reklama

Škvarkové pagáče bez kysnutia

Pridal/a Majenka dňa 06. 10. 2015 - 18:52 - Recepty Majenka
Škvarkové pagáče bez kysnutia, Recepty na slané pečivo a koláče, Majenka

reklama

Mäkké pagáče aj po dvoch dňoch.

Ingrediencie
1 kilogram hladká múka špeciál
84 gramov čerstvé droždie
2 decilitre olej
6 decilitre mlieko
1 polievková lyžica práškový cukor
Postup

Ešte by som chcela dodať že na kilo múky dávam kilo pomletých škvariek.

Všetky suroviny spolu zmiesime s čaj. lyžičkou soli, ale pozor! Droždie stačí len rozmrviť, netreba v mlieku rozpustiť. Vypracujeme cesto.

Vypracované cesto rozvaľkáme a natrieme na celu plochu pomleté škvarky. Cesto prekladáme na 2 x 4 časti a potom na 1 x 3 časti ako keď robíme lístkové cesto.

Ako posledný krát preložíme hneď rozvaľkáme na výšku necelého cm a vykrajujeme kolieska. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 220°C cca 5 min. Preto vyššia teplota ja robím jednohubky Veľký úsmev

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama