Smartflex

Ahojte zienky. Uz som zufala, tak sa obraciam na vas. Kupila som tuto potahovku, pozrela tisic videi, vyvalkala na spravnu velkost, robila dokonca pod klimou a aj napriek tomu sa mi potahovka vzdy zacne trhat ked idem uhladzat boky :-( Ja uz fakt neviem co robit. Mam vyskusat inu makksiu potahovku? A dalsia vec, s ktorou si neviem rady. Pod potah som robila maslo+cokolada 52%. A ako som zacala potahovat, tak ta cokolada sa mi zacala topit. Dolu to uz trcalo aj cez potah. Hore som tym padom nemohla urobit ani hrany, lebo sa mi to tam odulo :-( Prosim poradte. Co robim zle?Moc moc dakujem za kazdu radu.

Kategória: 

Podkategória: 

Tak to je pro mě záhada. Já na Smartflex nedám dopustit. Měla jsi vyválený dostatečně velký plát, tj. minimálně o 6-7 cm větší než je rozměr dortu? A k tomu krému - jaké máslo jsi použila? Musí mít alespoň 82% tuku, ne žádný Palmarín apod. A také pomazaný dort musí být hodně vychlazený. Napiš, jak to nakonec dopadlo. 

Potahovala som pritom malu torticku, len 16cm obvod a 10cm vyska a plat som mala dostatocne velky, preto tomu nerozumiem. Navyse sa mi ten potah pod tym hned zacal topit, ledva som stihla potiahnut tortu. Pod potah som dala spominane maslo 82% a cokoladu 52%. Torta bola v chladnicke vyse 8 hodin, az potom som potahovala. Myslis, ze je to aj tym ako mam nastavenu chladnicku?Ze mi tak nechladi?Ja uz fakt neviem :-/ Dnes som si bola kupit aj druhu hmotu WI, tak uvidim ako sa bude pracovat s nou. Je cez sacik dost makka. Nemas skusenosti? A co davas prosim ta pod potah ty?Myslis, ze ganache by sa tak netopila?

Tak s WI ani s ganache zkušenosti nemám. Na krém pod potah dávám 250 - 300 ml mléka, 1 pudingový prášek a 1 kvalitní máslo. A vždy je to v pořádku. Do lednice zkus dát teploměr. Ale myslím si, že po 8 hodinách bys měla poznat, zda chladí či ne. Ten Smart mi ale fakt nejde do hlavy. Možná bys ho měla reklamovat. Ráda bych, ale víc ti neumím poradit.

Dakujem ti pekne za rady :-) inak aj v obchode mi povedali, ze uz 3 zakaznicky mali tento problem s rovnakou potahovkou. Ze to mohla byt aj chybna sarza. Uvidim ako sa mi bude pracovat s WI :-)

používam smartflex od začiatku a dúfam, že problémy robiť nebude, skúšala som aj mäkšie hmoty a ak treba kombinujem, otázne je čo je pre Teba správna hrúbka - niekto potrebuje hrubú mne stačí 2-3 mm. nesmieš ju príliš ťahať musíš jemnučko lebo ako raz potiahneš a roztrhneš už to ide,

a rob tak, že najpr si uhlaď vrch a potom postupne zvyšok.

chladnička keď je nadstavená na veľké chladenie tak čím viac je chladená tým chytí väčší šok a rýchlejšie tečie - vyzráža sa voda na tom - prechod teploty ako keď vyberieš flašu. ja tiež dávam čokoládu a pudin.krém z maslom, potriem, dám zachladiť ale ako ju vyberiem dám dolu foliu - ja všetko zakrývam a navlhčím si štetec  v horucej vode otrasiem, jemne utriem, /niekto robí aj rukami že zohreje a tak rýchlejšie prejde /, zoberiem servitku jemne pritlačím ak treba ak niekde zostalo viac vody a utriem, potiahnem všetko hotové do 5 min a pekne drži a ak náhodou sa ti urobí niekde výdutinka - bublinka no špendlíkom prepichni a zahlaď.

Prosim ta a pouzivas dreveny valcek?lebo ja mam ten plastovy biely. Myslis, ze aj v tom je rozdiel?Davas pod potah ku kremu aj omrvinky z korpusu?a kolko asi mas tortu zachladenu?celu noc a az potom potahujes?

Monika používam klasický drevený valček s tým mi to ide rýchlo rozvalkať, zvyknem večer obtrieť - nie nedávam omrvinky, ráno poťahujem a dozdobím ale robila som už aj teraz na  veľké torty že boli potrete v chladničke cca 2-3 hodiny a išli pekne potiahnuť.

Monika používam klasický drevený valček s tým mi to ide rýchlo rozvalkať, zvyknem večer obtrieť - nie nedávam omrvinky, ráno poťahujem a dozdobím ale robila som už aj teraz na  veľké torty že boli potrete v chladničke cca 2-3 hodiny a išli pekne potiahnuť.

Ja dávam ganache ,a nechám v chlade alebo cez noc alebo ráno a večer poťahujem podla toho na kedy ma byť hotová. Chladničku mam 2-3 nastavenu a to stačí. Na valčeku nezáleži aku používaš. Nech sa ti darí.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.