reklama

ťažká punčovina????

Ala68 , 15. 11. 2010 - 23:51

reklama

Prepáčte žienky,že vás zase otravujem,ale neviem si rady.Čím ďalej robím to pečené prasa,tým je ťažšie a ťažšie.Robím ho zo 4 korpusov zo 4 vajec-teda 2plechy dám napoly.Recept mám ten nastavovaný piškót s hladkou múkou.Keď prasa dotváram punčovinou,je potom hrozne ťažké.Môže to byť tým,že punčovina je taká hutná a ťažká kôli tej hladkej múke???Alebo mám robiť radšej korpusy z 3 vajec???Fakt si už neviem dať rady Plačem Plačem Plačem .Robila som korpusy aj z hrubej múky,ale tie sa mi zdáli byť potom také súché a melivé.Budem vďačná za každú radu.Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Ut, 16. 11. 2010 - 05:51

...puncovina je tazka ,lebo je to vodove, aj lekvar ,rum ,krem to vsetko ju spravi tazke a o co ide ,ved aj ked upecies tie dalsie platy tam mas naklady,puncovinou krajsie vytvarujes to prasa,
daj menej puncoviny,urob ju trosku riedsu ..

ja robim korpusy len z polohrubej muky a su akurat nadychane..a puncovinu miesam len piskotove cesto s plnkou...nestalo sa mi ze by to bolo tazke...mozno ju sprav suchsiu,nech ti tak nezatazi tortu

JANAAB, Ut, 16. 11. 2010 - 08:40

ja robím tiež ako martinex a polohrubej a korbusy sú výborne, punčovinu sifrobím s oreskov aj s krémom a dávam klasický sirup a trošku rumu a nie vodu s cukrom a samozrejme kakao, Úsmev Úsmev Áno chutí dobre, keď nie je úplne hladká pozatieram tenulinko s krémom

ja na punčovinu dám len korpus a krém respektive ak orezavam uz naplnenu tortu do nejakeho tvaru to co orezem ide na puncovinu
podla mna voda sirup a rum ju robia tazsou...
ale kazdy robi ako mu chuti treba asi skusit viac verzii:)
do pečenia Zlomené srdce

ja robím korpusy z hladkej múky a sú krásne jemné a nadýchané...možno dávaš moc tekutiny a džemu do punčoviny..a záleží aj aký krém do nej použiješ

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama