
evkala | Tvarohový tunel
Lahodný kakaový tunel s ovocím a smotanovou náplňou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | kakao |
Krém: | ||
200 | gramov | jemný tvaroh |
200 | gramov | kyslá smotana |
200 | gramov | šľahačková smotana |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | čajové lyžičky | želatína |
1 | deciliter | mlieko |
čerstvé ovocie |
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme sneh a múku. Upečieme na pomastenom a múkou vysypanom plechu. Ešte nie celkom vychladnutý korpus rozdelíme na 2 časti a to tak že po šírke odrežeme asi 10 cm pás. Srnčiu formu vyložíme potravinovou fóliou a vložíme piškótové cesto. Okraje prečnievajú z formy. Ja som si pomohla a urobila som si ako nejaké bočné steny. Necháme vychladnutý.
Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Želatínu si dáme napučať do mlieka, potom ju prihrejeme aby sa rozpustila, nevaríme. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Do vymiešaného tvarohu pridáme kyslú smotanu, premiešame, potom pridáme vyšľahanú šľahačku a nakoniec pridáme želatínu. Spolu dobre premiešame.
Začneme plniť, dáme trochu plnky, poukladáme ovocie dávam čerstvé, znovu krém, ovocie... Až po vrch piškóty, potom položíme odkrojený piškótový pás. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie od večera do rána. Potom vyklopíme a polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.