reklama

Obmeny falošného parížského krému

Pridal/a Ivana111111 dňa 12. 07. 2010 - 23:20 - Recepty Ivana111111
obrázok k receptu

reklama

Kedze sa mi velmi osvedcil cokoladovy falosny parizsky krem od Henriety (myslim, ze nie som jedina:)), tak som rozmyslala nad jeho inymi variantami, az som skusila jeho karamelovu a nugatovu variantu a osvedcili sa mi aj tieto. Mozno uz existuju pod nejakym inym nazvom, ak ano tak sa ospravedlnujem:), ak nie tak mozno ich niekedy vyskusate a zachutia aj Vam:-). Skusala som ich pod potahovku-nic sa netopilo, torta drzala tvar.

Ingrediencie
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
120 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
150 gramov Cera
400 gramov maslo
1 plechovka Salko
400 gramov Nutella
Postup

Základ je ako v recepte od Henrietky - len som ubrala z cukru a masla:

Smotanu, kryš. a van. cukor necháme zovrieť, po odstavení prilejeme 150 g roztopenej Cery.

V prípade karamelovej verzie pridáme jedno uvarené, vychladnuté Salko a dobre premiešame.

V prípade nugatovej verzie (som nedávala van. cukor - bolo by to už príliš sladké) pridáme Nutellu, alebo nejakú inú nugátovú (orieškovú) pomazánku. V tomto prípade neviem presne množstvo, raz som pridávala až 400 g, inokedy okolo 250g-bolo to dobre v oboch prípadoch. Taktiež dobre premiešame a necháme vychladnúť

Konzistencia je dosť riedka, ale po vychladnutí a vymiešaní s maslom a opätovnom schladení krem krásne stuhne a dobre sa s nim pracuje.:-)

Doplňujúce poznámky

Tymto dakujem Henrietke za jej recept cokoladoveho falosneho parizskeho kremu. Je velmi chutny a zatial kazdemu,vratane mna, kto ho ochutnal chutil:-)

Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

martah, Ut, 13. 07. 2010 - 07:01

Aj ja mám odskúčaný, je fakt super. To salko si pridala ešte do horúcej smotany podobne ako sa pridáva kakao alebo až s maslom?Zlomené srdce

Vďaka Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce .... karamelový síce robím inak, lebo sa mi nechce variť vopred salko, ale raz určite skúsim Mrkám .... ja robím karamelový tak že roztopím na karamel 300 g kryštál cukru, pridám jednu šľahačku 250ml a povarím do hladkej kaše, opäť nechám vychladiť do druhého dňa - najlepšie v chladničke - je z toho taký ťahavý karamel a potom už len vmiešam maslo - priznávam, že je to viac maslovejší krém, ale v kombinácii s týmto falošným čokoládovým krémom a kakaovým cestom je torta proste úžasná MrkámMrkámBozkávam

Julča, Ut, 13. 07. 2010 - 11:39

Takto robievam aj ja a je fantastický môžu sa pridať aj posekané orechy a vtedy je ešte lepší. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko JULKA

annie.b, Št, 15. 07. 2010 - 14:51

mne sa zdá toto množstvo cukru moc, je to potom príliš sladké, bud by som ubrala z cukru alebo pridala maslo, robila som presne tento recept do svadobnej, nechceli džem a podľa mňa to bolo príliš sladké (a to ja sladké milujem moc) .. ale sto ľudí sto chutíMrkám

jarka22, Ut, 13. 07. 2010 - 09:34

Henrieta24,prosím ťa kolko masla tam ide....250g-alebo viac?Slnko

Julča, Ut, 13. 07. 2010 - 16:20

Ak sa pýtaš na ten karamelový tak toto je recept. Ja som si ho skopírovala s tejto stránky
Karamelová plnka
300g kryst.cukru upalit na karamel pridat 250 ml slahackovej smotany a vyvarit na husty krem po vuchladnuti pridat 250g vyslahaneho masla to je zakladna davka asi tak na potretie jedneho platu 26x36cm vyska kremu je asi 1,5 cm tak si to prepocitaj a vynasob kolko potrebujes nech sa dari. JULKA

super vyskusamÁnoÁnoÁnoÁnoÁno a zltka sa tam nemusia pridat. CHcem sa este opytat,ci su take kremy so smotanou dobre na svadobnu tortu.

Julča, Ut, 13. 07. 2010 - 16:18

Čo sa týka priamo tejto čokoládovej tak je riadne tuhá keď ju necháš v chladničke, takže dobre drží aj tvar - to je prvé plus a netopí sa na nej ani poťahovka to je druhé plus. Tak myslím že ak si sa rozhodla dať do svadobnej torty čokoládovú plnku kľudne môžeš použiť túto. Bozkávam JULKA

pumpel, Ut, 13. 07. 2010 - 22:46

ivanka,ja sa chcem opýtať,či do toho salkového už nedávaš žĺtka,ktoré do falošného parížskeho idú-nemáš ich tam v recepte totiž písané?ďakujem

Julča ak sa môžem opýtať ty nedávaš, do čokoládového krému Ceru?...mne je to noc mastné keď do karamelového nejde cera šlo by to?
ďakujemÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokÁnoÁnoÁno

Julča, Št, 15. 07. 2010 - 13:33

Do čokoládového krému dávam ceru. Ten robím presne podľa Heni.Tam musí ísť cera ninak by ti to nestuhlo. Smútok Len do karamelového krému nejde CERA, lebo tam cukor vypáliš a potom tam ide smotana a to sa varí do tuhého krému a do studeného najlepšie na druhý deň vmiešaš maslo. JULKA

Julča, Št, 15. 07. 2010 - 13:34

Keď nechceš moc mastný krém vyskúšaj trasený krém. JULKA

Ivanka, ďakujem, ďakujem, ďakujem. Robila som karamelový a bol perfektnýýýýýýýýýýýýýýý. Super hustý.BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Mirka, som rada, ze sa Ti vydaril, ja som vcera robila nugatovy a bol tiez mnamÚsmev

....Takze-cez vikend som zase experimentovala a vyskusala som kokosovu verziu a je veeelmi dobraVyplazený jazyk
Zaklad som robila klasicky roztopit 150g Cery, zvlast som dala 1slahacku, 250g kr. cukru, 1 van.cukor a do toho som pridala 150g kokosu ( vopred som ho na chvilku namocila v mlieku-ale mojno to ani nie je nutne). Nechala som zovriet, potom pridala Ceru a spolu vymiesala. Velmi dlho to malo velmi riedku konzistenciu. Dalsi den som vymixovala so 400g masla (nechcela som davar 500g, aby to nebolo prilis maslove). Úsmev

erika43, St, 02. 02. 2011 - 17:45

Receptik od Heni je fakt úzasný.Ja som si ho tiez upravila aj cukor,aj cery davam ovela menej a stuhne a aj masla.Musim vyskusat aj tieto verzie.Vdaka dievcence TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnko

ahojte šikovnice, som v pečení začiatočník tak by som sa chcela opýtať ktoré krémy sú dobré na plnenie keksov. budem robiť notebook. tak Vás prosím o rady.
Kvietok

ahojte šikovnice, som v pečení začiatočník tak by som sa chcela opýtať ktoré krémy sú dobré na plnenie keksov. budem robiť notebook. tak Vás prosím o rady.
Kvietok

ahojte šikovnice, som v pečení začiatočník tak by som sa chcela opýtať ktoré krémy sú dobré na plnenie keksov. budem robiť notebook. tak Vás prosím o rady.
Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama