ho nahrejem a slaham..fuuu je to take neprijemne,zbytocna strata casu a energie..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zlatat na par sek do mikrovlnky a vyslahaj,mne to vzdy pomoze fakt len u tejto konkretnej znacky asi nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sausen, ja ho nahrejem, vyšľahám a je nááádherný, ale ako náhle sa dostane do chladničky a stuhne, tak v reze vidno zrazeninu. teraz napr. sa mi s parížakom stalo to isté, no keď som ho nechala vonku, tak pomaličky tá zrazenina akoby mizla. ... tak tipujem, že to bude tým chladom, že to nejako reaguje, neviem, možno blbosť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím,že to robí rozdiel teploty v chladničke a vonku,keď sa hneď ide šľahať,tak sa vydeľuje tuk.Mne sa to stalo v minuloročných letných horúčavách,ale s Bohušovým šľahaným nad parou.Tak som plnila potom bez chladenia,a až naplnenú som dala poriadne schladiť.Možno Ti to trošku pomôže. Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja to robím tak ako AnaP, hneď po vyšlahaní natieram, nedávam ho stuhnúť do chladničky...a tiež sa mi stalo, čo tebe Sausen, že sa mi parižak sekol, chcela som ho vyhodiť a mama mi poradila, daj tam maslo a uvidíš...mala pravdu bol OK.Po rozpustení v mikrovlnke a primiešaní masla som tortu naplnila na komplet a až potom som ju dala do chladničky. Vôbec sa to nezrazilo. Myslím si, že keď je to v tom ceste schované, tak to je asi iné ako keď je plnka volne , lebo keď nechám zbytok v chladničke tak ho mám na druhý deň seknutý a v torte je OK...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bodaj by ste mali pravdu baby,aj ja mam taku skusenost ze ked sa sekne vyslaham,ako som povedala a je to v pohode vzdy!nikdy som nemusela vyhodit krem,nastastie.teraz som to uvarila musela som rychlo,lebo cokolada prihara ked sa vari,ale je z toho husty chutny puding a vyslahala som ho s maslom,ale to iste sa deje krasne sa vyslaha a vlozim do chladnicky a vymiesma a zase jemne zrazeny..no skratka divne,asi to su tie teploty rozdielne,ale kedze je tam kilo cokolady je velmi chutny,co vravite riskovat,ci nie dat ho zakaznickom,je na 3torty vyshalat a natriet a bude to ok?co vravite
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ešte ked nechcem zrazený tak do toho prilievam olej prilejem , a šlahám ak je ok, odložím ak nie ešte trochu prilejem , no fakt neviem koľko, lebo ja to robím od oka, a toto je môj najtrik na zrazeniny, mám ho od cukrárky ktorá pekávala na svadby a musím povedať že len vdaka nemu sa mi vždy zrazený krém podarilo zachrániť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
severinka aj ja lejem olej presne,ale tentokrta to neslo,ale nakoniec to bolo ok,krem bol ako tuha cokolada..nastastie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som rada že ti to nakoniec dobre dopadlo, človeku je akosi ľúto ak by mal toľko krému vyhodiť keď vie koľko tam toho išlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata urobila som parizak zo slahacky inej znacky ovela drahsej!!!a zrazil sa,problem je v tom,ze su to 2litre slahacky a kilo cokolady,co je dost na to,aby som to vyhodila,zohriala som to zase,vychladila kusok v mrazaku a skusila vyslahat a super,dala som do chladnicky,ked som ho vybrala a premiesala,zase mierne zrazeny,znova som,ale len trosicku nahriala v mikrovlne a zase je super..ja sa bojim,ze ci bude v torte ok ked sa takto zraza,rozmyslam,ze ci z toho ked to znova zohrejem neuvarim puding a zamiesam do masla,robili ste to uz??..otazka c.2znie,ci to opakovane nahrievanie neposkodi kvalitu kremu..nemam s tym skusenost prvy krat som to zohriala nie az do bodu varu,ale na teplo dost na to aby sa zjednotil...tak aby ludia nemali nedajboze nejake zaludocne problemy???neviem smotana sa normalne vari..takze..ale radsej sa vas opytam,ak by to malo tak byt ozeliem a urobim novy puding a toto vyhodim..co uz
pretoze takto by som to zohrievala vlasne uz 3krat,prvy krat varila,potom zohriala a 3by som uvarila puging a o to ide,ze ci to nieje vela tolko zohrievania,keby som sa rozhodla urobit ten puding,ak sa to teda da
dufamm,ze som to zrozumitelne napisala
dost mi to ponahla,takze budem rada ked mi poradite,dakujem zo 