
Fantastický zákusok s krémom z karamelového Salka a s piškótami máčanými v káve.
Ingrediencie
Cesto: | ||
130 | gramov | polohrubá múka |
130 | gramov | hladká múka |
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | olej |
120 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | plechovka | Salko |
Karamelový krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | karamelový puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
200 | gramov | maslo |
Ešte potrebujeme: | ||
detské okrúhle piškóty | ||
300 | millilitrov | uvarená silná káva |
džem | ||
čokoládová poleva |
Postup
Ak máme obyčajné Salko, varíme ho dve až tri hodiny aby sa nám z neho stalo karamelové Salko. Alebo si môžete karamelové Salko kúpiť hotové.
Uvaríme si tri deci kávy a necháme vychladnúť, podľa chuti môžeme aj pridať cukor.
Cesto:
Žĺtka vyšľaháme s polovicou cukru na hustú penu, pridáme olej, teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a žĺtkovú hmotu opatrne zamiešame do snehu.
Dve tretiny cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a do jednej tretiny zamiešame kakao. Kakaové cesto vylejeme na žlté cesto cikcakovito. Pečieme na 180 stupňov asi 35-40 minút.
Karamelový krém:
Z mlieka, pudingu a vanilky si uvaríme puding a necháme vychladnúť. Zašľaháme do neho maslo a uvarené, vychladnuté Salko.
Vychladenú piškótu natrieme džemom, na džem ukladáme piškóty máčané v káve, na ne dáme karamelový krém a pofŕkame čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.