reklama

Vyjadrite sa!


reklama

Pozrite si aj


reklama


reklama

kramky, Ut, 31. 01. 2012 - 14:27

Chichocem sa vyjadrujem sa:
- udať cca priemer rolády
- určiť čo pôjde na povrch
- dotiahnuť tému
Objímam Zlomené srdce Objímam Zlomené srdce Objímam Zlomené srdce Objímam Zlomené srdce Objímam

Kamila, Ut, 31. 01. 2012 - 15:08

Ake jednoduche

priemer rolady zadame dva tyzdne pred stretnutim, dovtedy mozete pridavat priemery vasich rolad, ake sa vam zadaria

na povrch - este lahsia uloha - cokolada ? poliata doma, na strtenuti v piatok a v sobotu, kamuflovanie spojov? potahovka o tom istom, salena robota, jedine, ze sa dohodnu devy po pariach cim potiahnu doma
kombinacia, cokolada potahovka, uzasna zabava, uz len bohatu fantaziu pri spojoch
varianta krem?

tema asi z rozpravky do rozpravky

kramky, Ut, 31. 01. 2012 - 15:23

Chichocem sa kami, šéfuješ tomuto "spolku" tak aj zodpovednosť je na tvojich pleciach... xixixi Objímam Zlomené srdce Objímam

Kamila, Ut, 31. 01. 2012 - 15:40

Skvele, take poznma z domu, rozhodni sa a nes nasledky. Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Chichocem sa

kramky, Ut, 31. 01. 2012 - 15:52

Chichocem sa chcela som povedať "do kelu" ale nepoviem Mrkám sme baby a stráááášne šikovné (aj ja sa trošku chválim) tak to musíme aj vymyslieť aj zvládnuť Objímam Zlomené srdce Objímam

aramana, Ut, 31. 01. 2012 - 16:19

...a ak by sme sa začali seriozne Chichocem sa o tom rozprávať, čo by si povedala na tú variantu krém???A možno len tak z vrchu pustiť prúd čokolády na ňu...hm?...ee

ja netuším,aké budú možnosti na Sliači,ale možno by bolo najlepšie roládky nepoliate na mieste poskladať(s nepoliatým skôr upravíš tvar,napr podľa potrieb stolov...) a poliať až konečnú jednu VEEEĽKU roládu(ak treba čokoládu pribalím Úsmev )no a téma je fajn-rozprávok je véééľa...a k čomu sa ešte vyjadriť? Chichocem sa

aramana, Ut, 31. 01. 2012 - 16:42

Noo...keď chceš mať pekne doma poliatu roládu ako ju polievaš - ja si ju musím aj takl trošku ponahýňať atak.....ako polejeme túto, keď s ňou nepohneme???Len z vrchu?

ja rolády moc nerobím, ale ked už tak ju natieram širokým štetcom čokoládou, inak sa s čokoládou moc nekamarátim, ale toto ma naučila jedna cukrárka...

aramana, Ut, 31. 01. 2012 - 17:07

Vidíš, a to by veru mohlo byť pekné - natreté - veď keď to bude cestička nemusí to byť hladké...aj také ryhy od štetca môžu ostať....hm....uvidíme čo povedia baby...
Abo ju donesieme už poliatu čokoládou a tam len pretreme štetcom nech sa akože spojí....

aramana-ale veď to by vôbec podľa mňa nevadilo,keby to nebolo úúúplne hladké a tip-top,a keď sa aj poleje zvrchu,po bokoch len poroztierať a to čo posteká na podložku-by mohlo náhodou efektne vyzerať...či?ale ako poviete tak spravím Bozkávam a pošlem Mrkám

ZuzkaM, Ut, 31. 01. 2012 - 16:54

a čo tak na vrchu zo šľahačkou? ... len to zas postavičky zle reagujú Smútok

ela1, Ut, 31. 01. 2012 - 17:45

a čo keby sa potiahlo a polialo čokoládou doma? že by sa hneď zadelilo kto bude mať akú rozprávku a tým pádom by dal aj podklad pod tie postavičky? a zakamuflovalo by sa to napr. konárikmi, trávou, lístkami, lávkou a podobne? veď môže byť farebná - zelená , hnedá a podobne , dajme tomu, že sa rozdhodne, že 1 meter bude vždy jedna rozprávka a podľa toho už by sa doniesli potiahnuté , poliate alebo len farebným krémom potreté rolády

aramana, Ut, 31. 01. 2012 - 17:47

Tie spoje treba na 100% spojiť, ide o rekord, myslím že nestačí zakamuflovať.

Dá sa to poliať aj na mieste,ibaže toľko rolád popolievať bude makačka.Myslím, že by každá mohla už priniesť poliatu roládu čokoládou, alebo potiahnutú a spoje by sa dorobili na mieste.Dá sa to štetcom, aj nožom. Podloží sa kúsok papiera, aby sa nezababrala podložka.Ale bude k tomu treba aj trochu plnky, aby sa tie spoje vyrovnali, lebo určite nebudú rovnaké, aj keď sa udá presný rozmer. Slnko

Kamila, Ut, 31. 01. 2012 - 18:07

Vie horuci nozik roztopit cokoladu na krajoch a spravit spoj? Ci to je nerelane?

ela1, Ut, 31. 01. 2012 - 18:10

vie to spojiť aj horúci nožík alebo roztopiť trocha čokolády a potrieť štetcom , len to by musela asi každá doniesť aj trocha svojej čokolády , lebo každá používame rôzne druhy, mohli by sme sa dohodnúť aj na jednom druhu čokolády aby to bolo v jednej farbe

kramky, Ut, 31. 01. 2012 - 18:08

Chichocem sa doma poliať čoko napr z li..a, bude rovnaká a potom to urobiť na "jeden vzor" tým štetcom ako poradila valery a to by mohlo byť fakt rovnaké, aj keby cestou poleva popraskala alebo bola iného odtieňa, všetko by sa to zamaskovalo a ešte k tomu tráva, kvietky, stromy a chodníček, to by mohlo vyjsť, či sa mýlim?

kramky, Ut, 31. 01. 2012 - 20:51

Chichocem sa mobana v inom príspevku navrhovala čokohmotu podľa jednotného receptu z rovnakých surovín a samo, že potiahnuť doma Objímam Zlomené srdce Objímam

kramky, Ut, 31. 01. 2012 - 21:17

Chichocem sa aramy, tak potom ostáva fakt iba ten krém, to sa "dopatle" do jednotnej rolády Mrkám ale ja si stále myslím, že zdobením sa to "zamaskuje" Objímam Zlomené srdce Objímam

a musí byť poliata? Možno trochu staromódny názor, ale keď ide o cestičku cez rozprávky, prečo ju len neosypať zeleným kokosom, akože trávička. Už som tak viac krát robila, lebo nie každý má rád potiahnuté torty a chcú radšej sypanú klasiku. Kokos si farbím doma, takže náklady sa dajú uniesť a roládu by každá doma len potrela vanilkovým krémom a na mieste by sa len spoje opäť pretreli krémom a potom by sa naraz osypala a už len dorobila postavičkami, čo kto prinesie. Neviem si to polievanie predstaviť pri takej dĺžke a prenášať a spájať už poliate ešte menej. Ale je to len môj názor Kvietok

Boyle, Ut, 31. 01. 2012 - 22:15

Zem je tmavá, ak by sme použili jeden druh polevy - konkrétnu cokoladovú polevu, alebo rovnakú čokoládu, riedenú rovnakým prídavkom ceny, rovnako by sme ju spojili, nahriali fénom a posypali zeleným kokosom , krokantom, sekanými orieškami, mletými orechami, grankom, mali by sme podľa potreby trávu, kamienky, piesok i zorané pole, dala by sa dať i podrvená zelená poťahovka, ako podklad pre kvetovú lúku ... Spoje by vidno nebolo a keby aj jednotlivé rolády mali trochu odlǐšný odtieň, posypali by to schoval.

Dalo by sa to urobiť aj tak, že by si každá aspoň raz potrela roládu čokoládou doma a druhý krát by sa potierala priamo na mieste.Plnkou by sa vyrovnali spoje a druhé poliatie rolád by bolo rovnomerné. Slnko
A na druhé polievanie si každá môže priniesť trochu čokolády a cery a na mieste činu by sa všetka roztopila a mala by jeden oddtieň. Slnko

