reklama

RAW jahodová torta

Pridal/a Kamila dňa 25. 04. 2016 - 17:00 - Recepty Kamila
RAW jahodová torta, Recepty na torty, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na sviežu tortička bez múky, cukru a pečenia.

Ingrediencie
Korpus:
1 hrnček orechy
1 hrnček kokos
1⁄2 hrnček hrozienka
Svetlá náplň:
1 1⁄2 hrnčeky kešu orechy
1⁄3 hrnček kokosový olej
1⁄3 hrnček med
1⁄3 hrnček citrónová šťava
Ovocná náplň:
200 gramov jahody
Čokoládová náplň:
3 polievkové lyžice kokosový olej
3 polievkové lyžice med
3 polievkové lyžice kakao
1 kus banán
Postup

Príprava:

Kešu orechy namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Hrozienka opláchneme a namočíme na hodinu do vody. Ak použijete mrazené ovocie, necháme ho čiastočne rozmraziť,
avšak nie úplne.

Korpus:
Najprv rozmixujeme samotné orechy. Potom pridáme kokos, scedené hrozienka. Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme s priemerom cca 20 cm a uložíme do chladu.

Svetlá náplň:
Kešu orechy scedíme a dôkladne rozmixujeme. Pridáme olej, med a citrónovú šťavu a ešte raz premixujeme. Hmotu preložíme do misky a odložíme do chladničky.

Ovocná náplň:
Jahody rozmixujeme. Pridáme asi tretinu svetlej náplne a dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme dochutiť medom a citrónovou šťavou. Po obvode formy rozložíme polovice jahôd, rezom von. Ovocnú náplň rozotrieme na korpus a dáme stuhnúť do mrazničky.

Na stuhnutú jahodovú vrstvu rozotrieme svetlú náplň a opäť dáme zmraziť.

Čokoládový krém:
Roztopený kokosový olej rozmixujeme s medom, kakaom a banánom, ktorý sme nakrájali na menšie kúsky. Krém rozotrieme na tortu, ktorú uskladníme v mrazničke. Pred podávaním
necháme aspoň hodinu postáť pri izbovej teplote

Doplňujúce obrázky
RAW jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 2
RAW jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 3
RAW jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 6
RAW jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 10
RAW jahodová torta, Recepty na torty, Kamila, 11
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.7 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Lucy555, Ut, 26. 04. 2016 - 22:31

Tortička vyzerá super! Len by ma zaujímalo kedy ľudia pochopia, že kokosovy olej je asi tak zdravý ako vysmážany rezeň??

Kamila, St, 27. 04. 2016 - 11:59

Nemyslim si, ze sa da porovnavat kokosovy plej hlavne ten v BIo kvalite s vyprazanym reznom.

Gong, Ut, 24. 05. 2016 - 10:51

Prosím Vás a aká veľká je tá šálka, či akú dám, toľko budem mať?

Dakujem a torta vyzerá vynikajúco. 

Kamila, St, 25. 05. 2016 - 13:31

Moja ma 250ml, ale je to v podstate jedno, s vacsou mozete robit tortu vo vacsej forme.

Kamila, So, 17. 09. 2016 - 18:17

Nestačí, je to raw torta, tieto náplne nezahusťuje žiadna želatina, nedržali by tvar. Hlavne ta jahodová. Pred podávaním, ich treba vybrať z mrazničky apsoň polhodinu.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama