Toto je náš obľúbený koláčik, možno použiť rôzne ovocie a aj zavárané . Rýchly a chutný...
Ingrediencie
| 4 | kusy | vajce |
| 100 | gramov | stéviový cukor |
| 8 | polievkové lyžice | voda |
| 200 | gramov | polohrubá múka |
| 1 | kus | prášok do pečiva |
| 500 | gramov | čierne ríbezle |
| 80 | gramov | Zlatý klas |
| 50 | gramov | stéviový cukor |
| deciliter | voda | |
| 500 | gramov | jemný tvaroh tučný |
| 1 | kus | kyslá smotana |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| 100 | gramov | práškový cukor |
| 1 | kus | tortové želé číre |
| 2 | decilitre | voda |
Postup
Piškóta:
Žĺtky, cukor a studenú vodu vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme múku s PDP a nakoniec vyšľahané bielky. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Na piškótu /nemusí vychladnúť/ dáme ovocnú plnku, necháme stuhnúť a natrieme tvarohovú plnku. Ozdobíme podľa ľubovôle.
Koláč je najlepšie nechať v chladničke cez noc. Ak použijeme klasický práškový cukor, množstvo zdvojnásobíme.
Ovocná plnka:
Čerstvé ovocie podlejeme trochou vody, necháme povariť, pridáme cukor podľa potreby a rozmixujeme.
Ak máme kompót, iba zohrejeme s trochou šťavy. Vo vode si rozmiešame Zlatý klas a za stáleho miešania vlejeme k ovociu. Uvaríme "želé".
Tvarohová plnka:
Tvaroh, kyslú smotanu, cukor vymiešame a pridáme tortové želé pripravené podľa návodu.
Tento koláčik vyzerá dobre aj v okrúhlej tortovej forme.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.