Cesto:
3 vajcia
1 dcl olej
1 dcl mlieko
200 g prášk. cukor
200 g polohr. múka
1 kypriaci prášok
Biely krém
2 ks šlahačka v prášku
2 dcl mlieko
2 ks kyslá smotana
1 vanilkový cukor
Vrchný farebný krém
7 dcl studená voda
2 ks Zlatý klas
200 g kryšt. cukor
2 ks šumienka v prášku
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Potom zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na stredný vymastený a múkou posypaný plech a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Šľahačky si rozmiešame v mlieku a vyšľaháme. Do masy pridáme kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a tento krém natrieme na vychladnuté cesto. Teraz je dobré si koláč odložiť do chladničky, pokým si dokončíme aj druhý krém.
2 dcl vody uvaríme s cukrom. Vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy a šumienku. Za stáleho miešania zmes vlejeme do vriacej vody s cukrom a spolu varíme, pokým nám hmota nezhustne. Takto pripravený krém necháme poriadne vychladnúť a potom ho natrieme na vrch koláča a odložíme do chladničky.
Môžeme urobiť aj obmenu, že do cesta pridáme kakao a namiesto šľahačiek použijeme jemný tvaroh. Jednoducho, čo máme, to dáme :) A bola som prekvapená ako tá šumienka pekne sadla a po stuhnutí v chlade sa to super krája. Ozaj odporúčam!

Komentáre
ukladam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Oj, vyzerá dobreeee
