Šťavnatý koláčik s tvarohovou plnkou a rebarborovým pyré.
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 6 | kusy | vajce |
| 8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
| 4 | polievkové lyžice | maizena |
| 5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
| 1 | balík | prášok do pečiva |
| Tvarohová plnka: | ||
| 300 | gramov | mascarpone |
| 150 | gramov | mäkký tvaroh |
| 30 | gramov | želatína |
| 3 | balíky | vanilkový cukor |
| 4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
| ovocná šťava | ||
| Rebarborové pyré: | ||
| 500 | gramov | očistená rebarbora |
| 400 | millilitrov | voda |
| 100 | gramov | kryštálový cukor |
| 3 | polievkové lyžice | Solamyl |
Postup
Žltky vymiešam s práš. cukrom , po lyžiciach pridavam múku , majzenu , práš. do peč. a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto dám na vymastený a múkou vysýpaný plech. Pečiem v predhriatej rúre na 180 stup.
Do hrnca dám variť vodu s cukrom. Pridám očistenú a pokrájanu rebarboru a varím 5 min. V troche vody rozmiešam solamyl vlejem a povarím do zhustnutia.
Želatínu dám napučať do ovocnej šťavy. Mascarpone vymiešam s cukrom a vanilkou pridám tvaroh , a vychladnuté rebarborové pyré a napučanu želatínu a dobre premiešam.
Na vychladnuté cesto natriem džem a navrstvím plnku. Odložím do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.