reklama

Zazitok s roztapanim cokolady


reklama

Ahojte, chcem sa len podelit o zazitok s roztopenim cokolady. Tento vikend to mala byt snicker torticka pre rodinku k obedu. Je tam pisane poliat cokoladou v pomere 1:1 horka 85% a mliecna. Lenze kupili sme v kaufiku tie lacnejsie (horka 45 %, a mliecna). A nad parou sa to zacalo priserne spajat do jednej hrudky, konzistencia teplej hmoty mi pripominal zrazenu nugetu Smútok, nie a nie sa to roztopit. Pridala som este ceru, nepomohla. Dalej som doliala sladene mlieko aby mi to zredlo, a zase nic. Tak som dala este 1PL oleja, a stale je to jedna hnusna zlepena hmota!!! Tak mozno je to zbytocne, ale chcem upozornit na vlastnu chybu, ze lacne cokolady sa skutocne neoplatia kupovat na polevy (okrem tej z Lidla-ta je super). A mame teraz sladkost bez cokolady Smútok


reklama


reklama

Bea40, So, 25. 06. 2011 - 21:56

Maji, súhlasím, mne sa toto stalo s bielou čokoládou, keď sa mi nechcelo šľahať sneh na barančeka, tak som ho chcela obliať bielou čokoládou - tiež lacnou, no na vlastných chybách sa najlepšie učí. Slnko

Bei "nikto mudri z neba nespadol", Úsmev a este jedna velka pravda "nie sme taki bohati, aby sme si mohli dovolit kupovat lacne veci" Úsmev UZ TO VIEM !!! nuz natlacila som tu hmotu do formy na lad (osvedcilo sa mi to, pri topeni spominanych zajacov a mikulasov), a deti budu mat kakove kocky (schvalne nepisem cokoladove). Úsmev Zelam vsetkym pekny vecer!!!

toto isté robia zajace a mikuláše ked ich chcem spracovať čo deti nezjedia a vždy to končí v koši a to je na nich písané že z mliečnej čokolády a nie sú to tie lacňáky a inak minule to urobila aj penižková poleva biela z obchodu, omylom mi to mama kupila a tiež sme to vyhodili to okolo čokolády ani nechodilo Chichocem sa

Mimochodom, čítali ste niekto zloženie tých "čokoládových" mikulášov a zajacov? Kakaa tam je len asi 5%...

ja som tiez minule kupila peniazky bielu cokoladu a cele som to zahodila vobec sa to nedalo jest nieto este z toho nieco robit

že? ja som bola tiež prekvapená že to je akože poleva???? je hnustná a nerozpustná to neni ani cukor a margarín to by sa hádam roztopilo, mna prekvapilo že to bolo od značky ktorá má aj celkom dobrú čokoládu, prečo si kaziť meno????
ja som chcela len pokvapkať gulky zo zbytkov, ale mala som pocit že to pokazí aj to Chichocem sa

ved prave ono to ale ani zdaleka nechutilo ako cokolada! teraz som si dala zohnat z ciech tiez peniazkovu ale vychvalenu na dortomanii - master martiny tak som zvedava ako sa s nou bude robit. Ale nedam dopustit na tu lidlovu ta je super len bielu som nenasla taku ako by som si predstavovala. vzdy som si urobila cokopuk na hoblinky z pol kila bielej cokolady a po jednom pouziti na torte som puk uz nemohla dalej pouzit lebo cokolada zostala taka divna akoby sprachnivela ci co Plačem

AlenaD, So, 25. 06. 2011 - 23:11

ahojte tie polevy vôbec ani nekupujem,lebo niektoré chutia ako keby boli pokazené ešte skôr ako ich vyrobili. Smútok dobrá je Calebaut- belgicko,dovozca Zeus Braun a teraz som si kúpila, že budem robiť pralinky taliansku (čosi lacnejšia) "ariba" bianco-je biela a má okolo 30%,majú aj mliečnu asi35% a horká 72% chuťovo výborné!! bielu som zjedla ale celú, tak neviem aká bola po rozpustení. mliečnu skoro tiež Chichocem sa no nejem čokoládu,ale nevedela som odolať. horká je pre mňa moc silná tej som zjedla najmenej tak som z nej robila pralinky- ako že a bola super.čokoládu ale vždy rozpúšťam nad parou,lebo v mikrovlnke som to už pár krát nechala dlhšie a bola nanič.

doddy, So, 25. 06. 2011 - 23:57

Som prekvapeny,ze podla receptu miesat horku a mliecnu cokoladu 1:1...Zda sa mi to zbytocne.Ale myslim,ze ta cokolada bola asi prehriata,preto to urobila.A ak by sme sa mali vavit o bielej cokolade-je to vobec cokolada????Vsak to je len cukor,susene mlieko a kakaove maslo,mozno na zaklade toho kakaoveho masla sa nazyva cokoladou.Ja len tak uvazujem....Callebaut ma dobru cokoladu.,ak budete mat moznost,skuste mliecnu aribu,ta nema chybu.A tmava podla mna Papua od Callebauta.Ale v pohode aj zakladna 53%.

No vies, mal to byt Snickers kolac, vid link: http://www.tortyodmamy.sk/snickers-kolac. A u nas sa snickers tycinka vzdy ratala hlavne pre jej cokoladu. Takze ked som skusala ten kolac podla toho receptu 1:1, predpokladala som ze to bude asi kvoli lepsej chuti. Vies ja nemam tak vela skusenosti s cokoladou. (jednak ako poleva mi nejde, a ja osobne ani nemozem hocijaku, takze kolac bol pre ostatnych z rodiny Úsmev)

kubka, Ne, 26. 06. 2011 - 08:09

Ja používam stále Callebaut- všetky druhy a som nad mieru spokojná. Doddy máš pravdu s tou bielou "čokoládou" veľa sušeného mlieka a záleží potom od výrobcu či tam dá kakaové maslo alebo rastlinný tuk-ble

Babenky, ja som do falosneho parizaku dala namiesto kakaa, jedneho velkeho zajaca, samozrejme druzgalo to a bolo to sladke, tak som ho este nadstavila kakaovym pudingom neosladenym a je z toho taky iny parizak akoze:O))) Len do rozluckovej torty pre dceru do skoly, sranda je to s tymi akoze "coko" figurkami... PrekvapenieChichocem saChichocem sa

ja používam ARIBA - talianske , od Aditie z Beluše, napíšte pani a ona vám pošle aj špecifikácie , ak máte niekto problémy alebo chcete vedieť zloženie. Majú 72% 53% biele pravé, mliečne pravé a aj polevové obyčajné. Pani sa volá sa Lenka. lenka@aditia.sk Hambím sa

ja používam ARIBA - talianske , od Aditie z Beluše, napíšte pani a ona vám pošle aj špecifikácie , ak máte niekto problémy alebo chcete vedieť zloženie. Majú 72% 53% biele pravé, mliečne pravé a aj polevové obyčajné. Pani sa volá sa Lenka. lenka@aditia.sk Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama