Viedenský zákusok

Popis

Výborný svieži zákusok

Viedenský zákusok - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
250gramovpraskový cukor
4kusyvajce
1kusvanil. cukor
1 1⁄4deciliterolej
1 1⁄4decilitermlieko
300gramovpolohruba muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
plnka
1literpomarancovy dzus
2kusyzlatý klas
6polievkové lyžicekryšt. cukor
slahacka
5decilitresmotana na šľahanie
2kusystužovač šľahačky
Dokončenie
2balíkydlhe piskoty
2centilitrovrum
1kusčokolada na ozdobenie
3decilitrepomarancovy dzus

Inštrukcie

Cesto: 

Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme a pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme.

Plnka:

Z pomarančového džúsu, zlatého klasu, cukru - uvaríme krém a ešte teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu.

Smotanová náplň:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s dvomi stužovačmi šľahačky, dosladíme podľa chuti. Na vychladnutú plnku natrieme šľahačku. 

Dokončenie:

Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou, alebo karamelom. Rezy krájame pomedzi piškóty.

Dobrú chuť!

Viedenský zákusok - recept postup 1

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Je fakt vynikajúciTlieskam

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.