Popis
Toto je náš obľúbený koláčik, možno použiť rôzne ovocie a aj zavárané . Rýchly a chutný...

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajcia |
100 | gramov | Stevi cukor |
8 | polievkové lyžice | voda |
200 | gramov | polohrubej (špaldovej celozrnej) múky |
1 | kus | prášok do pečiva |
500 | gramov | čierne ríbezle |
80 | gramov | Zlatého klasu |
50 | gramov | Stevi cukru |
deciliter | voda | |
500 | gramov | jemného tučného tvarohu |
1 | kus | kyslá pochúťková smotana |
1 | kus | vanilkov. cukru |
100 | gramov | práškového cukru |
1 | kus | číre tortové želé |
2 | decilitre | voda |
Inštrukcie
Pripravíme piškótu: Žĺtky, cukor a studenú vodu vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme múku s PDP a nakoniec vyšľahané bielky. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Na piškótu /nemusí vychladnúť/ dáme ovocnú plnku, necháme stuhnúť a natrieme tvarohovú plnku. Ozdobíme podľa ľubovôle. Koláč je najlepšie nechať v chladničke cez noc. Ak použijeme klasický práškový cukor, množstvo zdvojnásobíme.
Ovocná plnka: Čerstvé ovocie podlejeme trochou vody, necháme povariť, pridáme cukor /podľa potreby/ a rozmixujeme./Ak máme kompót, iba zohrejeme s trochou šťavy/ Vo vode si rozmiešame Zlatý klas a za stáleho miešania vlejeme k ovociu. Uvaríme "želé".
Tvarohová plnka: Tvaroh, kyslú smotanu, cukor vymiešame a pridáme tortové želé pripravené podľa návodu.
Poznámky
Tento koláčik vyzerá dobre aj v okrúhlej tortovej forme.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2499x
Komentáre