
melisa | Sunquickové rezy
Výborné rezy na slávnostné príležitosti
Na 3 piškóty: | ||
15 | kusy | vajce |
21 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
21 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | voda |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | holandské kakao |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
150 | millilitrov | Sunquick |
100 | millilitrov | rum |
250 | millilitrov | voda |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Kakaová piškóta: 5 bielkov vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme 7 PL cukor, žĺtky, 2 PL vody, 6 PL múky s trochou prášku do pečiva a 1 PL kakao. Upečieme na papieri na pečenie na plechu rozmer 30x40 cm. Upečieme 2 piškóty.
Žltá piškóta: 5 bielkov vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme 7 PL cukor, žĺtky, 2 PL vody, 7 PL múky s trochou prášku do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime aj šupku čo sa vytvorila pri pečení. (Piškóty si môžete pripraviť podľa svojho receptu)
Plnka: 500 ml mlieka, 3,5 PL maizeny, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a po častiach pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
Sirup: Sunquick, um a vodu zmiešame. Um môžeme nahradiť rumovou esenciou a pridáme viac vody a Sunguicku - do 500 ml. Sirup dá rezom vynikajúcu chuť.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, ktorú polejeme pripraveným sirupom, druhá polovica plnky, kakaová piškóta (trochu plnky si odložíme na potretie povrchu).
Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou vo vodnom kúpeli. Necháme v chlade postáť. Horúcim zúbkovým nožom pokrájame na úhľadné rezy, aby sa poleva nelámala a podávame. (Najskôr prejdeme horúcim nožom len po tenkej vrstve čokolády, ktorá sa tým mierne rozpustí až potom krájame až dospodu.)
Dobrú chuť!
Milujem robiť tieto rezy


vždy si Sledujte čas