reklama

Odpaľované venčeky s čiernym kakaom

Pridal/a BakingWithLove dňa 20. 09. 2022 - 12:57

Cesto: 375ml vody, 1dl olej, štipka soli, 260g hl. múka, vajcia (recept na základné biele venčeky, ak robím s kakaom dám o 30g menej múky a to nahradím kakaom)

Vodu, olej a soľ privedieme k varu, stiahneme z ohňa, premiešame s múkou a vrátime späť na oheň kde cesto odpaľujem. Do vychladnutého cesta zašľaháme po jednom vajíčka (počet vajec závisí od ich veľkosti) radšej nech je cesto hustejšie ako riedke. Potom vreckom s ozdobnou špičkou striekame na plech vystlaný papierom na pečenie kolieska v tvare venčeka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200° najprv 8 minút, potom teplotu stiahneme na 180° a pečieme ešte 20-25 minút

Krém: 1l mlieka, 250g cukor, 3 zlaté klasy, 1 hera, 

Uvaríme hustý puding, do horúceho zamiešame heru a necháme vychladnúť 

 

 

 

 

Odpaľované venčeky s čiernym kakaom , torta, Zákusky, BakingWithLove, 1
Priemer 4 (3 hlasov)

reklama

reklama

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama