Popis
Skutočne svieže rezy z tvarohovým krémom ochuteným citrónom a citrónovým pudingom zo šumienok.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto | ||
4 | kusy | vajcia |
4 | polievkové lyžice | praskový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
1 | deciliter | horúca voda |
1 | deciliter | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
šťava z polky citróna | ||
krém | ||
250 | gramov | hera alebo iný tuk |
6 | polievkové lyžice | praskový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | gramov | jemny tvaroh |
šťava z druhej polky citróna | ||
Pudingový vrch | ||
1 | liter | voda |
100 | gramov | zlatý klas (2 a pol balíka) |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | balíky | citrónová šumienka |
džem na potretie (marhuľový alebo iný farbou podobný žltej) |
Inštrukcie
Piškóta:
Kľudne si urobte na akú ste zvyknutí.Ja robím takto:
Nechám šľahať celé vajcia s cukrom až kým to skoro nezbelie, je z toho belavá skoro pena nadýchaná a do toho pomaly za stáleho šľahania lejem horúcu vodu a olej.Musí sa pomalinky aby to tie vajcia s cukrom stíhali "pobrať" a masa neklesla.Keď to prešvihnem a klesne mi, použijem prášok do pečiva, inak nepoužívam.Pridáme ešte citronovú šťavu.Potom opatrne, aby masa nepadla, pridáme postupne múku s práškom do pečiva a zamiešavame metličkou alebo úplne na najnižších otáčkach.
Pečiem na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.
Ešte teplé natriem džemom.
Krém:
Heru alebo iný tuk vyšľaháme s cukrom skoro do biela, aby bola masa nadýchaná a jemná a potom primiešam tvaroh s citronovou šťavou.
Pudingový vrch:
Všetko spolu dám do hrnca a stálym miešaním privediem k varu.Musí sa to variť aspoň tri minúty aby sa zlatý klas úplne rozvaril.Trošku nechám vychladnúť.
Na natretú piškótu džemom dám tvarohový krém a na to ešte teplý pudingový krém.Nesmie byť horúci ale teplý.Ak b sme ho dávali studený, už sa nám pekne nerozleje po zákusku.
Po vychladnutí môžeme papať.
Robila som na plechu 45x35 takže ak máte menší plech, budete mať zákusok vyšší.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 4348x
Komentáre
fíííha!paráda!

