Kamila
Venčeky z odpaľovaného cesta.
Ingrediencie
| 200 | millilitrov | voda |
| 70 | gramov | olej |
| 160 | gramov | hladká múka |
| 4 | kusy | vajce |
| 1 | štipka | soľ |
| Plnka 1: | ||
| 500 | millilitrov | mlieko |
| 2 | balíky | Zlatý klas |
| 100 | gramov | cukor |
| 1 | balík | vanilkový cukor |
| 1 | kus | žĺtok |
| 150 | gramov | maslo |
| 3 | polievkové lyžice | rum |
| Plnka 2: | ||
| 400 | millilitrov | šľahačka |
| 2 | balíky | vanilkový cukor |
| 1 | balík | stužovač šľahačky |
Postup
Odpaľované cesto:
Olej si v pohári odvážime vlejeme do hrnca pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa nám všetko spoji a dobre zavarí.
Odstavíme a necháme vychladiť. Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.
Keď sú na plechu, dobre pokropím studenou vodou. Nikdy som nemerala koľko, ale odhadom asi 1,5 dcl vody. Vložím do rúry a stiahnem teplotu pečenia na 200 stupňov.
Po 12 minútach stiahnem teplotu na 170 stupňov a dopečiem. Počas pečenia neotváram rúru. Keď sú dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.
Plnka 1: Z mlieka, Zlatého klasu, žĺtka a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladiť. Do pudingu všľáháme maslo a rum.
Plnka 2: 400ml šľahačky vyšľahne s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky do tuha.Venčeky rozkrojíme a naplníme plnkami.Najskôr prvá, potom druhá. Vyšlo mi 40 malých venčekov.
Vrch venčekov môžeme posypať cukrom alebo poliať fondánovou polevou. Dobrú chuť ♥.
katarinalucanova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.