reklama

za kolko by ste "PREDALI " svoje skusenosti, a vsetko co ste sa naucili.....????


reklama

Ahojte
Prosim Vas uz davnejsie som dostala navrh ist pracovat do cukrarne a robit pre nich torty.Odmietla som !
Ale zase sa ozvali, no ini....Oni by vlastne zacinali so mnou s novou vyrobou....Doma je to pecenie financne o nicom-ved to poznate...kupim suroviny na dalsie torty a zase nemam nic...a to nehovorim o pomockach....

Chcem Vas poprosit o VAs nazor.Ked si predstavim kolko casu,sedenia pri nete , skusania receptov a kremov, pokazenej hmoty atd. ....ved Vy viete ....tak nemam ponatia ako sa s nimi dohodnut ked chcu vsetko odomna vediet ako na to....
Poviem im to a za nejaky cas ma vyhodia a budu si fungovat sami,ani zmluva nepomoze-nieco si najdu,tak to chodi.....bola som na to upozornena....

Preto rozmyslam ako na to aby som potom nelutovala.....!!!

Ako by ste to riesili ? Napiste mi prosim!!! Nechcem dopadnut ako v predoslom zamestnani-3x viac som robila ako ini a plat este nizsi ako ti co nerobili ani polovicu.

Dakujem VAm za kazdu radu a nazor!!!

Pozrite si aj


reklama


reklama

Podla mna je tazko radit,musis dobre poznat majitelov a ci si vobec oni vedia vazit tvoju pracu.Daj si od zaciatku svoje poziadavky,aby sa ti to oplatilo.Aj mne nukali piect pre cukraren,ale ja si to nemozem dovolit necitim sa na skusenu cukrarku a pravdu povediac asi by ma to tak nebavilo keby mi to niekto mal riadit a hovorit do toho,urcite by som robila za minimalnu mzdu.Drzim ti palce aby si sa spravne rozhodla.

Ja ked som nastupila do ucenia moji kolegovia nam neprezradili nic.Ozdoby na torty si robili doma.Ja som mesiac chodila za majstrom,aby mi ukazal ako sa robia ruzicky nakoniec sa zlutoval.Chcem tym povedat,ze aj vtedy si kazdy chranil svoj chlebik.Mas vela moznosti.Prajem Ti nech sa rozhodnes spravne.Kvietok Kvietok

AnaP, Po, 12. 07. 2010 - 13:19

Adamíra neviem,som len samouk,nie profík,ale v dnešnej dobe si to dobre rozmysli.To je iné ako keď my si tu radíme a povzbudzujeme sa ,sem tam sa chválime alebo žialime.Dobre si prever,či nechcú len Tvoje grify a potom Ťa ako nepotrebnú neodsunú.Držím Ti palce i päste aby si sa rozhodla správne.Zlomené srdce Anka

pepko, Po, 12. 07. 2010 - 13:25

Ahoj adamira, tu je ťažko poradiť. Teraz si vyberáš akú tortu upečieš, dohodneš sa so zákazníkom, alebo nedohodneš a objednávku nevezmeš. Sama si to všetko riadiš. Keď sa rozhodneš ponuku prijať, nebudeš "pánom" svojho času, nebudeš si môcť vyberať, túto tortu beriem, túto zas nie. Toto je ale môj pohľad na vec. Ja zamestnanie mám a nemenila by som ho. Neviem si predstaviť živiť sa týmto spôsobom. Mne osobne sa viac darí, ak sa môžem s tortičkou pohrať, mať na ňu čas. Bolo obdobie, kedy som potrebovala trošku viac peniažkov, tak som brala viac objednávok a poviem Ti pravdu vôbec ma tie tortičky nebavili. Keďže neviem ako na tom si, či si tortičkami iba dopĺňaš finančný príjem a robíš to pre radosť skúšať stále niečo nové, alebo ako.......... Takže sama si musíš povedať, čo od nich očakávaš a čo si ochotná im ponúknuť Ty. Skús na začiatok uzavrieť nejakú dohodu o vykonaní práce, a sama uvidíš ich prístup. Takže Ti prajem aby si sa správne rozhodla a nepredávala sa lacno. Máš peknú prácu. Libuša

matylda, Po, 12. 07. 2010 - 14:01

z tých predošlých zamestaní mám také isté skúsenosti ako ty Smútok ale naučila som sa jedno: kdo maže, ten jede a poctivec na to dojede Mrkám
Teraz ti ťažko radiť, rozhodnúť sa musíš sama. Ale tiež sa prikláňam skôr k tomu, že teraz potrebujú na rozbeh tvoje grify a potom skôr alebo neskôr prídu na to, že ide veľa peňazí na tvoj plat a v tejto ťažkej dobe každá koruna dobrá... ale možno sú to solídni ľudia a blížim im, čo by som nerada Hambím sa Želám ti, aby si sa rozhodla správne Bozkávam

dostala som podobnu ponuku-stale zvazujem, v zmluve by bolo zahrnute aj to ze vo svojom volnom case nemozem robit pre cudzie osoby len pre cukraren, za 400e-na polovicny uväzok, co na nemecke pomery nie je velka suma a presne to, ze ja volajako nechcem nikoho ucit a potom si niekto zlize takpovediac smotanu. Zvazujem tiez moznost robit len ozdoby pre nejaku cukraren-oslovim ich ja s ponukou-to by bolo aj vyhodnejsie podla mna-vyrabat, ruzicky, orchidee,listky drobne kvietky ale aj patchwork jednoducho vykrojit a ponuknut len ako hotovu ozdobu. A za mesiac by som tych 400e vyrobila ako nic a sedela by som doma-popravde neviem si predstavit robit inde ako doma a byt tlacena casom...takze tot moj navrh, robit len doma ozdoby alebo ist len tortu ozdobit priamo k nim a pytat si nejaku vopred urcenu cenu-bola by si len ako kvazi externy zamestnanec...

adamira, Po, 12. 07. 2010 - 14:38

dakujem VAm za VAse nazory ,pozorne som citala!!!!
jeeeee ze ozdoby robili doma, no teda to je sila !!!A ze to iba ja robim take drahoty!!!!
Ved preto som to 1x nebrala lebo som si uvedomila ze uz raz budem zamestnancom!!! budem musiet robit vsetko a nebudem mat sancu povedat "nie" a ked nedajboze nieco nevyde....
Nemozem najst pracu tak je to skor z nudze!!!
Ked som piekavala za vikend 4-5 Torta odvtedy to veru uz neberiem ako relax....Ale ked som na zac.robila iba pre mojich najblizsich tak to bola naozaj radost! Piplala som sa so vsetkym,robila som to Zlomené srdce
Nuz mam gympel a kurzy a nic z toho.....
Dakujem VAm za VAse nazory a ze mi drzite palce

adamira, Po, 12. 07. 2010 - 14:54

adeluska presne ako si to napisala aj ty ani ja nechcem nikoho ucit a potom si niekto zlize takpovediac smotanu.Asi budem MUSIET!!!!Ale ono je to asi tak vzdy ked clovek robi pre firmu,ma len omrvinky.....Dakujem Ti za Tvoj nazor, a dobry napad !!!Ten externy zamestnanec sa mi pozdava,najradsej pracujem doma!!!!DAKUJEM !!! No uvidim ....U nas ponukaju na Hlavny prac.pomer 400-500E...

doddy, Po, 12. 07. 2010 - 15:01

Adamira,ja som sa na tomto velmi popalil!!!!!!V zivote by som to uz neurobil,zistil som,z najlepsie je povedat neviem,ukazte ako a pod.Ak nieco svoje pouzijes,tak aby ta nevideli.Ak sa ma pytaju,ako som to,tak sa radsej urobim sprosty,neviem,zabudol som,nepamatam a pod.doddes

silwik, Po, 12. 07. 2010 - 15:04

to, čo vieš,čo si sa naučila ti už nikto nevezme.... je to len tvoja výhra ,tvoja šikovnosť a tvoj kopec času,čo si nesedela pri telke a nepozerala do neba,makala si,aby si bola dobrá ... chráň si, chráň,tie svoje skúsenosti....a ten,kto ti závidí,že vieš,môže začať tak isto ako ty,no nie každý ten nápor času a roboty vydrží,keď sa to rozbehne ....a niekto sa vráti aj z pol cesty........tak vydrž a buď pánom svojho času ....môj názor a odpoveď na otázku:...na to ani hypotéka nestačí.... Mrkám Mrkám Mrkám veľa šťastia v pečení....Áno Áno Áno

silwik má pravdu! Je to kopec času učenia sa z internetu a na vlastných výtvoroch. To nik neocení, kto to neskúsi a myslím si že zamestnávateľ čo tým neprešiel, už vôbec nie! ...

adamira, Po, 12. 07. 2010 - 15:56

doddy vdaka budem si pamatat !!!!!Lebo ja som taka tava- poviem poradim a nakoniec na tom zarobi iny-ten manazersky typ nie som Chichocem sa,no uz boli u mna aj taky co vyzvedali pre zacinajucu......neskor to vyslo najavo......Ale od teraz budem na to mysliet!!!!No, ako sa vravi "pre dobrotu na zobrotu"
Silwik dakujeeeeeeeem-waw,normalne sa citim sikovnejsia !!!!!
DAKUJEM VSETKYM

stankad, Po, 12. 07. 2010 - 16:11

Ja by som do toho tiež nešla. Kamarátka mi raz rozprávala, ako to bolo, ked robila v cukrárni a tiež povedala, že nikdy viac. A ona nemala skúsenosti tak ako ty! Potom už skôr ísť na živnosť. Tiež žiadna sláva, ale stále je to lepšie ako robiť v cukrárni.

