Roláda Hurikán

Popis

Neskutočne mäkkučké cesto a efektné na pohľad.

Roláda Hurikán - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

140millilitrovmlieko
80millilitrovolej
7gramovkakao
80gramovhladka muka
15gramovsušené mlieko
1⁄2balíkvanilkový cukor
 štipkasoľ
110gramovkryštálový cukor
1⁄2balíkkypriaci prášok
6kusyvajcia

Inštrukcie

Mlieko si dáme zohriať do mikrovlnky aby bolo vlažné, jemne teplé, nie horúce.

110ml mlieka vylejeme do väčšej misky. - bude to vajíčková zmes

30ml mlieka vylejeme do menšej misky a zmiešame s kakaom.  dáme bokom.

V inej miske si zmiešame múku, sušené mlieko, soľ a vanilkový cukor - toto preosejeme do misky kde máme 110ml teplého mlieka. - dobre metličkou zamiešame.Do tejto hmoty metličkou zamiešavame po jednom šesť žĺtok. - vajičková zmes.

Z vajičkovej zmesy odoberieme 6 lyžíc - 120 gramov do misky kde máme mlieko s kakaom a dobre premiešame.

Bielky vyšľaháme, zašľaháme do nich cukor s práškom do pečiva.

Asi 5 lyžíc - 100gramov vyšľahaných bielkov odoberieme do misky kde máme kakao, ešte nemiešame.

Do misky s vajíčkovou zmesou dáme trošku snehu, aby sa hmota zjemnila, potom pridáme zvyšný sneh a premiešame metličkou.

Túto vajíčkovú zmes so snehom vylejeme na plech vstlaným papierom na pečenie aj po bokoch.Zatrasieme plechom a obúchame ho aby nám unikol vzduch.

Vezmeme misku s kakaovou hmotou a metličkou zamiešame ten sneh čo sme si tam odložili.Do zavaraninového pohára dáme mikroténový sáčok a do toho nalejeme kakaovú zmes.Vyberieme, hore zaviažeme a dole odstrihneme.

Kakaovú hmotu nalejeme v pásoch vedľa seba na žltú hmotu na plechu.Znova plechom zatraseme a pobúchame.

Vezmeme niečo hrubšie ako varecha (varecha je moc tenka), opak noža, opak lizne, umytý prst... a robíme do cesta na plechu čiary husto vedľa seba - najprv hore dole, potom doprava doľava. (Ten spodný obrázok je ako to bude vyzerať ak to spravíte naopak, naplnený šľahačkou s kyslou smotanou)

To, čím to robíme, sa musí šúchať po spodku plechu, bude za tým ostávať taká čiara, ktorá sa bude uzatvárať.

Pečieme 10 minút na 180 stupňov, potom 20-22 minút na 150 stupňov.Pozor, 25 minút je moc, potom môže roláda pukať keď sa stáča.

Po upečení ju necháme v plechu trošku vychladnúť.

Vyberieme ju s papierom na pečenie a prevrátime na druhý papier na pečenie naopak.Jemne stočíme a necháme chladnúť.

Vychladnutú natrieme krémom aký máme radi ale stačí trošku.

Ja som dala pol kyslej smotany s lyžičkou čučoriedkového lekváru a polkou vanilkového cukru.Môžete vyšľahať polku smotany na šľahanie s polkou kyslej smotany a polkou vanilkového cukru.

 

 

Roláda Hurikán - recept postup 1
Roláda Hurikán - recept postup 2

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Šikovnica si 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.