
Irma | Viedenský zákusok
Výborný svieži zákusok s piškótami máčanými v pomarančovom džúse.
Korpus: | ||
250 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 1⁄4 | decilitre | olej |
1 1⁄4 | decilitre | mlieko |
300 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | liter | pomarančový džús |
2 | kusy | Zlatý klas |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
šľahačka | ||
5 | decilitre | smotana na šľahanie |
2 | kusy | šľahačková smotana |
Dokončenie: | ||
2 | balíky | dlhé piškóty |
20 | millilitrov | rum |
1 | kus | čokoláda |
3 | decilitre | pomarančový džús |
Cesto: Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme.
Plnka: Z pomarančového džúsu, Zlatého klasu a cukru uvaríme krém a ešte teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu.
Smotanová náplň: Smotanu na šľahanie vyšľaháme s dvomi stužovačmi šľahačky, dosladíme podľa chuti. Na vychladnutú plnku natrieme šľahačku.
Dokončenie: Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou, alebo karamelom. Rezy krájame pomedzi piškóty.
Dobrú chuť!

Irma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je fakt vynikajúci