Seknutý falošný parížsky :-(
Pozrite si aj
aj mne sa to dneska stalo,ide ma slak trafit,neni uplne neskunuty ale taky divny no nie krasny kremovy,aj mna by to zaujimalo co s nim???ano pod mmf isto moze ja ho davam sice pod zelatinovu potahovku ale vzdy bol fajn netieklo to ani nic take:))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no zuzia aj moj je taký divný, má malé biele bodky...to je asi seknutý však?
inak teraz mi svokra radila, mám skúsiť osobitne vymiešať maslo a po lyžiciach tam primiešavať tú seknutú masu (mixerom), no zdá sa mi že tam potom bude moc masla....čo povieš?
(inak ona tak často zachranuje seknutie krému)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, presne tak. Aj ja som mala včera "deň Blbec " a zachraňovala som plnku presne takýmto spôsobom. Ono to stačí len trošičku masla rozšľahať a do toho postupne po troške zašľahávať tú zrazenú plnku.
Pekný deň...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, máš pravdu, aaj mne to pomohlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj - mne sa sekol včera pudingový, mal biele bodky, ani nahrievanie nepomohlo - teplota surovín bola rovnaká - namiesto mlieka som dávala komp. šťavu, žeby kyselina citronova z kompota ? Ale som ho radšej vyhodila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skúste doň zmiešať troška oleja alebo teplú ceru mne to vždy pomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja som ho aj skusala nahriat, bol ok chvilku, potom sa zgrcol znova, minule som ho skusila rozslahat ponornym mixerom, ani to nepomohlo, tak skoncil v kosi tiez,
tiez by ma zaujimalo tak rovnaka teplota? dala som si aj maslo aj tu slahackovocokoladovu masu zo spajze do kuchyne vecer ze reku nech maju rano rovnaku teplotu a tiez sa mi to zgrclo,tak ja uz neviem, asi som dajaky hotentot alebo neviem
a aky mate vy konkretny recept ten z 2 zltkami a 150g cery???a ptom maslo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež robím tento, len už nedávam tie žĺtka a dávam len 300g cukru, nie 350g. Zatiaľ žiadny problém som nemala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som raz nahriala ale uz som nemixovala a len premiesala rucne a ostal dobry
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prihriať v mikrovlnke a premiešať mixérom.Ak je veľmi vláčny počkám,aby trocha stuhol.Na 1 šľahač.dávam 100g cery-ja som si recept trocha upravila,žltka dávam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
oki tak to nabuduce vyskusam dva nove sposoby zachranenia,a v mikrovlnke ako dlho hrejete??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na 500W pár sekúnd,maslo a cera povolia a vymieša sa krásne dohladka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diky bo som toho uz vyhodila dost zakazdym,ked sa mi to akosi nepohodne:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale pozor len falošný parižák
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne to nakoniec dopadlo dobre vymešala som to s maslom, tak ako som to opisovala, a veľmi krásne sa mi vyšlahal....
odporúčam tento postup pri seknutí krému
...... a dievčatá-ďakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčata tak aj ja dnes -seknuta plnka-zohriala som ju,spojila sa ale je riedka,myslíte,že to ztuhne niekedy?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, prvý krát sa mi stalo, že sa mi zgrcol parižák

No nie tak celkom ale sekol sa....dá sa t ešte zachrániť? A môže ísť parižák aj pod MMF? Ďakujem za odpovede...