reklama

Sisi roláda

Pridal/a duranlb dňa 04. 01. 2011 - 11:08 - Recepty duranlb
Sisi roláda, Recepty na zákusky, duranlb

reklama

Veľmi chutná roláda.

Ingrediencie
Cesto:
5 kusy vajce
150 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica olej
100 gramov hladká múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 polievková lyžica kakao
Plnka:
200 millilitrov mlieko
1 balík vanilkový puding
8 polievkové lyžice práškový cukor
250 millilitrov smotana a šľahanie 33%
5 polievkové lyžice džem
Glazúra:
1 balík cukrárenské želé
1 polievková lyžica kryštálový cukor
200 millilitrov voda
Postup

Cesto:

5 vajec, 150g kryš. cukru, 1 PL oleja, 100g hladkej múky, 1/2 bilíčka kypriaceho prášku, 1PL kakaa

Plnka:

200ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 8PL práš cukru, 250ml smotany na šľahanie, 5-6 PL ovocného džemu

Glazúra:

1 balíček cukrárenského želé, 1PL kryš.cukru, 200ml vody

Postup:

1. Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, olej a vmiešame sneh z bielkov.

2. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednou časťou naplníme cukráske vrecko a na suchý papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech, priečne striekame pásy, medzi ktorými necháme asi 1,5 cm medzery. Do druhej časti cesta primiešame kakao, kakaovým cestom naplníme cukrárske vrecko a do medzier nastriekame pásy kakaového cesta. Vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupnov pečieme 10 min.

3. Teplý upečený plát preklopíme z plechu na čistý papier na pečenie, spodný papier odlúneme a plát opatrne zrolujeme.

4. Pripravíme plnku: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hladký puding, ktorý necháme za občasného premiešania vychladnúť. Do vychladnutého zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu.

5. Vychladnutý plát cesta rozvinieme, natrieme naň plnku a na ňu po jednom dlhšom okraji navrstvíme džem. Roládu zavinieme. Z cukrárskeho želé, cukru a 200ml vody pripravíme podľa návodu na obale glazúru a ešte teplou polejeme povrch rolády.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Sausen, Ut, 04. 01. 2011 - 14:54

paraadna,urcite ju vyskusam,diky za jednoduchy a efektny recept Tlieskam paci sa mi Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama