skúšanie prvej torty
Pozrite si aj
ak chceš skús prvý krát K2 je lacnejšia nič s nou nepokazíš,a nerozgúlaj hmotu moc na tenko ,radšej si kúp o trošku viac ostane ti aj na ozdoby,ak nechceš aspom základné gelovky tak si skús pomôcť práškovými ,ale gelovky ti peknejšie zafarbia hmotu,držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, som tu prvý krát, zapačila sa mi táto diskusia o tortách aj ja by som chcela urobiť nejaku tú tortičku poťahovanú marcipánom, aj som si nejaký kupila tak ho chcem vyskúšať a uvidím čo z toho vznikne a chcem sa spýtať čo je to K2? ďakujem ahojte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
K2 je poťahová hmota.tak sa volá.
Tu počítaj, pomôže ti zorientovať sa.
http://tortyodmamy.sme.sk/pomoc-pre-zaciatocnika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som skúšala na mojej prvej torte pastu dama top špeciál a tak sa mi s ňou dobre robilo že inú ani nepoužívam. Doma vyrábané hmoty skončili všetky v smetnom koši aj keď niektoré dievčatá robia iba s takými.Každá má tú svoju najlepšiu takže ťažko radiť treba skúšať.Čo sa týka farieb tie gelové asi vyhovujú najviac aj mne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak nemáš problémy s pečením, tak si na tom dobre. Poťah nie je až taký zložitý, ale najprv si dobre preštuduj, ako sa to robí, pokukaj videá, a počítaj s tým, že sa to na prvý raz nemusí, ale aj môže podariť.Na tejto stránke nájdeš všetko, daj si čas a vzdelávaj sa. Biele poťahovky dostať bežne v cukrárskych potrebách. A farby - môžeš skúsiť najprv jednu, ak je to možné, vyber manželovu najobľúbenejšiu farbu. Najlacnejšie sú asi práškové, ktoré sa rozrobia v niekoľkých kvapkách vody a primiešajú sa do poťahovej hmoty, ale môžeš urobiť napr tak, že si z jednej farby urobíš viac odtieňov a z toho kombinuješ. Veľmi pekný je efekt biely poťah a čokoláda, teraz myslím na plastickú čokoládu, dostať ju kúpiť aj hotovú, stojí cca toľko ako poťahovka, dá sa z nej krásne modelovať, dá sa miešať s poťahovkou a vytvára tak viac odtieňov a hlavne dobre chutí aj chlapom, ktorí vo všeobecnosti majú radšej čokoládu ako poťahovú hmotu. No a ak ti finančné možnosti dovoľujú, môžeš vyskúšať aj viac farieb a viac hmôt, sama prídeš na to, s čím sa ti robí najlepšie. U každého je to iné. Veľa záleží od tvojej zručnosti, ale hlavne od vytrvalosti. A keď sa ti zadarí a potom ťa to zdrapne tak, ako väčšinu z nás,..... no zbohom..... chudáčik manžel..... Drž sa, prajem ti veľa zdaru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak, K2 je teda aj pre nas najchutnejsia a tiez som s nou skusala prve torty, obcas si ju kupim na torty pre nas.... a teda studovat,pred poschodovou by som si skusila potiahnut nejaku malu pre deti.... a citat a zapisovat...nech sa podari!!! a supo-sup foto!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Martinočka, ak sa Ti dá, choď na stretko spojené s predajom pomôcok, ktoré sa bude konať čo najbližšie k Tvojmu bydlisku. Mne to veľmi pomohlo, keď som začínala s poťahovaním a zdobením. Kočky boli fantastické, ústretové, poradili, videla som ako s pomôckami robia, názorne vysvetlili. Najprv som si kúpila základ, len tie čo som k prvej torte potrebovala a potom to je........
hovorí sa tomu spustená snehová guľa?
nákazlivá choroba?
zberateľská vášeň? Potom surfuješ po stránkach a plánuješ, na čo si našetríš. A keď sa dostaneš do fázy, že si odriekneš pre seba, aby si si kúpila novú pomôcku, vytláčaciu lištu, silikónovú formičku, alebo novú farbu, vitaj v našom klube "postihnutých"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tiež robila prvu s K2 a potom s PDTšpecial a terauž iba stou a som spojna tak držim palčeky nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vitaj Martinocka28,v prvom rade Ti drzim palce pri tvojich prvotinach. Osobne som zacinala s doma robenymi MMF (to je ta cukrikova), ma svoje vyhody...dostupnost. Avsak uz som presedlala na kupovanu Smartflex Velvet, je sice drahsia, ale rbi sa s nou naozaj jednoducho, je skvela aj na modelovanie aj na potahovanie. A hlavna vyhoda, neprijma tak vlhkost.
Uz sa tesim na Tvoj e foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...baby, ste uzasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno cookerka ... konečne niekto, kto osobu, ktorá pekne žiadala o pomoc neodmietol a "držo" neposlal preč čítať túto stránku ... ja sama rady radšej nedávam, lebo tiež som len začiatočníčka, ale aj tak Vám všetkým ďakujem. cmuk
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pravda pravda ,tak sa to dobre číta,ste super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem vam krasne za odpovede.. Rozmyslam nad tou K2. A pasta dama top je aka? Nasla som ju za celkom fajn cenu, za rovnaku ako k2. Dakujem este raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S Pasta Dama Top (PDT) su dievcata dost spokojne, mne sa nepacila, akosi sa mi lepila moc, je ale urcite elastickejsia a ma lepsie vlastnosti ako K2-ta patri medzi najmakksie hmoty spolu s Roll Decor Icingom (RDI), v lete sa nimi velmi zle potahuje... takmer vsetky kupovane som vyskusala a najlepsia pre mna je Smartflex Velvet, da sa z nej i modelovat postavicky a jednoduchsie kvety...
Ono je dobre pokupit si z kazdej postupne po kilecku a vyskusat, pretoze co vyhovuje inemu, nemusi Tebe, vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja poťahujem len PDP a je fajn. od začiatku, inú som zatiaľ neskúšala, som spokojná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak kúpila som si K2, v piatok idem vyskúšať tortičku, uvidíme či sa podarí,ak to výjde, a ako sa poznám, budem vypekávať stále . Len ešte nájsť nejaký super recept na cesto a krém. Ak sa podarí, dám foto..Ďakujem dievčatá za všetky odpovede
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na korpus veľa dievčat robí klasický piškótový (koľko vajec, toľko PL cukru a toľko PL múky), ale mne sa osvedčil tzv. hrnčekový: 4 celé vajcia vymiešať s 1 hrnček (200 ml) cukor do peny, pridať 1/2 hrnček mlieko, 1/2 hrnček olej, premiešať, a nakoniec 2 hrnčeky výberovej múky zmiešanej s 1 PDP. Pri kakaovej (orechovej)samozrejme koľko kakaa (orechov) pridáš, toľko múky odoberieš. pečiem ho pri 140 °C. korpus je krásne nadýchaný a vláčny. na menší alebo väčší sa to dá jednoducho vydeliť alebo vynásobiť. vyskúšaj, určite sa ti bude páčiť
čokoládový krém robím falošný parižák podľa tohto receptu: http://tortyodmamy.sme.sk/obmeny-falosneho-parizskeho-kremu
karamelový: maslo, salko, pding z 3 dcl mileka a 1 karamel. pudingu
jogurtový: šľahačku (robím z rastlinnej) vyšľahať do tuha, primiešať ľubovoľný puding a želatinu - pomer všetkých troch si musíš skúsiť sama, či viac šľahačky, či jogurtu, koľko želatiny- tuhší, redší... ale je super ľahučký- výborný je s čučoriedkovým jogurtom s k tomu lesné ovocie
tvarohový robím podľa receptu od Judit v tomto príspevku: http://tortyodmamy.sme.sk/content/svieza-tvarohova-plnka
nech ti to pečie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem Andrea . Vyskúšam teda ten hrnčekový, ked sa náhodou nepodarí, mám celý deň, lebo manžel bude v robote
. A ten parížsky, nad parížakom som uvažovala, takže ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do toho čokoládového krémy,čo je spomenutých 500 g masla, aké je najlepšie?? už teraz sa mi zbiehajú slinky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je jedno aká značka, ale musí byť 82%-né. ja ale nedávam 500g, ale iba 400g. a keď mám menšiu tortu, že potrebujem menej krému, tak dám len 300g. vtedy je super čokoládový. a cukor dávam len 300g.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este jedna vec by ma zaujimala..mozem dat pod potahovku krem, ktory budem mat ako plnku/parizsky krem, alebo druhy krem karamelovy????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj martinka, všeobecne platí, že pod poťahovku sa používa krém bez pudingu - teda maslo vymiešané s práškovým cukrom, alebo nutelou a podobnými nátierkami či kakaom. Puding je v kréme vlhkou zložkou a voda z neho rozpúšťa poťahovky. Ďalšou alternatívou pod poťahovku je rastlinná šľahačka - tá poťah nerozpúšťa. Ja osobne používam len maslo + práškový cukor v pomere "pí krát oko" čiže tak akosi odoka aby sa mi cukor v masle rozpustil a nechrumkal
.
tak príjemné pečenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz viem do akeho matematickeho pomeru sa hodia mnohe moje cukrarske vysledky
, tento vzorec jednozdnacne zacnem zaznamenavat vsade tam kam sa hodi
pi krat oko je novy pomer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nooo, takze potah z k2..robilo sa s nim uuuplne super, ziadne potrhanie, krasne som to vyzehlila..torta zozala obrovsky uspech, ci uz po esteticke stranke tak aj po chutovej.. a z toho nadsenia som ju az zabudla odfotit ale mam zakazku - pre svokra k narodeninam, tak budem piect a takisto aj odfotim :) ale rozmyslam, ze skusim po domacky vyrobenu potahovku...alebo keby som objednala 5 kg, tak ako dlho to mozem mat v ladnicke?? dakujem kocky estte raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, každá poťahovka má svoju záruku, takže sa pred kúpou informuj v obchode, dokedy je vyznačená záručná doba na vedierku tej poťahovky ktorú ideš kúpiť - dovtedy ju môžeš skľudom skladovať a používať. Na skladovanie nemusí byť poťah v chladničke - stačí špajza alebo skrinka v kuchyni .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte babenky, som tu prví krát, mám za sebou tri torty, ale nie poťahované fondánom. Veľmi sa mi tá technika páči a chcela by som ju vyskúšať. Kde môžem kúpiť za dobrú cenu Pastu Dama Top a farby, asi najlepšie gelovky nie? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vitam Ta u nas , radim Ti najprv vela, vela citat stare Diskusie, Fotopostupy, Recepty hore v kolonke a tuna najprv tiez postuduj:
http://tortyodmamy.sme.sk/pomoc-pre-zaciatocnika ...drzim palce pri tvoreni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá. Už veľmi dlho sledujem túto stránku a takisto som tu našla aj pár skvelých cukrárok, ktorých výrobky som vyskúšala. Len momentálne mám takýto dotaz. Manžel má čoskoro narodeniny, a chcela by som ho prekvapiť tým, že mu upečiem tortu 2-poschodovú. Chcela by som ju aj niečim potiahnuť, len neviem akým poťahom, ktorý by ako mne začiatočníčke spravil najmenšie problémy
. Rozmýšlala som aj nad nejakými farbami, len ja sa v tom absolúútne nevyznám, či práškové farby alebo aké, zas ale za vyskúšanie to stojí :) ďakujem za všetky rady 