reklama

Štrúdla vaľkaná - super

Pridal/a zlevka dňa 08. 09. 2013 - 18:55 - Recepty zlevka
obrázok k receptu

reklama

S cestom sa výborne pracuje, náplň si môžete prispôsobiť podľa seba.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hladká múka špeciál
1 kus vajce
200 millilitrov mlieko
  štipka soľ
Plnka:
120 gramov mak
120 gramov kryštálový cukor
1⁄2 plechovka višňový kompót
1 kus vanilkový cukor
Na potretie:
  maslo
Postup

30 dkg múka hl. špec., 1 celé vajíčko, 2 dcl mlieko studené, soľ podľa chuti- všetko dobre vymiesiť - na doske rozvalkať na tenúčko.

V hrnčeku rozmiešať 10 dkg bravčovej masti s dobrou hrsťou hl. múky - ak je masť tvrdá nahriať ale len tak, aby sa po zmiešaní s múkou dala natrieť na rozvaľkané cesto /t.j. kašičkou potrieť cesto/

Zakrútiť ako roládu a hneď ho rozdeliť na 4 rovnaké kúsky a každé cesto zvlášť dať do mikr. sáčku a do chladničky na 1/2 hodiny. 

Každé cesto rozvalkať a posypať makom, cukrom, van. cukrom /môže byť aj tvaroh, orechy, kokos/, pridať jabĺčka, hrozienka, čerešne - podľa chuti. Suroviny pokvapkať rozpusteným maslom. Stočiť,

- dať na vymastený plech / ja pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie/  - popichať vidličkou potrieť maslom  a upiecť - s cestom sa super pracuje, je to dávka na 4 ks - stredný plech. Dobrú chuť!

Doplňujúce poznámky

 

 

Štrúdle veľmi silno na začiatku nestáčame, radšej voľnejšie, lebo by praskli.

Plnka je na jeden kus štrúdle, pri pečení z celej dávky všetky suroviny  dáme štvornásobne.

Do makovej štrúdle dávame višne, môžeme aj hrozienka, do orechovej postrúhame a trošku vytlačíme 2 ks jabĺk, môžeme tak isto pridať hrozienka

Pečieme pri teplote 170/35 min. s ventilátorom!

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

ja ju robim uz roky je vyborna ako tahana len mam trosku iny recept 30dkg hl muka,2 vajicka,kysla smotana stipka soli cesto potriem 3pl poloh.muky a 3pl masti ale vyskusam aj tento

abriela, St, 11. 09. 2013 - 08:21

zaujimavy recept, kt. nepoznam, kedže strudla sa u nas nejako nerobila. Určite vyskúšam.

aranka, St, 11. 09. 2013 - 08:56

tento recept je starý, ale fakt dobrý........ štrúdlička ako od starej mamy Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Andrejka142 a tej kyslej smotany dávaš celý kelímok ? ďakujem, rada by som vyskúšala, keďže štrúdľu moje deti milujú Úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Áno Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama