Roláda na pokus o rekord - recept.
Pozrite si aj
ja mám ten recept od tvojej kamošky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...umrem tu...na fleku!!!!!!!!
...jaaj, uff a teraz k tym receptom...ani pudingove by som nerobila, skrob sa dost rychlo rozkada...urcite slahany nad parou alebo nejake maslove coko-orechove a ine...hmm?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..noo..ešte ten receptík hoď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ľúbim aj karamelový krém - salko+maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cooky, len Ty prosím Ťa nerob slahany Xixixi ale nie, to je len zo srandy. Cmuk moja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ty, ty, ty, susedka jedna!!!
...urcite ma k slahanemu nedokopu, neboj...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja som si na 100% istá, že nik, kto chodí do cukrárne, ťa nebude dokopávať k šľahanému
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no aká si šikovná aj s kamarátkou a že stlačila , no ale sa ti tie nápady sypú z tej hlavy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no budeš tam šefka tak budeš stlačať každu roladu ktora to bude potrebovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ktorá bude "chudšia" tú nafúkneš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
roláda:
4 vajíčka, 120g cukor krupica, 120g múka polohrubá, 1 kl pdp, 2 pl olej
celé vajíčka vyšľahať do peny s cukrom, pridať olej, prešľahať a už iba varechou primiešať múku zmiešanú s pdp
piecť na papieri, pri 175 stupňov asi 10 minút (podľa rúry) či trúby?
upečený korpus dať na utierku posypanú práškovým cukrom, zavinúť a nechať vychladnúť
krém:
200g cukor krupica, 80ml voda, 30g kakao, 100g horká čokoláda, 250g maslo
uvariť sirup z cukru a vody
pridať kakao a čokoládu, rozpustiť, nechať vychladnúť
vymiešať s maslom
p.s.
dať do rolády ovocie? banán?
či radšej nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja peciem ,5 vajec,16 dkg cukor, 16 dkg muka hladka, pol prasku do peciva,upecenu zrolujem..
krem: spravim v mikro vlnke,vyslahane 3 vajicka, 25 dkg cukru krys. do vychladnuteho pridam 1 maslo..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mavitke má dobrý nápad: akúkoľvek piškotu a na to krém zo salka karamelového + maslo - jednoduché
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uložte ich doradu od najmenšej po največšiu, rozdiely sa stratia pri tej dlžke...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to nie je časovo možné
musia sa ukladať, ako budú chodiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...Ja som robila na svadbu štvorposchodovú tortu v tých najväčších horúčavách.Na stole bola od soboty rána - do nedele rána a nič sa jej nestalo - bola v pohode/myslím teraz na plnku - robila som pudingovú/
...S tými rozdielmi vo veľkkosti rolády sa to dá vyrovnať plnkou a vôbec nebude vadiť, keď tam bude aj nejaký schodík...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ak bude vanielková piškóta tak navrhujem krém tento. http://tortyodmamy.sk/varena-cokoladova-plnka môžu sa do neho pridať aj mleté oriešky ale nemusia. Tá prežije aj veľké horúčavy. Do tmavej alebo zamatovej rolády môže ísť s bielej čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robim podobnu cokoladovu plnku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež používam túto plnku a je vynikajúca. A myslím, že aj vydrží.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...svadobne su vacsinou potiahnute a to ich aj trochu konzervuje ci?...neviem...rolady budu dlho vonku, neriskovala by som pudingovu...
Tiez sa priklanam k mobane alebo ja robievam cokoladovo-orieskovu plnku tuto zo stranky:
1dcl vody
150g kryst.cukru
150g mletych orieskov
150g cokolady
rum podla chuti
300g masla
Vodu zovriet, rozpustit cukor, rozpustit cokoladu, pridat oriesky, chvilu povarit, vychladit, kvapnut rum a vymiesat s maslom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pridávam link, pre tie čo sa rolády boja alebo sa im nedarí : http://www.recepty-na-dobroty.cz/recept/6558-rolada-zadna-veda-dobre-ra… je od Lenky. Veĺmi pekne jej ďakujem.
Keď som začínala s pečením som tieto rady našla na českom mimibazare, veľmi mi vtedy pomohli, v mojom okolí nikto nepiekol a stránku torty ... som ešte nepoznala.
Sú tam recepty aj na plnku,môžte si vybrať, pre tie čo budú piecť vo štvrtok doporučujem marmeládu, recet posledný odstavec.
Nedajte sa odradiť dlhým textom, ja už inú roládu nepečiem, táto sa mi vždy podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no mna napadlo,i ked sa nemozem pridat,ze co ak by ste urobili kremy z ovocnych stiav,ci kompotov,mozu to byt len zele v podstate,alebo vymiesane s maslom,ci inym tukom,ak mate na sk gricko,to sa nepokazi zarucene,moze byt totiz vonku vobec sa nemusi skladovat v chladnicke,ale si zase nepochutite..nooo,ale drzi jak fras alebo potom to urobit jednoduchsie a zarucene a plnit marmedalou a na mieste postupne dozdobovat kremom
no len taky napad,teda,mozno pomoze a ked nic,snaha bola,nech sa vam dari dievcence sledujem vas a drzim vsetky prsty..aj na nohach
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja súhlasím s mobanou . túto : http://tortyodmamy.sk/varena-cokoladova-plnka alebo moju
:
180 g mletých vlašských orechov
5 lyžíc mlieka
300 g masla
2 balíčky vanilkového cukru
3 lyžice práškového cukru
banány
postup:
Mleté orechy dobre rozmiešame s horúcim mliekom. Potom ich pridáme k maslu, ktoré sme si osobitne vymiešali s práškovým a vanilkovým cukrom.Pridáme rozdlabaný banán /-y .
To ja neviem či sa pokazí alebo nepokazí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aha, tak teraz som nasla tuto diskusiu ohladom rolad. ja este netusim aku budem robit, ale pravdepodobne s cokoladovym (zltkovym) kremom - bez pudingu, takze by mal vydrzat aj v teple. a mozno by som skusila zeleny mätovy plat, nieco na sposob "after eight". teraz recepty neviem, musim pohladat v zosite a doma nemam internet, tak recepty dodam az ked bude dalsia prilezitost.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaujímavé ten matový plát, mohla by si prosím hodiť receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja skúsim plnenú na spôsob " ala punčák "
cesto : 1vajíčko , 1PL cukru kryšt. , 1PL poloh. múka / zvyknem robiť z 5 vajíčok / , šľahám spolu bielok , žľtok a cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím vás každú, aby k roláde doniesla aj obyčajný kartón obalený v alobale.Kartón zoženiete v ktoromkoľvek obchode (krabice na vyhodenie) a alobal má tiež vari každý doma.
Rozmery podložky musia byť 25cm x dĺžka rolády.Ak bude dlhšia, nevadí, len kratšiu podložku nie.
Na mieste na to dáme ozdobný papier a prikryjeme celofánom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...táák som sa dostala k rúre
...no zasmiali sme sa statočne...proste mala ju väčšiu
...ale to som si všimla aj na Vianoce - vymieňame si koláčika a divíme sa koľké máme z rovnakého receptu a vyzerajú úplne inakšie
...či to len my sme také?
...asi nie...proste je to takto:
Spravila som pokus, vyšiel takto:
Dala som kamoške môj recept na zamatovú roládu.Ona má len o kulinček širší plech...
Ja som spravila ten istý recept...prišla s roládou a nechceli sme veriť, že je to ten istý recept
Keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté.
Preto nebudeme z toho robiť tragédiu a čarovať budeme na mieste...poviem to tak ako som spravila aj s tou jej roládou...(jednoducho som ju trošku zmáčkla
)...
Prosím vás, žienky, píšte sem recepty, podľa ktorých idete robiť roládu, tie čo nejdete, prosím vás poradte, dáme to potom aj na naničmamu...len prosím vás aj s postupom.Nie každý je zdatný.

Hlavne potrebujeme mňamkové krémy.Musíme myslieť na to že ak bude teplo, nemôžu ísť jogurtové, šľahačkové, tvarohové....môžu ísť pudingové?Asi nie.Neviem - píšte.Ruku do ohňa dám len za šľahaný nad parou - ten sa v lete nikdy nepokazil.
Dajte prosím recepty o ktorých viete, že ak bude teplo, prežijú.A ešte treba myslieť na to, že robené budú väčšinou už vo štvrtok.