RAW jahodová torta

Popis

Recept s fotopostupom na sviežu tortička bez múky, cukru a pečenia.

RAW jahodová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpus
1šálkaľubovoľných orechov
1šálkakokosu
1⁄2šálkahrozienka, datle
Svetlá náplň
1 1⁄2šálkakešu orechov
1⁄3šálkakokosového oleja
1⁄3šálkamedu
1⁄3šálkacitrónovej šťavy
Ovocná náplň
200gramovjahôd, môžu byť aj mrazené
Čokoládová náplň
3polievkové lyžicekokosového oleja
3polievkové lyžicemedu
3polievkové lyžicekakaa
1kusbanán

Inštrukcie

Príprava:

Kešu orechy namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Hrozienka opláchneme a namočíme na hodinu do vody. Ak použijete mrazené ovocie, necháme ho čiastočne rozmraziť,
avšak nie úplne.

Korpus:
Najprv rozmixujeme samotné orechy. Potom pridáme kokos, scedené hrozienka. Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme s priemerom cca 20 cm a uložíme do chladu.

Svetlá náplň:
Kešu orechy scedíme a dôkladne rozmixujeme. Pridáme olej, med a citrónovú šťavu a ešte raz premixujeme. Hmotu preložíme do misky a odložíme do chladničky.

Ovocná náplň:
Jahody rozmixujeme. Pridáme asi tretinu svetlej náplne a dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme dochutiť medom a citrónovou šťavou. Po obvode formy rozložíme polovice jahôd, rezom von. Ovocnú náplň rozotrieme na korpus a dáme stuhnúť do mrazničky.

Na stuhnutú jahodovú vrstvu rozotrieme svetlú náplň a opäť dáme zmraziť.

Čokoládový krém:
Roztopený kokosový olej rozmixujeme s medom, kakaom a banánom, ktorý sme nakrájali na menšie kúsky. Krém rozotrieme na tortu, ktorú uskladníme v mrazničke. Pred podávaním
necháme aspoň hodinu postáť pri izbovej teplote

RAW jahodová torta - recept postup 1
RAW jahodová torta - recept postup 2
RAW jahodová torta - recept postup 3
RAW jahodová torta - recept postup 4
RAW jahodová torta - recept postup 5
RAW jahodová torta - recept postup 6
RAW jahodová torta - recept postup 7
RAW jahodová torta - recept postup 8
RAW jahodová torta - recept postup 9
RAW jahodová torta - recept postup 10
RAW jahodová torta - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Tortička vyzerá super! Len by ma zaujímalo kedy ľudia pochopia, že kokosovy olej je asi tak zdravý ako vysmážany rezeň??

Nemyslim si, ze sa da porovnavat kokosovy plej hlavne ten v BIo kvalite s vyprazanym reznom.

Prosím Vás a aká veľká je tá šálka, či akú dám, toľko budem mať?

Dakujem a torta vyzerá vynikajúco. 

Moja ma 250ml, ale je to v podstate jedno, s vacsou mozete robit tortu vo vacsej forme.

Preco sa musi dat torta do mraznicky? Nestaci len do chladnicky?

Nestačí, je to raw torta, tieto náplne nezahusťuje žiadna želatina, nedržali by tvar. Hlavne ta jahodová. Pred podávaním, ich treba vybrať z mrazničky apsoň polhodinu.

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.