Rebeka7, Po, 12. 07. 2010 - 16:38

Ahojky, aj ja som mala pred nedávnom takú ponuku, ale odmietla som...A čo sa týka tej ceny? Moja starká hovorievala "Nedávaj nikomu svoje rozumy zadarmo!" a mala pravdu...A v dnešnej sebeckej dobe to platí 100 násobne.Zlomené srdce Nech si to rozmyslíš akokoľvek - držím palce!!!

ja by som do takého kšeftu neišla,je toľko možností ako si rozbehnúť vlastné podnikanie,keď chcú tvoje vedomosti tak ich predaj na tvrdo veď dnes sa receptúry a vedomosti chránia- to by mohol byt počiatočný kapitál na tvoje podnikanie,na zamestnanie by som nepristala

megy57, Po, 12. 07. 2010 - 17:52

srdienko,keby som bola blizsie,utekala by som do najblizsieho zeleziarstva,kupila nejake mensie kladivko,aby si si rychlo tu ponuku vybila z hlavicky Chichocem sa .Nikto nevie kolko casu stravime nad kazdym novym vydarenym kuskom,kolko premyslania,ked nam sen nie a nie sadnut na viecka,len preto,lebo TO chceme mat nejako inac a krajsie,aby to nebolo stale to iste.To co si sa naucila,vyuzi pre seba,nech sa kazdy chvali svojim perim.Drzim palceky.

rozika, Po, 12. 07. 2010 - 18:01

To sa musíš rozhodnút ty,či sú tí ludia spolahlivé to ukáže až spoločná práca.Ja som robila v jednej cukrárni.Séf zobral všetky objednávky s tím že zákazník náš pán,ale ako to spravit to už nechal na mna.Tak som prácu nosievala domov /kvietky som robievala doma cez víkend/a myslíš že sa mi za to podakoval?Nie,a pritom mal za jednu 3poschodovú tortu čistích 900SK,a pritom za mnou chodievala zákazníčka dva mesiace.Dala som výpoved a odvtedy pečiem doma,mám svojich stálích klientov ktorý moju prácu vedia ocenit.Samozrejme len z pečenia by som sa neuživyla a tak chodím ročne na 4-5mesiacov do francúzska.Držím ti palce akokolvek sa rozhodneš.Slnko Slnko Slnko

Irma, Po, 12. 07. 2010 - 20:31

adamira, musíš si uvedomiť praktické veci , keby si sa rozhodla ísť pracovať ako zamestnanec.
Doma si pečieš podľa svojho receptu korpusy ale ako viem v cukrárniach nesmú používať čerstvé vajíčka. Nie som vyučená cukrárka a ani som nerobila nikdy v cukrárni ale pred rokmi som videla "manuál" čo musia dodržiavať.
Na všetko majú "zmesy", na piškotový korpus, na plnky..........
Čo teraz povieš svojim doterajším zákazníčkam, že keď budú chceť si dať niečo upiecť nech prídu za tebou do cukrárne a tam si to môžu kúpiť... Kúpiť si budú môcť ale to už, mi ver nebude o tej chuti, čo si doteraz piekla.
Neviem čo sú zač "budúci zamestnávatelia", čo doteraz robili? Aké majú skúsenosti? Podnikali niekedy vôbec? Vedia čo to obnáša? Čo všetko majú nakúpené a čo si ešte kúpia na rozbehnutie cukrárne.... Milión otázok. Najdôležitejšie sú odpovede na ne. Skús si ich napísať a žiadaj na ne presné a vecné odpovede. Žiadne vyhýbavé, neurčité, však nejako bude......to sa neskončí dobre. Pre teba! Bohužial.
To si ako oni predstavujú? Donesieš si svoje know how + pomôcky na pečenie + svojich zákazníkov a "oni" si vyúčtujú hotový výrobok....
Vieš čo? Spýtaj sa ich či majú podnikateľský plán? Na papieri, vypracovaný. Vieš čo to je? Hlavne aby to vedeli oni a nelietali v oblakoch, že nejako bude... Ja som už podnikala a začala som v 1990, keď ešte ani kontrolóri nevedeli čo majú kontrolovať a kontrolovali. Nemala som sa o čo oprieť ale podnikala som.... nebolo to v potravinárstve. A v potravinárstve je všetko oveľa ťažšie. Ja ti veľmi držím palce aby si sa správne rozhodla a hlavne aby si neľutovala.

úplne súhlasím s Irmou..... podnikateľský plán by som chcela vidieť, pomôcky na tvorenie, nakúpené suroviny, receptúry na korpusy a kremy, stroje na slahanie a miesenie, rúry, a keby to vsetko mali, dala by som si pozor na to, ze ma nezaviazali, ze po skonceni prac. pomeru nemozem piect a za svoje know how by som si vypýtala celkom slušnú cenu. To znamená, ze okrem platu Ti pri nástupe vyplatia (kúpia si) tvoje vedomosti za nejaký slušný balík peňazí alebo ti ho budú vyplácať k platu v dohodnutých splátkach.... a zmluvu by som si dala pozriet pravnikovi, ked sa uz teda rozhodnes, ze ides do toho.. Drzim palce....

Aliss, Po, 12. 07. 2010 - 21:14

nie som taký profík ako tuná dievčatá,ale určite by som povedala bez rozmýšľania NIE,to už nebudú tvoje torty a tvoja práca a hlavne nie tá kvalita,na akú boli ľudia zvyknutí.Známa robila v cukrárni a keď mi hovorila čo tam robili a s čím piekli,nikdy som si koláč v cukrárni už nekúpila.Rozhodni sa tak,aby si to neľutovala,držím palceÚsmev

Adamira, nedalo mi aby som sa k danej téme nevyjadrila. Nachcem okolo toho veľa písať, dievčatá už napísali skoro všetko. Len ti chcem pripomenúť, aby si si dobre rozmyslela, či chceš prísť o svojho obľúbeného koníčka. Ono je to totiž aj na Slovensku tak, že ti môžu dať do zmluvy podmienku, že nebudeš piecť pre iných len pre cukráreň a to nielen počas pracovného pomeru ale ja určitú dobu po skončení zamestnania. Presne ako to spomenula Adeluška. A čo potom tvoja doterajšia námaha, hodiny a hodiny učenia sa a skúsenosti odhodíš len tak druhým na tanieri. Prečo by mal druhý bohatnúť na tebe. Irmuška má 100 percentnú pravdu. Ide o tvoje vedomosti a tie sú nezaplatiteľné. Porozmýšľaj o tom,prečo by si si aj ty nemohla otvoriť svoju cukráreň. Veď vedomosti a hlavne prax už máš.Držím ti veľmi, veľmi palce.

Tento problem mam aj ja a tiez sa neviem rozhodnut. Myslim si tak ako ty ze sa od nas naucia co potrebuju a potom dovidenia. A ruku na srdce, ked zacneme robit v cukrarni uz to nebudu domace torty a strati to svoje caro. Preto k nam ludia chodia lebo mame lepsie ceny a myslim ze kolkokrat aj krajsie torty ako v cukrarni. Ja som tiez nakoniec odmietla ponuku. Moc som ti asi neporadila ale nech sa rozhodnes akokolvek drzim palce nech sa ti dari .Strapusik.Áno

YVONA, Ut, 13. 07. 2010 - 13:27

TAK JSEM SE KOUKLA NA TVOJI TVORBU,MÁŠ KRÁSNOU PRÁCI,TĚŽKO RADIT V TAKOVÉ SITUACI,PROTOŽE JI NEMUSÍM ŘEŠIT,JÁ BYCH DO TOHO NEŠLA,BUDE TĚ ŠKODA,KDYBY JSI JEN PLÁCALA NĚJAKÉ SLÁTANINKY ,TAK BY BYLO DOBŘE PRO TEBE,ALE MÁŠ KRÁSNÉ DÍLA,ALE JAK ŘÍKÁM MĚ SE TO MLUVÍHambím sa Kvietok Slnko

adamira, Ut, 13. 07. 2010 - 13:55

Dakujem Vam velmi pekne za Vase nazory a rady ...ale fakt si pojdem kupit to kladivo.....Ale kvalita tam teda je !!!!!To som cumela s akymi ingredienciami pracuju....Oni su vlastne zabehnuti, len nerobili torty a tak do tetailov....Ale je to poriadna MAKACKA!!!!!!Ozaj to kladivo kupit bude najlepsie.....
DAKUJEM VAM CENIM SI VAS CAS CO STE MI VENOVALI A VDAKA ZA POCHVALU!!!!!!

YVONA, Ut, 13. 07. 2010 - 16:14

mám kamárádku ,která se cukrařinou živí,má menší dílnu pracuje sama sem tam má výpomoc,peče kvanta cukroví minizákůsků i dortů,má všechno z kvalitních surovin ,peče jak my po domácku,ale řekla mi na rovinu ,kdyby se jako výrobna měla zabývat takovými náročnými květmi jako já,tak prý zemře hlady ,protože si dokáže představit kolik hodin po večerech u toho prosedím,a to je právě ono cukrářská výrobna ,,nemá čas,,na to co my amatérky,to je podle mě důvod proč tě chtějí,samozřejmě když příjdeš ty,oni najedou na novou výrobu,tak se zvedne poptávka a ty to budeš muset naučit další ženské ,přece by jsi to nestačila sama že??no a až se to všichni naučí,tak ty budeš normální řadový zaměstnanec ,a budete všichni na jedné lodi,a jaká výhoda ztoho plyne pro tebe,která tam ukáže svoje pomůcky a všechny ty srandy co a jak se dělá????????kdy jsi jako já ,ty,my všichni,strávila hodiny a hodiny u internetu a učila se, hltala rady ,zkoušela nové a nové věci,.....a tak bych mohla pokračovat,jestli do toho půjdeš nedej se lacino mimo platu by ti měla náležet nějaká moc pěkná finanční odměnaKvietok Kvietok Slnko

aninaB, Ut, 13. 07. 2010 - 16:46

no, ja osobne by som tiež do takého kšeftu nešla, poznám jednu pani, ktorá piekla krásne 3D torty, domáce a chutné, dostala ponuku ísť pracovať do cukrárne, kde vytvárala rôzne špeciálne 3D torty na objednávku a keďže je to blízko BA, tak o špeciálne požiadavky naozaj nebola núdza. A ako to už chodí, keď sa pani majiteľka aj niektoré zamestnankyne podučili rôznym grifom, ktoré by ich v žiadnej škole nenaučili a navyše podstatne si rozšírili klientelu, keďže rozšírili ponuku o torty, ktoré sa bežne v cukrárňach nerobia, tak potom im bola už dobrá len na to, aby vláčila ťažké krabice s margarínom a dávala ich do strojov, piekla korpusy, plnila veterníky a pod., napriek pracovnej dobe do 16tej robila aj do 20 alebo 22hod /bolo treba vybaviť rôzne objednávky, absolvovať rôzne školenia a pod./ a keď sa ozvala, že sa predsa dohodli na niečom inom, tak jej bolo povedané, že čo vlastne chce, veď aj tak nie je vyučená cukrárka a tým pádom nekvalifikovaná, tak čo iné chce robiť? takže tak... veď sme predsa na Slovensku a tu to tak poväčšinou chodí... bohužiaľ... Smútok už tam samozrejme nepracuje, sama odtiaľ odišla a našla si inú prácu a popri nej opäť doma pečie...

majina, St, 14. 07. 2010 - 16:32

to co vies ... radsej robit pre seba a na seba, ako na niekoho iného ... byt sama sebe pani ... nechcela by si ty zacat vo velkom?

ked vtáčka lapaju pekne mu spievaju moj nazor je že s takými krásnymi tortami ako maš ty ktore si sa nenaučila za tyžden ani za dva ale stálo to určite vela námahy času a všetko čo tu už bolo popísané tak by som si dávala velky pozor ako s tým naložím a tak jak tu už bolo písané radšej by som si s tymi skusenostami podnikala sama na seba suhlasim s aninovB že tu sme na slovensku a tu je všetko možne možeš ty mat na papiery čo chceš najprv velké tutu mutu budu híkat jaká si šikovná no jaké je toto krásné toto nádherné a jak sa ta nabažia a všetko budu vediet tak čav a pá tot moj názor prajem ti aby si sa rozhodla správneSlnko Slnko Slnko

adamira, Po, 19. 07. 2010 - 12:41

DAKUJEM VAM VELMI PEKNE !!!!!!!!!!!!
....nastastie, bola som priama a po druhom rozhovore to padlo ....ked som si povedala co a ako chcem, tak som fakt pochopila...chceli ma mat 24hod k dispozicii, sviatky, so-nedele, v noci.....za den ked je treba aj 12hodin aj viac odrobit....ano mate pravdu !!!! Ist s niekym do toho fakt uz nemam chut!!! Toho coho som sa bala sa potvrdilo a nastastie aj tam sa nasiel clovek co mi otvoril oci.....uz nesnivam!!!!
Veru zijeme na Slovensku!!!
DAKUJEM ZA VASE RADY A NAZORY

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama