
aramana | Svieže citrónové rezy
Skutočne svieže rezy z tvarohovým krémom ochuteným citrónom a citrónovým pudingom zo šumienok.
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | deciliter | voda horúca |
1 | deciliter | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
šťava z polovice citróna | ||
Krém: | ||
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
250 | gramov | Hera |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | gramov | jemný tvaroh |
šťava z polovice citróna | ||
Pudingový krém: | ||
1 | liter | voda |
100 | gramov | Zlatý klas |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | balíky | citrónová šumienka |
marhuľový džem |
Piškóta: Nechám šľahať celé vajcia s cukrom až kým to skoro nezbelie, je z toho belavá skoro pena nadýchaná a do toho pomaly za stáleho šľahania lejem horúcu vodu a olej. Musí sa pomalinky aby to tie vajcia s cukrom stíhali "pobrať" a masa neklesla. Keď to prešvihnem a klesne mi, použijem prášok do pečiva, inak nepoužívam. Pridáme ešte citrónovú šťavu. Potom opatrne, aby masa nepadla, pridáme postupne múku s práškom do pečiva a zamiešavame metličkou alebo úplne na najnižších otáčkach.
Pečiem na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.
Ešte teplé natriem džemom.
Krém: Heru alebo iný tuk vyšľaháme s cukrom skoro do biela, aby bola masa nadýchaná a jemná a potom primiešam tvaroh s citrónovou šťavou.
Pudingový vrch: Všetko spolu dám do hrnca a stálym miešaním privediem k varu. Musí sa to variť aspoň tri minúty aby sa zlatý klas úplne rozvaril. Trošku nechám vychladnúť.
Na natretú piškótu džemom dám tvarohový krém a na to ešte teplý pudingový krém. Nesmie byť horúci ale teplý. Ak by sme ho dávali studený, už sa nám pekne nerozleje po zákusku.
Po vychladnutí môžeme podávať. Robila som na plechu 45x35 cm takže ak máte menší plech, budete mať zákusok vyšší.
Dobrú chuť!
fíííha!paráda!

