reklama

Spravila som niekde chybu ?


reklama

Tak dievčence smola Plačem, spravila som presne podľa Dandy parížsky krém a pri šľahaní sa mi začal ako by sekať. Teplota čokolády a šľahačky + vyšľahaného masla bola rovnaká, ja si myslím, že to bolo v šľahačke, ja používam RAMU - šľahačku, keď to postálo : tá nahriata čokoláda + cukor, zdalo sa mi to už vtedy tuhé, No neviem. Možno som nemala tak dlho šľahať ? Zachránila som to tak, že som uvarila jeden Zlatý klas + čokoládový puding a do vychladnutého som postupne vmiešala tú nevydarenú parížsku.A celkom dobre to vyšlo. TlieskamVie mi niektorá z vás poradiť kde nastala chyba ?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Alenik, So, 26. 02. 2011 - 21:46

Ahopjo ..mne sa stalo toto iste...normalne sa mi sekla ta slahacka... a slubila som parizsku tortu,lenze v noci v sobotu som uz ozaj nemala ako uvarit,nechat stuhnut a urobit novu,nakolko mali rano prist pre tortu...tiez som do tej slahacny zapracovala polku masla a hery a puding..ten krem bol nakoniec fantasticky....lenze pani mi na druhy den pisala,ze je neskutocne sklamana a rozcarovana,ako som ju oklamala...Vyplazený jazyk A pritom som na vine nebola...a este mi napisala,ze ten krem okolo slahacky ani nechodil...Veľký úsmev A to som uvarila liter smotany..no stalo sa mi to prvy krat...aj s tou slahackou a aj s nespokojnostou zakaznicky..Vyplazený jazyk...

Kadanka, So, 26. 02. 2011 - 22:03

Fuuu, tak vidíš,Alenik a keď som sa tak snažila, aby mi srdiečka sedeli a nakoniec plnku som takto dokefrila, no dúfam že nájdem spôsob na správny postup, možno aj ty si už na niečo prišla.Aj tak si zlatá si ma trošku povzbudila, teraz tuhne na balkóne zaťažená, len mám obavy, či v teple nebude redšia. A ešte chcem na ňu poťahovať MMF, pre istotu potriem vyšľahaným maslom s cukrom. No však stáva sa aj také keď sa najviac snažíme , nie ?(brokenheart)

Kadanka, So, 26. 02. 2011 - 22:05

Fuuu, tak vidíš,Alenik a keď som sa tak snažila, aby mi srdiečka sedeli a nakoniec plnku som takto dokefrila, no dúfam že nájdem spôsob na správny postup, možno aj ty si už na niečo prišla.Aj tak si zlatá si ma trošku povzbudila, teraz tuhne na balkóne zaťažená, len mám obavy, či v teple nebude redšia. A ešte chcem na ňu poťahovať MMF, pre istotu potriem vyšľahaným maslom s cukrom. No však stáva sa aj také keď sa najviac snažíme , nie ?(brokenheart)

Ahojte,no aj ja som skúšala ten falošný parížsky ale len pre nás lebo som chcela vedieť ako bude chutiť a ešte keď tu dievčence vraveli,že dávajú do neho jahody.No tiež neviem kde som urobila chybu ale ostal taký tuhý,že som mala problém ho natrieť na korpus no a tie jahody mi tam vôbec nedržali tak som to vzdala a nedala som ich tam.Poliala som to čokoládou ale že by mi nejako chutil sa nedá povedať.Tak baby raďte kde je chyba. Zlomené srdce

Kadanka, So, 26. 02. 2011 - 22:10

Ahoj Miši, ja sa pamätám že som raz prevárala šľahačku 250 ml trvanlibú a dávala som čokoládu do nej rozpustiť a na druhý deň som z toho vyšľahala parádny krém, ale neviem ako je to s tým maslom, ja som sa ráno na to položila otázku a takto to dopadlo, no čo už(brokenheart)

Janka.M, So, 26. 02. 2011 - 23:34

Ako píšeš miskakiska, aj ja som robila pre nás parížsky a mne tiež nešiel, ani ostatným, bol mi až veľmi príkry (veľa čokolády, robila som presne podľa receptu), tak som na druhýkrát dala polovičné množstvo čokolády na jednu šľahačku a bol suprový, taký akurát, možno som trochu pomohla, toť môj názor. Úsmev Úsmev Úsmev

stankad, Ne, 27. 02. 2011 - 07:41

Práve som pozerala ten recept od Dandy a mne sa zdá, že je tam málo masla a veľa šľahačky. Ale nepoznám ten recept, tak dúfam, že nikoho neurazím.
A inak sú dva parížske krémy: pravý- iba smotana a čokoláda (pre mňa dosť horký) a falošný (to je ten s cukrom a maslom).

anka999, Ne, 27. 02. 2011 - 11:44

ahojte dievčata aj ja čadto robim parižsky krem je velmi dobry a tiež niekedy ked je to narychlo nie je prevarena šlahačka dopredu tak to urobim v ten den dam schladit vymiešam a je vynikajuca len to treba dlhšie a ja davam asi o štvrt hery viac, nech sa dari Zlomené srdce

Kisko, Ne, 27. 02. 2011 - 13:13

Ked robim parizsky nikdy neprevarím trvanlivu slahacku,dám spolu s cokoládou do MW na 1-1/2 minuty,/pol litra slah.+50dkg cok./premiesám,nechám vychladnut a mixujem

Kisko, Ne, 27. 02. 2011 - 13:13

Ked robim parizsky nikdy neprevarím trvanlivu slahacku,dám spolu s cokoládou do MW na 1-1/2 minuty,/pol litra slah.+50dkg cok./premiesám,nechám vychladnut a mixujem Áno

likerik, Ne, 27. 02. 2011 - 15:03

Ja mám veľmi rada parizsky krém. Ja dám len prevarit slahackove smotany( používam z podľa) a pridam hocijaku čokoládu, ladove gastany, kinder cokoladky ... Akú kto chce slahacka sa nesmie variť a musí postat aspoň cez noc a ešte hlavne spájať hneď po vytiahnuť z chladnicky... A nie moc prudko. Tak nech sa dari Mrkám

Kadanka, Po, 28. 02. 2011 - 21:13

Ďakujem za všetky názory, ak ja prídem na to najlepšie, určite, dám recept (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama