
Komentáre
adika je to Karamelovy Fondan.Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jéééj, ďalší cukrár na stránke. Pekne pozdravujem. Veterníky sú fantastickéé.
Môžem poprosiť recept na karamelový fondan? Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
matulko74 nic zlozite ak mas normalny fondan-je mliecnej farby tak si don primiesas kuler je to prepaleny cukor das do hrnca iba cukor a postupujes ako keby si palil karamel az sa z toho cudi a smrdi zalejes vodou POZOR OPATRNE potom este trocha povaris na hustejsiu hmotu a je hotovo odporucam v starom hrnci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radko, pre nás menej chápavých a menej skúsených, mohol by si podrobnejšie opísať, ako potom do toho pridávaš ten fondán? A čo máš na mysli pod "normálnym fondánom"? Zatiaľ dík za odpoveď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú nadherne
ja by som poprosila celý recept na výrobu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
seymurka pod normalnym fondanom myslim hmotu mliecnej farby. ja som si kupoval 15kg v prahe vysiel ma cca 600sk-cca20€ je to hmota podobna modulitu myslim tym farbu a konzistenciu. pouziva sa na polievanie puncovych rezou, vencekou, veternikou at. najprv si fondan dam do mysky a topim na slabom ohni za staleho niesania.nesmie sa roztopit celkom lebo vznikne riedka cukrova tekutina.malo by to mat asi hustotu cokolady. po trosicka pridavam vodu najlepsie to vydim na vareske ako po nej steka ak je riedky pridam fondan ak je husty vodu. ak strcim prst do fondanu a mierne pali alebo si ho s vareskou dam na pery apery ma jemne palia vtedy je fondan dobre nahriaty. ak ho prehrejem vysledny efekt je matny a praska ak je slabo tak stecie z vyrobku dole. no a do toho nahriateho fondanu pridavam kuler. kuleru davam tolko aky odtien chcem. potahujem vyrobky tak ze ich namacam da fondanu a davam ich na papier a hned vydim ci ho mam spravne nahriaty tod vsio traba skusit mnoho zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzi.M, recept je na 25 ks mne vyslo 33 striekal som mensie. voda-0,4L olej-0,08L muka-0,25kg vajcia-0,32KG asi 6ks a stipka soli do mysy si nalejem vodu olej sol a varim, ked to vrie nasypem muku a miesam- palim az kym sa neodlepuje od mysy a ma hladu konzistenciu. potom dam do druhej mysy je to dava do plastovej ktora vydrzi teplo a slaham mixerom pomaly pridavam vajcia a slaham kym vznikne hladka hmota.hned striekam lebo ak to moc vychladne tasko sa strieka striekam rezanou trubickou na jemne vymasteny plech peciem vo vyhriatej trube na 300 stupnov alebo na najsilnejsie ako noze max na tych 300stupnov veterniky sa pekne vytiahnu a ak zacnu chytot farbu tak ich stiahnem na 200 az 250 stupnov iba dosusam kym nemaju farbu tak trubu neotvaram lebo spadnu a budu iba placky to nechceme ak uz maju peknu farbu mozme otvorit a skusit ci su upecene po vychladnuti sa prekroja zubkatym nozom vrch sa potiahne kar. fondanom a na spodno cast sa strieka najprv pudingova slahacka a potom karamelova. puding s 0,5L mlieka slahacka 0,6L den vopred si z 0,10kg cukru urobyme karamel a don si nalejeme 0,4L smotany na slahanie opatrne a rychlo nechame prevriet a vychladnute nechame v chladnicke do druheho dna na druhy den 0,2L sm. na slahanie vyslahame a pridame do vycladnuteho pudingu a metlickov zamiesame to je pudingova slahacka z chladnicky vyberieme karamelovu a tak tiez vyslahame uz iba striekame rezanou trubickou prikrijeme vrchom a dobru chut do smotany davam este cukor jedna smotana 2 pol. LYzice cukru do karamelovej nie dobru chut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radko, super, veľmi pekne Ti ďakujem za podrobný popis!!! Ten fondán síce nemám, ale keď budem najbližšie piecť veterníky, skúsim ten, čo sem dala recept anka_ http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/fondan-1#comments myslíš, že to bude ono? Dúfam, že áno
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam,mňam,mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radko, velmi pekne si ten postup napisal. Pri pohlade na obrazok sa nam doma slinky zbiehaju.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Učím se na cukrářku ale takové krásné větrníky se mi ještě nepovedly.......musím pochválit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcence dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzeraju lakavo a neoodolatelne
musim skusit upiect pre manzelika a nadich papkacov doma
sikovny cukrar
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnaaaam a cim si ich potrel??bozske!!!
