reklama

Zhrckaty krem :( chyta ma panika...


reklama

Baby som hotovaPlačem Plačem ja tomu nerozumiem...skusila som karamelovy krem zo salka(uvarene salko, maslo, nesladeny puding)...uz raz som si ho odskusala na torte pre syna a bol super...no a teraz som ho spravila do velkeho torty, pre firemnu akciu...sefove narodeniny...a ide o to, ze cast kremu mi ostala, tak som ju dala do chladnicky...no a ked som krem davala do torty bol krasny, jemny, proste ako rozpravka...a ked som po dni krem z chladnicky vybrala, tak je proste cely hrudkaty...akoze co sa tyka chuti, je to normalne, chutne...a hned sa to v ustach rozpusti...ale proste uplne ma to soklo...lebo ked som krem davala do torty bol normalny, fakt, aj s manzelom sme ho chutnali a som sa tesila, ako im bude chutit...a teraz ma normalne chytila panika...iba dufam, ze ked to budu jest, ze to budu davat cele do ust aj s korpusmi a ze si to nevsimnu...ale to nechapem, preco? Preco sa ten krem v chlade zhrudkavel? Co som spravila zle? KEd som ho spolu slahala, tak malo vsetko rovnaku teplotu a krem bol a pohode...poradte mi prosim...a co myslite...bude to v tej torte citit velmi? Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Zakulka, Št, 30. 09. 2010 - 19:45

mne sa toto isté stalo s kremom na parižske rožky, akoby sa to seklo alebo niečo také, a som ho začala šlahať mixerom asi tak 5 až 7 minut a zasa bol taky ako predtym. Skus prešlahať, možno niečo ine poradia skúsenejšie.Torta Torta Torta

zlatat, Št, 30. 09. 2010 - 19:50

Aj mne sa dnes akoby sekol karamelový salkový krém - tiež mi z neho ostalo a stalo sa presne to isté. Ja som si ho nahriala nad parou, riadne prešľahala a znova bol krásny hladučký.
No a toto sa mi stalo aj s falošným parížskym krémom, ale nahriatie ich dalo do normálu.

Ale, ten krem bol krasny vyslahany, preto som ho dala do torty...a trosku kremu mi ostalo a tak som ho dala do chladnicky a teraz ta torta je uz niekde vystavena a proste bojim sa, ci sa to tam tiez neseklo...ale tu plnku co mi doma ostala som dala vonku a vyzera, ze tie hrucky, teda maslo sa asi pomaly rozpustaju...nechapem, preco sa to stalo...dufam, ze v tej torte to bude normalne a ze si to nevsimnu...

lucka 2, Št, 30. 09. 2010 - 20:05

treba vyslahat kusok masla s cukrom a pomaly pridavat krem - urcite sa vyslaha a bude ok Zlomené srdce Áno
nie v torte bude dobry, nemusis mat strach Pohoda Pohoda

aj mne sa zgrcol karamelovy-minuly tyzden na tortu som ho davala uplne hladulinky a trosku kremu mi zostalo tak som ho supla do chladnicky a ked som ho vybrala bol zrazenySmútok Smútok ale co uz torta bola prec... a len som cakala ze ake budu ohlasy...a na moje prekvapenie si tortu vsetci chvalili ze aka bola fantasticka a ze ten krem ze bol vyyyborny...kamen mi padol zo srdca....ale ten krem co som mala v chladnicke som nechala vonku a on sa sam od seba "odgrcolů ani som ho nenahrievala ani neslahala......

och, potesila si ma...lebo presne aj tento co mi ostal som dala vonku a sa odgrciava sam...asi sa to maslo pomaly rozpusta a zas sa vytvori pekny krem...dufam, ze tu tortu dali vonku, nech sa pekne zohrieva a to maslo sa v nej rozpusti...tie hrcky...ale nechapem, preco sa to stalo...?????

sio, Št, 30. 09. 2010 - 21:14

no mne sa to stalo ale pri pudingovom,včera som ho spravila,dala do chladničky,dnes vybrala že budem natierať,trochu nahriala,prešlahala a pohroma,ja neviem robiť pudingový krém,vždy mi to spraví,ale chuťovo je výborný,dala som ho naspäť do chladu a keď stuhne nič mu nie je,nerozumiem tomu

no ved vlastne aj ja som robila pudingovy, len tam este slo salko...proste ja sa uz normalne bojim robit nejaky maslovy krem, lebo nechcem, aby mi potom nejaky zakaznik otrepal tortu o hlavu...

