Ľahučká višnovo-čokoladová kocka
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 4 | kilogramov | žĺtok |
| 200 | gramov | kryštálový cukor |
| 100 | millilitrov | olej |
| 100 | milligramov | voda |
| 1 | balík | prášok do pečiva |
| 180 | gramov | hladká múka |
| 20 | gramov | kakao |
| Krém: | ||
| 400 | millilitrov | šľahačková smotana |
| 500 | gramov | mascarpone |
| 2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
| 1 | kus | višňový kompót |
Postup
Piskota:
4zltka si vyslahame z 200g krystaloveho cukru, pridame 100ml olej preslahame a pridame 100ml vody, prisypeme 1PDP, 180g hl.muky a 20g kakaa. Cesto vylejeme na plech ustlany papierom posypeme struhanou čokoládou alebo nalamanou čokoládou na kusocky. Dáme piecť na 180st. 25-30min.
Krém:
Kým sa nám pečie piskota pripravíme si krém: 400ml slahackovej smotany, 500g mascarpone, 2PL práškového cukru vyslahame. Krém dáme do chladničky kým sa nám piskota upecie a vychladne. Visnovy kompót si precedime a stavu z kompotu nalejeme do odmerky budeme ju neskôr potrebovať. Keď mame piskotu vychladnutu nanesieme krém do ktorého dáme višne a kusocky cokolady.
Želé:
Zoberieme si stavu z kompotu a dolejeme vodou aby sme mali 850ml pridame 2PL krystaloveho cukru a 3zlate klasy a poriadne rozmiesame. Prelejeme do hrnca a uvarime pudingovu želatínu. Nie celkom vychladnutu nalejeme na krém a dáme poriadne stuhnut do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.