Boyle, St, 01. 02. 2012 - 00:49

Polievanie čokoládou sa mi na kolonáde zdá problematické, dlhé predlžovačky na fény by sme hádam zohnali, samozrejme by sme potrebovali aj viac napájacich el. okruhov, aby mohli robiť viaceré naraz, ale temperovať toľko kíl polevy by bolo veľmi náročné. Ak potierať na kolonáde, tak potom s Paletta cold od Zeelandie. Môže natieratˇ naraz veľa ľudí, je krásna a roztierateľná za studena a zaručene rovnaká po celej roĺáde. Pri nepozornosti sa môže počas manipulácie s ozdobami povrch rozotrieť, no dá sa i urovnať, lebo ostáva makká a Zeelandia by nás v takomto prípade kvôli reklame možno i zasponzorovala Mrkám Je to relatívne nový produkt a po takejto prezentácii by im odbyt určite stúpol

aramana, St, 01. 02. 2012 - 07:55

veru neviem čo to je Hambím sa , hádam iné baby povedia Chichocem sa

-nenašla som to tam Prekvapenie len čo sa natiera za horúca

Kamila, St, 01. 02. 2012 - 07:50

Zeelandia aby mala prist na stretnutie, tak to by bola skvela kombinacia, idem kuknut na ich stranku co to je?

Kamila, St, 01. 02. 2012 - 07:59

Nasla som toto:

Paletta Cold Choco

Nátěrový gel s čokoládovou barvou a příchutí pro dekoraci cukrářských výrobků - dodává lesk a brání vysychání, na povrchu výrobku zasychá, ale neztuhne, snadno se roztírá. Aplikuje se za studena.

maju aj karamelovu a jogurtovu verziu

aramana, St, 01. 02. 2012 - 08:09

Veruže som si to tam nevšimla.....aj je to pekne lesklé...hm? ale zas to nebude dobré na to niečo nasypať na šikmé miesto.hm?

Boyle, St, 01. 02. 2012 - 08:12

Na tých semifredách je vidieť, že je možné aj dozdobiť a po bokoch by to nemalo stekať, ozdoby by sa zapichovali, robila som s tým, no myslím, že najlepšie by v tomto poradila práve Zeelandia. I v prípade, že by ste chceli predsa len polievať, s ich scaldiscom sa robí veľmi dobre, pomalšie tuhne pri nanášaní, aj pri zdobení je dlho tekutý

aramana, St, 01. 02. 2012 - 08:14

Ozdoby sa zapichnú ale myslím cestičku urobiť - nejako vysypať, drobné kamene aj z hmoty, trávu z niečoho - či to udrží...hm?

Boyle, St, 01. 02. 2012 - 08:18

Upravila som pôvodný komentár a nejde mi to vložiť, opakovane mám odmietnutý prístup.

aramana, St, 01. 02. 2012 - 08:20

Ak už je niekto zavesený - odpísal ti - na tvojom komentáry, už nejde upraviť.musíš napísať druhý.
A nevieš o niekom kto s tým robí?Či by to udržalo drobnosti na bokoch?

Boyle, St, 01. 02. 2012 - 08:20

Na tých semifredách je vidieť, že je možné aj dozdobiť a po bokoch by to nemalo stekať, ozdoby by sa zapichovali, robila som s tým, no myslím, že najlepšie by v tomto poradila práve Zeelandia. Možno by bolo dobré v miestach, kde chceme posýpať, dať tenšiu vrstvu, neviem, posýpanú roládu som nerobila. No ak to chcete predávať, krájať "bez ujmy na zdraví" 60 metrovú roládu s tvrdou polevou by tiež ľahké nebolo.I v prípade, že by ste chceli predsa len polievať, s ich scaldiscom sa robí veľmi dobre, pomalšie tuhne pri nanášaní, aj pri zdobení je dlho tekutý. Alebo potom použiť čokoládovú polevu s olejom či smotanou, možností je viac.
Toto mi nešlo vložiť, musela som to skopírovať

aramana, St, 01. 02. 2012 - 08:21

Ako to myslíš?Veď aj na svdbách sú torty a koláče v horúčavách celý deň.A bude len apríl.

Boyle, St, 01. 02. 2012 - 08:36

Asi sme si nerozumeli, myslela som na to, že bežná čokoládová poleva sa po stuhnutí bez nahriatia noža zle krája. Ale ak mi pošleš č. tel., radšej Ti zavolám, ako vypisovať. Chichocem sa

aramana, St, 01. 02. 2012 - 08:40

Jááj, už som pochopila - aj to je pravda :) zle by sa stuhnutí krájale :)

Boyle, St, 01. 02. 2012 - 08:32

Technológovi zo Zeelandie by sme ťažko konkurovali a verím, že v záujme reklamy nám určite poradia najlepšie, škoda objavovať Ameriku, keď to tam majú vymakané.

Podľa mňa by to bolo treba vyskúšať na roláde, lebo čo ak to začne stekať po bokoch. Vyzerá to strašne mňamkovo, alebo kto to má doma by to mohol vyskúšať, alebo sa spýtať priamo v Zeelandii. Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama