
Kamila
Venčeky z odpaľovaného cesta.
Ingrediencie
200 | millilitrov | voda |
70 | gramov | olej |
160 | gramov | hladká múka |
4 | kusy | vajce |
1 | štipka | soľ |
Plnka 1: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
100 | gramov | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | kus | žĺtok |
150 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | rum |
Plnka 2: | ||
400 | millilitrov | šľahačka |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
Postup
Odpaľované cesto:
Olej si v pohári odvážime vlejeme do hrnca pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa nám všetko spoji a dobre zavarí.
Odstavíme a necháme vychladiť. Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.
Keď sú na plechu, dobre pokropím studenou vodou. Nikdy som nemerala koľko, ale odhadom asi 1,5 dcl vody. Vložím do rúry a stiahnem teplotu pečenia na 200 stupňov.
Po 12 minútach stiahnem teplotu na 170 stupňov a dopečiem. Počas pečenia neotváram rúru. Keď sú dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.
Plnka 1: Z mlieka, Zlatého klasu, žĺtka a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladiť. Do pudingu všľáháme maslo a rum.
Plnka 2: 400ml šľahačky vyšľahne s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky do tuha.Venčeky rozkrojíme a naplníme plnkami.Najskôr prvá, potom druhá. Vyšlo mi 40 malých venčekov.
Vrch venčekov môžeme posypať cukrom alebo poliať fondánovou polevou. Dobrú chuť ♥.

katarinalucanova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.