Popis
Recept s foto postupom na originálny pudingový koláč. S jedným cestom dosiahnete tri vrstvy. Ja som to riskla s bezlepkovou múkou, s klasickou bude určite vydarenejší.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | http://www.jocooks.com/bakery/cakes/chocolate-magic-cake |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajicka (izbovej teploty) |
1 | polievková lyžica | vody |
3⁄4 | šálky | kryštalového cukru |
1 | čajová lyžička | vanilkového extraktu alebo vanilkový cukor |
125 | gramov | masla (roztopené) |
6 1⁄2 | polievkové lyžice | polohrubej múky |
6 | polievkové lyžice | kakaa |
500 | millilitrov | mlieka (teplé) |
1 | čajová lyžička | octu |
Inštrukcie
Žltka vyšľaháme s polovicou cukru a vodou do peny. K hmote primiešame roztopené, nie horúce maslo, vanilkový extrat alebo cukor. Kakao zmiešame s múkou a štipkou soli a na trikrát primiešame k žltkovej hmote. Na záver primiešame teplé mlieko, tak aby vznikla hladká hmota. V samostatnej miske vyšľaháme bielka so zvyšným cukrom do snehu, na záver pridáme lyžičku octu. Obe hmoty zľahka spojíme.
Hmotu nalejeme do menšej vymastenej formy a pečieme pri teplote cca 170°C cca 60 minút.









Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 15235x