reklama

zmraziť či nezmraziť?


reklama

dievčatá, ja zas opäť otravujem Hambím sa , ale nedočkala som sa odpovede či zmraziť korpusy či nie. Keby ste s tým mali skúsenosť rada by som vedela na ako najdlhšie. Plánujem zmraziť korpus na rolády, tak sa mi to zmestí do mrazničky a dosť by mi to pomohlo všetko stihnúť Mlčím . Mám objednávku na 14 kartonov. Teraz na dortománii som sa dočítala že zmrazujú aj krém šľahaný nad parou a že je super, tak aj to mi pomôže Tlieskam . Ja by som prijala keby to všetko bolo možné zmraziť na dva týždne čo poviete, prosím odpíšte mi, čas sa kráti, vopred ďakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Kvietok Kvietok Slnko Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

tami, Pi, 12. 11. 2010 - 10:54

Ja by som nezmrazovala. Ne tejto stránke sa cukrárky prezentujú hlavne tým, že ponúkajú všetko kvalitné a čerstvé. Ja nepečiem na objednávky, ak sa nám náhodou zvýšia zákusky tie dávam bežne zmraziť. A rozmrazená potravina sa nemá dávať znovu zmrazovať a kde máš istotu, že zopár zákuskov si nedá zákaznik zmraziť ? Korpusy tiež môžu chytiť nejaký pach od iných potravín, ktoré máš v chladničke.

dadka1, Pi, 12. 11. 2010 - 10:56

ja by som zmrazila nic tomu nebude..niekto mrazi aj celu tortu a je v pohode.. Kvietok

evikum, Pi, 12. 11. 2010 - 11:09

Súhlasím s Tami. Určite by som nezmrazovala nič pre zákazníka. Pre nás síce mrazím bežne koláčiky aj kus torty, keď sa hneď všetko nespapá, ale pre zákazníka by som si to nedovolila.

Ja by som nezamrazovala. Mne nechutia ani zmrazené zákusky. Dvakrát som dala zamraziť a rozmrazila som a skončili v koši. Nám to nechutilo. A nie je nad čerstvé. To mrazenie určite zanechá nejaké stopy. To je môj názor. Tisíc ľudí, tisíc chutí.

airam60, Pi, 12. 11. 2010 - 11:33

Ja som tu nová, tak som sa neodvážila ešte nikomu na nič odpovedať. Na túto stránku chodím asi 2 roky skoro každý deň, je to moja droga. Na objednávky nepečiem, iba pre moje deti a vnúčatá. Súhlasím s dievčatami, že pre zákazníka by som už rozmrazené sa neodvážila dať. Mrazím iba zopár zákuskov, keď sa zvýšia, je to v pohode, ale nie je to ono...

Mavitke, Pi, 12. 11. 2010 - 11:43

tiež som toho názoru, že ak by som si ako zákazník zaplatila za domáce pečivo, čakala by som čerstvý tovar. a na druhej strane, keď si chcem nechať zaplatiť za svoje produkty, musím vedieť, že ponúkam kvalitu, za ktorou si stojím a tá predsa nemôže byť z mrazničky.

Moj nazor 2 dni v mraznicke, tomu neublizia, je ako cerstva, ale to robievam iba ked musim.

tami, Pi, 12. 11. 2010 - 12:04

Myslíš korpus, alebo celá torta ? A zákazník o tom vie ?

mirunka, Pi, 12. 11. 2010 - 12:05

Marcellina pokial chces mrazit len korpus, kludne mozes. Tiez som raz mala toho hodne, a potrebovala som korpusy napiect tyzden dopredu. Dala som to do mrazaku,bolo to tam tyzden a den predtym ako som isla plnit kremom som korpusy vybrala. Boli ako cerstvo upecene. Krem som nikdy nemrazila, takze s tym ti nepomozem Úsmev

tami, Pi, 12. 11. 2010 - 13:17

Marcelina píšeš, že si sa nedočkala odpovede, ale keď som pozrela tvoj príspevok "vianočné" z konca októbra tam odpovede ohľadne zmrazovania korpusov máš. Ty musíš sam zvážiť, či zvládneš upiecť 14 kartónov pri malom dieťati. Je to tvoja robota a tvoja reklama.

JANAAB, Pi, 12. 11. 2010 - 13:20

ja by som tiež nemrazila, a dobrý korpus by ti mal na chladnom mieste vydržať aj zo 4 dni, ja pečiem korpusy prvé a postupne ich plním, keď sú dobre pozakrývané aby neoschli a na tmavom mieste, nič sa im nestane, veď kým doplním všetky trvá to aj 3-4dni, tak rozhodnutie je na tebe

majkal, Pi, 12. 11. 2010 - 13:52

ahoj, ja som dávala mraziť korpus,dávala som aj s papierom ako bol upečený, zabalila do folie. Papier na pečenie som dávala dole, až keď sa korpus rozmrazil a bol OK, keď som ho mrazila bez toho papiera sa mi zdal po rozmrazení príliš suchý.

Ja osobne by som zmrazovať nedávala.Už som piekla aj pre 160 ľudí a stíhla som to ,tak že v pondelok som si napiekla korpusy na torty, v utorok na zákusky a vo štvrtok už poobede brali všetko.Bolo to všetko čerstvé a boli spokojní.A ja keby som vedela,že to bolo už v mrazničke tak viacx by som si už u tej cukrárky neobjedenala.Nech si hovorí niekto,že je to dobre z mrazničky,ale ja stále poviem ,že pre seba ak sa mi zvýšia nejaké zákusky čo nestíhneme pojesť,tak na tie 2-3 dní dam do mrazáku,ale po rozmrazení to už nie sú čerstve. Ale Ty sa musíš sama rozhodnúť. Smútok

waw, toľko odpovedí, super Zlomené srdce Tlieskam , takže radšej si máknem a nedám to zmraziť, samozrejme, ze som myslela že zmrazim iba korpusy na rolády, nie hotovú roládu, tu som čítala, ako nejaká žienka písala, že zmrazuje bežne 2 mesiace a ked to použije že to ani nepozná. Ja osobne tiež nezmrazujem, radšej to rýchlo pojeme Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Chichocem sa

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama