Smartflex
Pozrite si aj
Tak to je pro mě záhada. Já na Smartflex nedám dopustit. Měla jsi vyválený dostatečně velký plát, tj. minimálně o 6-7 cm větší než je rozměr dortu? A k tomu krému - jaké máslo jsi použila? Musí mít alespoň 82% tuku, ne žádný Palmarín apod. A také pomazaný dort musí být hodně vychlazený. Napiš, jak to nakonec dopadlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak s WI ani s ganache zkušenosti nemám. Na krém pod potah dávám 250 - 300 ml mléka, 1 pudingový prášek a 1 kvalitní máslo. A vždy je to v pořádku. Do lednice zkus dát teploměr. Ale myslím si, že po 8 hodinách bys měla poznat, zda chladí či ne. Ten Smart mi ale fakt nejde do hlavy. Možná bys ho měla reklamovat. Ráda bych, ale víc ti neumím poradit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
používam smartflex od začiatku a dúfam, že problémy robiť nebude, skúšala som aj mäkšie hmoty a ak treba kombinujem, otázne je čo je pre Teba správna hrúbka - niekto potrebuje hrubú mne stačí 2-3 mm. nesmieš ju príliš ťahať musíš jemnučko lebo ako raz potiahneš a roztrhneš už to ide,
a rob tak, že najpr si uhlaď vrch a potom postupne zvyšok.
chladnička keď je nadstavená na veľké chladenie tak čím viac je chladená tým chytí väčší šok a rýchlejšie tečie - vyzráža sa voda na tom - prechod teploty ako keď vyberieš flašu. ja tiež dávam čokoládu a pudin.krém z maslom, potriem, dám zachladiť ale ako ju vyberiem dám dolu foliu - ja všetko zakrývam a navlhčím si štetec v horucej vode otrasiem, jemne utriem, /niekto robí aj rukami že zohreje a tak rýchlejšie prejde /, zoberiem servitku jemne pritlačím ak treba ak niekde zostalo viac vody a utriem, potiahnem všetko hotové do 5 min a pekne drži a ak náhodou sa ti urobí niekde výdutinka - bublinka no špendlíkom prepichni a zahlaď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monika používam klasický drevený valček s tým mi to ide rýchlo rozvalkať, zvyknem večer obtrieť - nie nedávam omrvinky, ráno poťahujem a dozdobím ale robila som už aj teraz na veľké torty že boli potrete v chladničke cca 2-3 hodiny a išli pekne potiahnuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monika používam klasický drevený valček s tým mi to ide rýchlo rozvalkať, zvyknem večer obtrieť - nie nedávam omrvinky, ráno poťahujem a dozdobím ale robila som už aj teraz na veľké torty že boli potrete v chladničke cca 2-3 hodiny a išli pekne potiahnuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam ganache ,a nechám v chlade alebo cez noc alebo ráno a večer poťahujem podla toho na kedy ma byť hotová. Chladničku mam 2-3 nastavenu a to stačí. Na valčeku nezáleži aku používaš. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte