
Toto je náš obľúbený koláčik, možno použiť rôzne ovocie a aj zavárané . Rýchly a chutný...
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | stéviový cukor |
8 | polievkové lyžice | voda |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
500 | gramov | čierne ríbezle |
80 | gramov | Zlatý klas |
50 | gramov | stéviový cukor |
deciliter | voda | |
500 | gramov | jemný tvaroh tučný |
1 | kus | kyslá smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | tortové želé číre |
2 | decilitre | voda |
Piškóta:
Žĺtky, cukor a studenú vodu vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme múku s PDP a nakoniec vyšľahané bielky. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Na piškótu /nemusí vychladnúť/ dáme ovocnú plnku, necháme stuhnúť a natrieme tvarohovú plnku. Ozdobíme podľa ľubovôle.
Koláč je najlepšie nechať v chladničke cez noc. Ak použijeme klasický práškový cukor, množstvo zdvojnásobíme.
Ovocná plnka:
Čerstvé ovocie podlejeme trochou vody, necháme povariť, pridáme cukor podľa potreby a rozmixujeme.
Ak máme kompót, iba zohrejeme s trochou šťavy. Vo vode si rozmiešame Zlatý klas a za stáleho miešania vlejeme k ovociu. Uvaríme "želé".
Tvarohová plnka:
Tvaroh, kyslú smotanu, cukor vymiešame a pridáme tortové želé pripravené podľa návodu.
Tento koláčik vyzerá dobre aj v okrúhlej tortovej forme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Slané zemiakové slimáky so syrom
gabikasel
Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.