Sausen, Št, 30. 09. 2010 - 21:42

pocuj lucia kremu v torte nic nebude,zhrckavel az ked si ho zacala trosku hybat-miesat v miske,ze?vtedy zhrckavel,v tore je neporuseny v stave akom si ho tam dala!neboj sa,klidek,ziadna panika,uz sa to stalo aj mne doma a v torte ok a v miske asi 200g hrudky.,ked som ho sla premiesat..!cim to je neviem,ale neboj v torte proste nezhrckavel podla mojich skromnych skusenostiHambím sa Mrkám nech sa dariKvietok a klidek zajtra kava a k nej ten kremik s korpusomÁno

och dik, si ma potesila...manzel je tiez na tej oslave...tak si da kusok a doma mi zreferuje...dik za povzbudenie, nechapem preco to tak je...

karmelka (bez overenia), Št, 30. 09. 2010 - 23:40

no ja si tiež myslím, že to bude ok...niekedy sa krémy čudne správajú...hore hlavu...Úsmev

Irik.K, Št, 30. 09. 2010 - 23:45

Ahoj Lucie,stalo se mi to,co tobě akorát s máslovým krémem nastavovaným pudinkem.Nevím jak v tvém případě,ale ten můj se zdrcnul i v dortu po 1/2hodině co jsem ho dala do lednice chladit.Přitom při promazávání byl naprosto perfektní!!!!!!!Na chuť to nevadilo,ale štval mě ten vzhled......taky netuším čím to je,ale myslím si,že tím prudkým teplotním šokem ....jinak nevím?!Zákazník byl ale spokojenýKvietok

Uf, manzel pisal, ze torta chutila a ze mala uspech...chvalabohu...opadol zo mna stres...predsa narodeniny manzelovho sefa...
Ale neviem, v poslednom case som robila parizske kremy a boli super...asi v nich budem pokracovat...
Dakujem Vam vsetkym za podporu...som rada, ze torta chutila a ze je to v pohode...
papa
L

sona7, Pi, 01. 10. 2010 - 09:19

Veľký úsmev vedela som ,ze to dobre dopadne , v miske mohol tak stuhnut,ze sa ti zdalo ,ze su hrcky,ale v torte ,no este som nepocula...

tak dievčatá a je to robím parížsky kerém, spojila som ho s malom a hotová katastrofa, hrča na hrči Plačem Plačem Plačem . Idem teda skúsiť dlhšie miešať mixérom tých 7minút, dám vedieť čo bude potom...

Katka, chcela by som Ta velmi potesit...ale ja som raz robila parizsky, ze smotana a cokolada a na druhy den som to vyslahala, vsetko super, a ked som to spojila s maslom, tak proste uz sa to nedalo...ale odvtedy baby radili, ze staci tam dat trosku roztopenej cery..trosinku...dve polievkove lyzice a ze sa to pekne spoji...ja odvtedy robim parizsky, iba smotanu a cokoladu a ludia si ten krem nevedia vynachvalit :)

sio, Pi, 01. 10. 2010 - 23:32

no tak tú ceru som dnes vyskúšala a výsledok?môj zrgrcnutý krém,ale až tak že vyzeral jak tvaroh po pridaní cery(pol.lyžica)sa vyšľahal tak parádne,že sa mi ani veriť nechcelo.Skoro putoval do koša,keď som ho vybrala z chladničky lebo ani stuhnutý nebol,no vyzeral strašne,ale cera spravila zázrak.Ušetrila som 0,5kg masla,hery,puding z litra mlieka-superVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama